Vart är världen påväg?

Ett stort gäng snorungar stormar en sportbutik och länsar den på dyra jackor, se här gp.se och här gp.se. Vad är det frågan om egentligen? Tror kidsen att dom har kommit på det perfekta brottet eller? Jag blir så trött på folk ibland..

Fick en herre kopplad till mig från personskadeavdelningen. Han ville säga upp sin olycksfallsförsäkring för att den inte täckte lunginflammation. Jag tar det igen: han ville säga upp sin olycksfallsförsäkring för att den inte täckte lunginflammation. Sist jag kollade så var lunginflammation en sjukdom och alltså inte ett olycksfall. Rätta mig om jag har fel.. I alla fall komiskt så det förslår!

Jag har läst en bok

Jag vet att det är osannolikt värre.. Men jag fick tipset från flera håll och det lät faktiskt som en story i min smak med tanke på filmintresse och liknande. Köpte Snabba Cash av Jens Lapidus under semestern och ett par veckor senare började läsningen. Jag har sällan eller aldrig blivit så fångad av en bok, ett tag kunde jag knappt lägga den ifrån mig. Sist jag läste en riktig bok från pärm till pärm måste ha varit i skolan. Det säger nog mer om mitt rastlösa jag än om böckerna jag försökt läsa, det slutar alltid med att jag inte orkar ta mig tid. Snabba Cash är undantaget som bekräftar regeln!

Ruskigt äckligt


Bäbisbilder

   
  
 

Bamse


Facebook blockat på jobbet

Dagens i-landsproblem. Jag har garvat ihjäl mej åt allas upprörda reaktioner, hehe.. Citerar här olika seriösa och oseriösa reaktioner från anonyma kollegor:

"FAAAAAN: Mitt liv är förstört....."
"Nu kommer jag inte sälja ett skit.. Bara raggar kunder där hela tiden. Det e därför jag har vänner på Face!"
"dom har stoppat sidan....cpföretag"
"SKIIIIIIIIIIIT! Men förnuftigt...."
"men va, skämtar dom? vad ska vi göra nu?"

"tror du inte att det var det första jag märkte när jag kom tillbaka från lunchen?"

"Va SKANDAL!!!!!!! jävla Fascister!!!"

Varför reta upp sig när det finns andra tidsfördriv när det är lugnt på telefon? Tips till ovan nämnda okunniga kollegor:
www.blogg.se -även andra bloggar än min egen
www.ebuddy.com -plus hotmail i allmänhet
tvmatchen.se -för att ha koll på allt
www.garaget.org -bilköpet känns nära!
sportbladet.se -mycket skit men en del värt att veta


Fredagsmail

image52

Citat

Det första samtalet jag tog i morse var en skojfrisk äldre herre som verkligen fick mig på bra humör! Höjdpunkten nådde han vid följande citat:

"Det är som att klippa grisar..
Mycket jobb för väldigt lite ull!"

Det roligaste..

..jag har sett på länge: http://www.hff.gu.se/student/film3/anna/film5.html

Sanna - "Vi skulle må bra av att ösa på lite, springa runt mer på scenen."
Emma - "Jag vill inte bli svettig..."
Klara - "Man kan ju inte gå runt om man står och sjunger..."
Sanna - "Jo men när jag sjunger verserna på "Broken Heart" då kan ni ju röra lite på er... Eller så kan nu ju hoppa så här bara!"
Klara - "Nej jag tänker inte tappa min gitarr!"
Sanna - "Du ska alltid vara så stilig!"
Klara - "Jag ska inte alltid vara så stilig!"
Sanna - "Men du är så rädd för att göra bort dig!"
Klara - "Men tappa gitarren är ju inte så smart..."

Bildbevis

Haha Axel Stödssons fotoalbum på Facebook bevisar det jag hela tiden hävdat - min oskuld. Det är inte hemma hos mig. Någon i laget borde få pris för galet rolig humor! Snacka om att spåra ur!

  
 


Bildtexterna från Facebook från vänster till höger:
"Som du ser är ja rätt nöjd med min nya tillvaro nu mamma Capitano!! Men de e klart, lite saknar jag dig."
"Ok, förlåt mamma, men det blev lite mycket av det goda..."
"Det finns många roliga aktiviteter här mamma Capitano... Just här prövar jag min klätterförmåga =) hur kul som helst!!"
"..och maten kan man inte heller klaga på... Väldigt goda munkar!!! Fast det är klart, jag saknar ju dina hemmagjorda kroketter, dina nygräddade grisfötter, inlaggda strömmingar, saltade gurkor, å framförallt dina uuunderbara isterband!!!"
Sista bilden används som presentationsbild. Respekt!


Ett olöst mysterium

Efter träningen igår hittade capitano ett brev på sin plats i omklädningsrummet, ett sådant där bokstäverna var urklipp från nån tidning precis som i skräckfilmerna. Det ungefärliga innehållet: "Vi har din nackhund. Kontakta inte polisen, då dör han. Du får snart mer information."

Anklagelserna haglade minuterna efteråt, jag tror inte att någon enda spelare klarade sig undan misstanke. Vem hade kidnappat capitanos hundformade 
nack-kudde!? Undertecknad med bildelarkompis blev väl huvudmisstänkta rätt snabbt eftersom hunden blivit kvarglömd i vår bil i samband med senaste bortamatchen.

Mailväxling uppstod med nämnda capitano och dennes två huvudmisstänkta bilinnehavare under morgonen.. Tilläggas bör att mysteriet fortfarande är olöst. Tidsdaterar mailen för att ordningen ska bli uppenbar:

08:15 Hur fan ORKAR NI?
Axel Stödsson.

Ni är sjuka
Capitano

Communication

CRM & Marketing

08:16 Vem? Vad?

Vänliga hälsningar
Johanna Baecklund
Försäkringsspecialist
Customer Service


08:17 Kan inte ni bara sluta vara knidnappare.

Lämna tillbaka hundjäveln

Capitano
Communication

CRM & Marketing

08:18 Det är inte vi. Den är stulen ur vår bil... Vi fattar ingenting...

Johanna Andersson

VOLVIA FÖRSÄKRINGAR

08:18 Åkej Axel Stödkrage då?

Capitano

Communication

CRM & Marketing

08:20 Vad svamlar du om?

Vänliga hälsningar
Johanna Baecklund
Försäkringsspecialist
Customer Service

08:22 Åkej ni är inte misstänkta längre, men ni ska få se nåt jävligt kul på Facebook, den dagen jag ACCEPTERAR Axel Stödkrage.

Kom ner i em ska ni få skratta - jag höll fan på att DÖ - även om det är ni som ligger bakom!

Capitano

Communication

CRM & Marketing


Kul?

En flicka kom skuttandes hem från skolan en dag.
- Mamma, mamma! tjoade hon. Vi räknade i skolan idag, och alla de andra kunde bara räkna till 4, men jag räknade till 10 jag. Skall du höra? 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10!
- Vad duktig du är, svarade mamman.
- Det är för att jag är blond, sade flickan.
- Ja, det är för att du är blond, svarade modern.

Nästa dag kom flickan tjoandes hem från skolan.
- Mamma, mamma, idag läste vi alfabetet och alla de andra barnen kunde bara säga till D, men jag kunde ända till G jag! Vill du höra? A, B, C, D, E, F, G!
- Du är så duktig, sade modern leende.
- Det är för att jag är blond, sade flickan.
- Ja, det är för att du är blond, svarade modern moderligt.

Dagen därpå kom flickan hoppandes hem från skolan igen.
- Mamma, mamma, när vi duschade efter jympan idag såg jag att alla flickorna hade platta bröst, men jag har de här jag! Hojtade flickan, drog upp tröjan och visade ett par väl utvecklade 70E.
- Du är så duktig min lilla vän, sade mamman.
- Det är för att jag är blond, sade flickan.
- Nej, sade mamman, det är för att du är 24.


Minnen

Radion på min plats på jobbet började plötsligt spela väldigt bekanta toner. Ett lyckorus sprider sig sakta genom kroppen, en nästan euforisk känsla. Det tar några hundrads sekunder innan jag förstår vad som hänt. Förklaringen hittar ni här. Det finns inte många låtar jag älskar och förknippar med sommarlycka så mycket!


Jag avslutade en problemkantad måndag med en olycka. Jag ska skriva av mig angående problemen någon dag framöver när jag har tid, det är framförallt två saker som tynger mig. Tack för pratstunden igår btw, du vet vem du är!

Nåväl, tillbaka till olyckan.. Minns ni inlägget om Tessans fingerskada som Gurra skrev? Just det. Jag gjorde en Tessan igår. För att göra en lång historia kort kan jag väl berätta att en konservburk attackerade mig! Det var blod i hela köket men till skillnad från Tessan så klarade jag att stoppa blödningen med is och tryck. Nu har jag långfingret ordentligt paketerat och bortsett från oro att det ska gå upp på träningen ikväll så är situationen under kontroll.

Vad har jag hittat på googles bildsök idag?

Favorit i repris

Tidigare citerade jag ibland läsarmail i bloggen med tips eller åsikter. Nu var det ett tag sen men ett mail jag fick idag gjorde att det blev dags igen. Mailet kommer från min snart 29 år unga storasyster:

"Tja!


Tittade in på din blogg, jag borde vara 44,9 år gammal enl. testet...... ÅÅÅNGEST!

Vänliga Hälsningar
Cecilia Baecklund
Vägverket Produktion
Sverigelagret
"


Jag skrattade så att jag grät på jobbet! Mitt svar:
"Hahahaha det va typ det rooooligaste! Gjort fjortistestet oxå? ;)
    

Vänliga hälsningar
Johanna Baecklund
Försäkringsspecialist
Customer Service"


Fyra minuter senare kom svaret. This made my day! Puss syrran!
"Japp, 14,2%....:-)

Att gå in på din härligt skrivna blogg kan förgylla en hel dag!!!!

Tack för att du orkar skriva!

Vänliga Hälsningar
Cecilia Baecklund
Vägverket Produktion
Sverigelagret"


Horoskopet

Vattumannen (21/1-18/2)
Du är uppfinningsrik och du lutar åt progressivitet. Du ljuger mycket och ofta. Du upprepar samma misstag gång på gång eftersom du är korkad. Alla tycker att du är ett jävla svin.

Fiskarna (19/2-20/3)

Du är en pionjär och tycker att de flesta människor är skithuvud. Du är snabb att ge igen, otålig och full av goda råd. Det enda du gör är folk du möter förbannade. Du är snarstucken.

Väduren (21/3-20/4)

Du har livlig fantasi och tror ofta du är förföljd av Säpo eller PRO. Du har lite inflytande på dina vänner och folk avskyr dig för att du skryter med den lilla makt du har. Du saknar självförtroende och du är en allmän nolla.

Oxen (21/4-21/5)

Du är praktisk och ihärdig. Du äger stor beslutsamhet och arbetar som fan. De flesta tycker att du är envis och tjurskallig. Du är bara en jävla kommunist.

Tvillingarna (22/5-21/6)

Du är intelligent och snabbtänkt. Folk gillar dig eftersom du är bisexuell. Du tenderar att vänta dig för mycket tillbaka i förhållande till vad du ger. Det innebär att du är en snål jävel. Tvillingar är ökända för incest.

Kräftan (22/6-22/7)

Du är sympatisk och förstående när det gäller andras problem, vilket gör dig till en lättlurad sate. Du skjuter alltid upp saker. Det är därför du alltid kommer att gå på A-kassa och tära på samhället. Alla som sitter i fängelse är kräftor.

Lejonet (23/7-23/8)

Du ser dig själv som en född ledare. Andra ser dig som en idiot. De flesta lejon är bråkmakare. Du är fåfäng och tål inte kritik. Din arrogans är direkt vedervärdig. Lejon är tjuvaktiga slynor och får ut mer av onani än sex.

Jungfrun (24/8-22/9)

Du är den logiska typen och hatar oordning. Din pedantiska attityd gör dina vänner och arbetskamrater fysiskt sjuka. Du är kall och okänslig och somnar ofta när du knullar. Jungfrur blir bra bussförare och hallickar.

Vågen (23/9-23/10)

Du är den artistiska typen och har svårt att hantera verkligheten. Är du man är du högst sannolikt bög. Dina chanser till anställning och bra lön är lika med noll. De flesta kvinnliga vågar är horor. Alla Vågar dör av könssjukdomar.

Skorpionen (24/10-22/11)

Du är värst av dem alla. Du är slipad i affärer och helt opålitlig. Du kommer att klättra till toppen av karriärstegen på grund av din totala brist på etik och moral. Du är den perfekta skitstöveln. De flesta skorpioner blir mördade.

Skytten (23/11-21/12)

Du är optimistisk och entusiastisk. Du har en vårdlös tendens att blint lita till turen eftersom du är fullkomligt talanglös. Majoriteten av skyttar är fyllon. Du är en värdelös skit.

Stenbocken (22/12-20/1)

Du är konservativ och rädd för att ta risker. Du är kort sagt en feg fjolla. Ingen stenbock har någonsin betytt något. Du borde ta livet av dig.

Fjortrispoäng vs. vuxenpoäng

Sökte egentligen efter en bild men hittade dessa smålöjliga test av en slump. Men jag kunde inte låta bli! Jag är tydligen 15.7% fjortis.. Testet hittar ni här. Vuxen då? Nja..14.8%! Men däremot "borde" jag vara 27? Beror säkert på fast jobb, Icakort och bil. Aja, testet hittar ni här.

För övrigt har jag som vanligt utnyttjat googles bildsök. Hittills idag:
  

Slutligen måste jag verkligen uttrycka medlidande för de som var med i flygkraschen i Phuket. Samma resa som vi tänkt göra om drygt två månader, Bangkok - Phuket med inrikesflyg. Min extremt flygrädda resekompis hispade ur totalt direkt. Något förståeligt kanske, men ändå typiskt att det händer just den sträckan precis innan vi ska dit. Jag ser inte direkt fram mot bussresan på ett stort antal timmar istället!

Fredagsmail

På pendeltåget mot Märsta

En propert klädd ung man har pratat i mobilen hela resan. Plötsligt börjar han känna och klappa lite på byxfickorna som om han letar efter något. Han blir orolig och ser snart mer och mer panikslagen ut.
Mannen (till personen i andra änden): "-Vänta ett tag."
Mannen (högt, till övriga passagerare): "-Vart är min mobil?! Har någon sett min mobil?! Hjälp mig hitta den, snälla!"
Mannen börjar krypa runt på golvet, medan övriga passagerare betraktar honom med allt större skepsis men utan att säga något. Efter en liten stund rycker han till, tittar på luren i handen och för den mot örat.
Mannen (till personen i andra änden): "-Ja, hallå igen. Det var inget."


Kom ihåg..

..att aldrig någonsin fisa i en våtdräkt!


Lena says

Gillar du fotboll?
Jag har inte bildat mig någon direkt uppfattning om det. Jag svarar på dina frågor om privatförsäkringar och om If. Ställ gärna en fråga till mig!

Hur gammal är du?
Tja, det beror på hur man menar... Jag har funnits här på webben sedan juni 2007. Annars skulle jag nog säga att jag är en agent i mina bästa år.

Vad har du gått för utbildning?
Jag är en välutbildad virtuell agent. Jag har gått igenom flera olika 'utbildningar' som har lärt mig väldigt mycket på kort tid.

Ska du festa i helgen?
Du kan bara sänka omfattningen på din bilförsäkring (exempelvis från hel- till halvförsäkring) vid din huvudförfallodag.
Däremot kan du utöka omfattningen på bilen när du vill. Ibland kan vi då be dig visa upp bilen för oss för att vi ska kunna kontrollera att bilen inte har blivit skadad.


Har du barn?
Skulle jag kunna jobba här på webben 24 timmar om dygnet om jag hade barn? Tror inte det va!

Är du gift?
Jag vill inte gärna prata om mitt privatliv på arbetstid.

Vad gör du på fritiden?
Mitt jobb är samtidigt mitt fritidsintresse. Jag älskar att prata med er besökare på webbplatsen hela dagarna.

Dagens bravader

Först och främst måste jag hånskratta. Jag ringde Folksam idag åt en kund för att dubbelkolla en uppsägning. Först säger rösten "Välkommen till Folksam. Personen du söker går inte att nås för tillfället. För att komma till telefonist, tryck 9." Efter ett knapptryck och några sekunders väntan fortsätter rösten "Tack för ditt samtal, välkommen åter." Varpå samtalet avslutas. Pinsamma kollegor eller vad, bra service! Hahaha..

Internet gör att man kan få reda på vad som helst när som helst. Idag har jag gjort och tagit reda på en massa vettiga saker (observera ironin):
Förkovra förbättra, utveckla, göra framsteg, gå framåt, utveckla sig.
* En tjej i laget ser ut som Lena högst upp till höger.
* Såg en gammal fotbollskompis på Idol igår, hon gick vidare och klippet
      hittade jag på tv4.se/idol.

Tack vare dagens många små underhållningsfaktorer så tar jag återigen ledningen:
Baconi  3
Världen 2

Slutligen måste jag hylla googles bildsök! Har galet stor användning även av den, både på jobbet och privat. Exempel från dagens upptäckter:
   

Kommunikationsutbildning fas 2

I våras utsattes undertecknad för en kommunikationsutbildning på jobbet. Läs mer här:
http://baecklund.blogg.se/2007/may/kommunikationsutbildning.html

Idag avslutades fas två, som den här gången var en endagskurs med fokusering på kundnöjdhet och undersökningsresultat men även att bemöta arga kunder och liknande. Strax före lunch spelade vi in dagens enda samtal för genomgång och utvärdering på eftermiddagen. Jag kan väl påstå att jag inte var helt nöjd med dagens enda samtal, jag sade vissa saker jag inte brukar. Alltså fick jag feedback jag inte riktigt behöver, även om vissa delar var väldigt nyttiga att höra och medvetliggöra. Just nu är jag trött och matt efter en lång dag, kvitteringen är ett faktum.

Baconi  2
Världen 2

Ösregn

När jag vaknade igår morse var det kolsvart ute och ösregn. Finns det något som kan förknippas mer med höst? Från hemmet till bilen och från bilen till jobbet han jag bli rätt lagom dyblöt. Skön start på en måndagmorgon. Väl framme till jobbet ser jag det ljusna och bli uppehåll genom fönstret.. Kvitterat.

Först i bilen till träningen efter jobbet börjar det verkligen vräka ner igen - nice! Jag tycker verkligen om att träna i blött gräs, kan inte minnas en enda dålig träning jag gjort på blött underlag i karriären. Igår var inget undantag, gjorde ett par svettiga räddningar dock utan att imponera märkvärt. Trots detta måste jag påstå att ledningen är återtagen igen.

Baconi  2
Världen 1

För övrigt har jag fastnat för en ruskigt klassisk låt efter att ha hört den på ett underghållningsprogram förra veckan. Den påminner starkt om min äldre syster av någon anledning, och är sådär 80-talsmysig som hennes gamla godingar kan vara ibland. Här
http://www.youtube.com/watch?v=u_0IKmq75UQ hittar ni den.

"Looking from a window above, it's like a story of love/
Can you hear me/
Came back only yesterday, I'm moving further away/
Want you near me/

All I needed was the love you gave/
All I needed for another day/
And all I ever knew/
Only you/"

Slutligen meddelas härmed att världsmästerskapet till slut är igång. Tråkigt att matchtiderna verkligen inte passar arbetslivet hemma i svea rike.. I detta nu är ledningen i premiären intagen. Over and out!


Hätsk diskussion

Under sista halvtimmen på jobbet blossade återigen en diskussion angående en villkorsfråga upp. Jag och en kollega försökte komma fram till något i sammanhanget i förra veckan men blev avbrutna av ett telefonsamtal. När nu en tredje kollega kom och frågade mig om ett snarlikt ärende kom funderingarna tillbaka.

Efter att ha frågat ytterligare ett par kollegor på gruppen kom vi till slut fram till det som både logiskt och minnesenligt sade mig vara det rätta svaret. Klart att jag är nöjd, dels för att jag hade rätt och dels för att jag kom ihåg rätt. Tänk om jag hade jobbat här sju månader och nio dagar utan att lära mig en sådan grundläggande detalj!

Baconi  1
Världen 0

Mölndal i vintras


Minnen

"En två tre fyra - jag är en partymyra..
Fem sex sju åtta - jag är en partyråtta..
Nio tio elva tolv - jag är en partykolv..
Tretton fjorton femton sexton - jag är ett partylexikon..
Sjutton arton nitton tjugo - jag är en party-Hugo!"

Alltsammans ska sjungas i hyfsad lugn takt på galet bred skånska, med ordentlig betoning på sista ordet i varje rad. Bortsett från Hugo, vilkte skall skrikas ut ordentligt med hela lägrets lyckliga asgarv till följd. Grymma räddningar, sommarminnen och vänner för livet. Målvaktslägret var säsongens höjdpunkt under flera år. Måste se till att åka till Skåne och hälsa på snart igen.

Lisas fest

Dagens klädsel: Tajt som ett skinn om man frågar flickorna hemma hos mig efter matchen.
Dagens citat: "-Jag har aldrig känt såhääär!" Knatte som fyllde 18 festade som aldrig förr.
Dagens roliga händelse: Att en junis plankade in på utestället, gladare fick man leta efter!
Dagens tråkiga händelse: En viss fyllehynd som inte kom in pga det. Orutinerat!
Dagens sjukaste: Inte speciellt sjukt kanske..men tre raka!
Dagens låt: Den underbara redan klassiska Timbaland - The Way I Are.
Dagens maträtt: Pastasallad efter matchen gjorde sitt för kvällen.
Dagens I-landsproblem: Att verkligen ta sig tid att skaka hand med folk för att få dem att gå till samma ställe. Men det va det värt!
Dagens problem: Ösregnet på vägen hem, mindre roligt.
Dagens kärlek: Festfixaren med sambo. Trots över tio års skillnad och att han hade fru och två barn när de träffades. Respekt!
Dagens klantigaste: Att traska/småspringa rakt in i en glasvägg! Bulan var enorm. Inga namn nämnda.. ;)
Dagens sämsta låt: På en fest av den kalibern var de flesta nöjda med det mesta i musikväg. Delvis jag också egentligen, men saknar fortfarande ett skönt hiphop/rnb-golv i stan!
Dagens historiska ögonblick: När undertecknad, mot alla odds, kunde alla moves till Bengtzing - Jag ljuger så bra.

Bäst just nu


Att vara målvakt

"-När når en spelare som konstant strävar efter rekord sitt zenit? Jag tror alltid på att nå Champions League-finalen, och väl där leverera topprestationer. För mig räknas i stället enskilda moment. I våras, i matchen mot Wolfsburg, fick en anfallare till en nick som från fem meters avständ gick med oerhörd kraft mot mitt ena hörn. Trots det fick jag händerna mellan bollen och målet. I sådana ögonblick får du betalt för ditt hårda arbete.
När bollen tar fart mot målet, åskadarna redan är på väg att resa sig ur sina stolar och jublet är på väg upp ur deras strupar, och det i det sista ögonblicket inträffar något helt oförutsägbart. Så länge de ögonblicken existerar, har jag ännu inte nått zenit."

Citat: Oliver Kahn 2007.