Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets chock:

Juryns motivering:
Denna väldigt roliga anekdot utspelade sig en sen och relativt blöt kväll inne på klubben Gretas. Alla vi fotbollsspelande damer är väl rätt vana vid par av samma kön men det här var ett par utöver det vanliga. Att se denna flickas ögon när en 1,90 lång man i blå paljettklänning fullkomligt kastar sig över och grovhånglar upp en betydligt mindre man för att sedan dra in honom på toan och fortsätta där är något som etsat sig fast på våra näthinnor. Vi som såg de uppspärrade ögonen och det fullständigt chockade ansiktsuttrycket trodde nog aldrig att tjejen i fråga skulle våga sig till Gretas igen. Men vad två jurymedlemmar bevittnat har hon själv fått ragg där. Grovhångel mot en spegel är inte illa.


Mästerkocken i tofflor

Inatt sov jag förbannat dåligt. Inte ens sömnlösheten när man sovit mer än 12 timmar natten innan kommer i närheten av detta. Somnade relativt enkelt men sen vaknade jag minst tio minuter varje timme. Snurrade, svettades, frös och hade mig. Det hela resulterade i att lakanet låg som ett snöre i mitten av sängen i morse. Just nu känns det som att jag varit ute och festat varje kväll den senaste månaden..

Igår kväll var jag i mitt esse i köket. Det är verkligen inte ofta, en gång i månaden på sin höjd, så det gäller att ta tillvara på varje tillfälle. Tanken var att göra någon tråkig kycklingrätt a'la jag-orkar-aldrig-laga-mat. Men väl på
Willys sprudlade jag av idéer, som ni förstår är det väldigt olikt mig när det gäller mat. Det hela resulterade i ett improviserat impulsrecept: stekt kyckling med körsbärstomater, paprika, crème fraiche och lime. Mums!

När jag kom till bilen i morse var det frost på utsidan. Inget konstigt med det eftersom det snart är november. Men när jag skulle köra iväg insåg jag att det även var frost på insidan av rutorna! Mindre lyckat.. I det tillfället längtade jag efter samtalet som bekräftar exakt när och på vilka premisser vi kan lämna tillbaka bilen (snälla ring nuuu).

Aftonbladet idag

Kvinna förföljd av Trygg- Hansa i sex månader - vägras skadestånd i HD
Föreställ dig att ett försäkringsbolag följer efter dig och filmar dig.

Givetvis känner du dig trakasserad.

Men enligt landets högsta jurister är skadestånd ingen självklarhet.


En kvinna drabbades 1999 av en pisksnärtsskada i samband med en bilolycka. Hon sjukskrevs och behandlades på en smärtklinik.

Men försäkringsbolaget misstänkte att det inte stod rätt till. De hyrde in ett bevakningsföretag.

Enligt kvinnans advokat, Percy Bratt, följde de efter henne i stort sett dagligen i ett halvårs tid. Kvinnan filmades också. Bland annat i stallet hos sina föräldrar och på biblioteket.

Kvinnan tyckte att förföljelsen och filmandet var trakasserier. Hon stämde Trygg-Hansa för brott mot Europakonventionens skydd för de mänskliga rättigheterna.

Det är samma konvention som gav prinsessan Caroline av Monaco rätt att inte bli fotograferad när hon åt lunch, var ute och promenerade eller red.

Kvinnan vill ha 200 000 kronor för att hennes privatliv kränkts av Trygg-Hansas spanare. Tingsrätten tyckte att det var en svår fråga och skickade den vidare till Högsta domstolen. I går kom beslutet.

Enligt landets högsta jurister finns det ingen anledning att betala skadestånd till kvinnan. I alla fall inte på grund av Europakonventionen.


Inget klart svar

Möjligen kan det finnas nationell, svensk lagstiftning som säger det. Men eftersom tingsrätten inte frågat om det får de inget klart svar på den punkten.

Hade det i stället varit Försäkringskassan som spionerat på och filmat kvinnan hade saken varit solklar. Enligt ett tidigare beslut från Högsta domstolen skulle det i så fall vara möjligt för tingsrätten att döma ut skadestånd.

Utslaget är säkert juridiskt korrekt på alla sätt och vis. Men för den som drabbas är det obegripligt.

Det är lika obehagligt och kränkande att bli filmad av ett försäkringsbolag som av Försäkringskassan. Eller hur, storebror?


Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets mest hälsosamma:

Juryns motivering:
Denna tjej skulle kunna vinna många olika kategorier. Årets stockholmare är redan hennes och årets pendlare (X mil enkel väg till träningen) är en annan. Det finns dock en tredje sak som vi i juryn tycker är en solklar etta. Mitt under den tuffaste försäsongen bestämmer hon sig för att Detoxa sig själv och bli "ren" i kroppen. Denna diet består inte bara av att leva sunt, dvs utan alkohol (det höll i och för sig bara till JA:s inflyttningsfest) utan även att leva två veckor på endast kålsoppa!


Besviken

Första månaderna i stan var minst sagt lyckade socialt sett. Vi blev ett gäng tjejer som allt som oftast lagade mat / såg fotboll / umgicks spontant, både på vardagskvällar och helger. Nu på slutet, framförallt efter sommaren, har det blivit allt mindre av den varan. Från olika håll har det prioriterats annorlunda, och när detta påvisats rakt ut har det haglat av dåliga bortförklaringar. Även om förändring aldrig utlovats så gör detta mig väldigt besviken. Främst eftersom jag var övertygad om att ett par av dessa blivit vänner för livet. Ack så fel man kan ha ibland.

Nog med det negativa, två av kompisarna har klivit fram och visat sig vara ruskigt pålitliga - i alla väder. De har båda väldigt unika och extrema egenskaper i form av att, som man säger här i stan, kunna "tjöta" ihjäl vilken människa som helst. Den höga snack- och hetsdosen till trots är båda fantastiskt roliga att umgås med. De har ställt upp för mig under året på ett sätt som bara sanna vänner gör. Härmed vill jag säga: tack för att ni finns. Ni vet vilka ni är..

Sant citat

Framgång ger vänner, motgång prövar dem.

-
Publilius Syrus

Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets lokalpatriot:

Juryns motivering:
Denna tjej har även hon bjudit på en hel del roliga skratt. En av jurymedlemmarna glömmer aldrig när hon efter två dagar på sin nya arbetsplats berättar att hon själv titulerat sig som hockeyhora. Det är dock en helt annan sak som fortfarande är lika rolig att berätta om. Det var i en tävling under en förfest som denna tjej började bråka med i princip alla på festen för att hon ensam hävdade att Mjölby faktiskt är en stad. När alla vägrade acceptera detta gick tjejen i fråga ut i köket en halvtimme för att sitta och sura. Och hur mycket hon än försöker dölja det vet vi alla att detta fortfarande är ett väldigt känsligt ämne. Länge leve Mjölby!


Jag drömde..

..att vi redan var i Thailand!! 25 dagar kvar!

   

Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets mål:

Juryns motivering:
Att man kan göra mål på många olika sätt är ingen nyhet för någon men detta mål går nog till världshistorien som ett av de mest komiska. Visst, göra mål med huvudet är inget ovanligt men att få ett skott rakt i ansiktet som sedan styrs mot mål är en helt annan sak. Att målvakten sedan räddar men efter det själv kastar in bollen i mål gör att detta utan konkurrens blir årets snyggaste mål.


Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets bekännelse:

Juryns motivering:
Att denna tjej inte var blyg eller fin i kanten förstod vi nog alla med en gång. För helt allvarligt, vem råkar av misstag skicka en resväska till sina svärföräldrar full med sexleksaker?! Och inte nog med det. Både en och annan bekännelse haglade över oss när denna tjej började prata (eller ska man kanske säga dricka) under "Jag har aldrig..." på våravslutningsfesten. Men detta drickande tog tydligen mer än beräknat även på denna tjej och de flesta vet nog var denna fest slutade. Jo, under köksbordet!


Pizzasugen?

En kvällstidning har haft omröstning om vilken av följande pizzor som är mest udda. Gissa vilken som vann!

¤Potatismos, ananas, lök, kebabkött, kebabsås

¤Avocado, majonäs, räkor

¤Glass, chokladsås

¤Hamburgare med strips inbakt i en calzone

¤Köttfärssås, spaghetti

¤Ananas, persika, hallon, banan, kiwi

¤Banan, russin, socker, ost (utan tomatsås)

¤Vitlök, champinjoner, färska tomater, renskav

¤Kebabkött, champinjoner, lök, peperoni, isbergssallad, kebabsås, färska tomater, potatischips


Tänk efter före

En kille går till affären för att handla och noterar att en mycket attraktiv kvinna vinkar till honom.
-"Hej på dig!" säger hon.

Han blir lite ställd för att han kan inte placera var han sett henne förut.
Så han säger eftertänksamt: -"Känner du mig?"

-"Ja, jag tror att du är far till en av mina ungar." svarar hon.
Han tänker tillbaka i tiden till för några år sen, till enda gången han varit otrogen mot sin fru.

Han blir pionröd och säger: -"Herregud, är du den där strippan från min svensexa som jag satte på på biljardbordet, medan alla mina kompisar såg på och din väninna smiskade mig på baken med en våt purjolök!?"

Hon tittar på honom lugnt och säger:

"-Nej, jag är din sons lärarinna..."


Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets sambo:

Juryns motivering:
Vad krävs egentligen för att klassas som sambo? Vi i juryn trodde i alla fall det krävdes mer än att man betalar halva hyran. Men ack så fel vi hade, för enligt föräldrarna där hemma är denna tjej sambo i en lägenhet på Olskroksvägen tillsammans med en lagkompis. Men så vitt vi vet har hon max sovit där 5 nätter på ett år, så snacka om dyr dygnskostnad.


Vad hände egentligen i helgen?

Efter sista matchen i lördags hade vi avslutningsfest. Inte vilken avslutningsfest som helst heller, den var om möjligt än mer uppstyrd än de fotbollsgaleliknande trerätters sponsormiddagarna med min förra klubb i norr. Härmed ber jag om ursäkt för allt eventuellt gnäll inför festen från min sida. Vilken succé!!
Ett par veckor i förväg fick var och en i och runt laget varsin skriftlig inbjudan. Min ser ut som följer:

"Du är hjärtligt välkommen på fest hos Nordens mest inflytelserika modedesigner, Barbro von Appblasbar. Efter 30 år i branschen har hon inte bara byggt upp ett imperium, hon har också funnit många vänner. Tillsammans med er vill hon nu fira sin femtioårsdag.
Tid: 19.00, 19.05 låses dörrarna. Plats: Återkommer om destination. Kostnad: 100 riksdaler.


Du är Ginger Spice
Barbro har alltid designat kläder till alla dina framträdanden. Dina fans beundrar din förmåga att klä dig rätt. Den enda person du kan tacka är Barbro. Utan henne hade du inte varit någon! Hon har även hjälpt gruppen en del med exempelvis sina kontakter inom skivbolaget "Star" som släppte och lanserade er första skiva. Spice Girls har fått höra på omvägar att Barbro vill säga upp avtalet med er. Ni har haft en tung period och skivorna säljer inte lika bra. Ryktet står på spel.
Ta med dig en egentillverkad mikrofon och träna in Wannabe-låten. Man ska alltid vara förberedd, man vet aldrig när man måste ställa upp!

Relationer
Vän till Barbro
Bandmedlem tillsammans med Sporty, Baby, Posh, Scary Spice

Ginger Spice är
Precis som på filmen "Spice Girls the Movie". Du är högljudd och irriterande och vet alltid bäst! Du älskar ditt hem och vill alltid ha rent och fint. Djur är därför strikt förbjudna hos dig. Dom är håriga och illaluktande! Du gillar däremot guldfiskar. Du gillar att komma på film med din bästis George Michael!

Tips
Klä dig som på bilden, klänningen kan givetvis vara längre. Hårfärgen är viktig, likaså sminket. Hårmascara!
(Du är rollen ikväll, gå in för det och improvisera mycket. Den som är bäst vinner ett pris!)




Bilden som följde med i det svarta kuvertet var inte direkt.. Motiverande. Till en början iallafall! Efter ett snabbt samtal med en ovärderlig vän kändes det mycket bättre. Hon hjälpte mig att styra upp allt, från röda skor till rödrosa hårmascara och rött nagellack. Såhär i efterhand är jag mycket nöjd med min outfit, det finns inget jag kunnat ändra på för att göra den bättre. Att jag gick till final som en av de bäst utklädda var också bidragande till den känslan ;)

En osannolik inbjudan gav naturligtvis en osannolik fest. Trots skyhöga förväntningar från mer än ett håll blev det fruktansvärt kul och en värdig avslutning på en, sammanfattningsvis, ändå godkänd säsong.
När vi kom till festen och skrattat klart åt allas roller och outfits, insåg vi att värdinnan faktiskt inte ens var en fysisk person. Hon var en så kallad Uppblåsbar Barbara, varför Robban Brobergs låt med samma namn spelades på repeat under inledningen av festen. Plötsligt var värdinnan hängd, tillika död..vem var gärningsmannen?
Under kvällen minglades det hejvilt för att, med hjälp av diverse ledtrådar, reda ut fallet. Många vändningar och infallsvinklar ledde till en hel del spekulationer. Slutligen presenterades en i mina ögon något oväntad mördare.

Diplomen jag smygstartat med kommer att publiceras dagligen tills jag skrivit in allesammans. Undertecknad och två galningar till i laget skrev ett diplom per spelare inför festen, och presenterade dom som avslutning i lördags. Ytterligare ett moment som blev succé!

Haha humor!

Fotbollslag bortslumpas

Delvis professionellt fotbollslag, som dock är totalt oförmöget att göra mål, säljes för en billig slant. Material, träningsanläggning, hemmaplan och en riktigt förbannad supporterskara ingår.

Eventuellt kan ni slippa ta den träbente jamaicanen.

Bortslumpas till lägstbjudande.

Insänd av Charlie Granfelt 8 okt, 10:55.


Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets After Workare:

Juryns motivering:
Hon har under året visat prov på att aldrig spotta i glaset. Detta bevisade hon inte minst under en ljuv kväll i juni då delar av laget samlats för att After Worka på Vasastan. Redan halv sju hade denna dam druckit både en Strawberry Daquiri och ett antal glas vin, och vid halv 10 såg hennes gamla vän A*** ingen annan utväg än att ringa sambon och be efter fylletaxi. Vi kan konstatera att det här varken var första eller sista gången som detta skedde och vi konstaterade även att hennes arbetsplats gick back dagen efter då deras affärsutvecklare fortfarande var helt under isen efter gårdagskvällens bravader.


Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets storstadsbo:

Juryns motivering: Efter att nyligen ha flyttat hit så har hon verkligen tagit livsstilen till sig direkt. Ta seden dit man kommer, som det så fint heter.

Hon är extremt modemedveten och tar sitt intresse på stort allvar, vilket vi framförallt märkt genom att syna hennes blogg som sedan länge genomsyrats av inlägg med rubriker som "Dagens outfit" med tillhörande bild.

Den blygsamma staden i norr som hon ursprungligen kommer ifrån har en helt annan syn på att hångla, framförallt på att hångla offentligt. Detta visar sig genom att hon efter flytten ökat sitt hångelantal med minst 300%!

Nybliven storhånglare kombinerat med att vara kändiskåt har hittills resulterat i två allsvenska fotbollsspelare, en målvakt i norska Tippeligan och en tv-profil. Inte illa!

Denna kändisfixering märks främst genom extrem förföljelse av så kallade hockeykillar. Det är nämligen allmänt känt att hon inte skulle tveka en sekund att flytta över Atlanten vid ett frieri från en NHL-spelare!


Sagt på fredagsfikat

Det gamla paret skulle ha sex men gubben hade svårt att få in den.
Till slut tog han hjälp av ett skohorn.
Då säger den ena äggstocken till den andra:
- Nu är det nog sista gången, för nu kommer han in på bår.

Blondinen: Jag skulle vilja ha två knippor persilja.
Biträdet: Nej nej, det kan du inte köpa här.. det är en sex-butik.
Blondinen: Jaha... men Dilldå?

Ni har väl hört vad det är för likhet mellan en Alladin chokladask och chansen att hitta en vettig kille på krogen?
-Jo, alla godbitar är redan tagna. Kvar finns bara några alkoholfyllda äckel i hörnen!

Fredagsmail

Anledningen till att kvinnor lever längre än män..
   


Anledningen till att kvinnor har två händer..           Anledningen att män har det..
                                                                          


God frukost?      Anledning att sova i pyjamas..     Längtar ni till grillsäsongen?
                                                

Flicklagsfotboll

Ibland undrar jag om det inte är just det vi håller på med egentligen. En social verksamhet helt enkelt.. Anledningen? I fredags hade vår "tränare" bestämt i förtid att jag skulle spela i lördags men inte sista matchen nästa helg. I lördags presterade jag följande:

"Dalsjöfors var sedan nära att kvittera vid ett par tillfällen, men Johanna Baecklund i Jitexmålet var omutlig - hennes bästa match för säsongen. ... Dalsjöfors var hela tiden farliga i sina kontringar och Johanna Baecklund fick flera tillfällen att visa vilken duktig målvakt hon är - när hon är fokuserad. Höll dock på att ställa till det för sig på ett tillbakaspel - det går inte att drälla med bollen i det läget. ... Jitex har även i andra halvlek mycket bollinnehav - och tendensen är ökande - men hemmalaget kontrar farligt vid några tillfällen och tvingar Johanna Baecklund till ett par riktigt kvalificerade räddningar. ... Med fem minuter kvar gör Johanna Baecklund matchens räddning när hon tippar ett bra skott över - en riktigt delikat kanonprestation."

Känns ju fruktansvärt rättvist och motiverat att inte spela i helgen..eller inte. Samtidigt blir jag ledsen och besviken att jag inte får spela säsongens sista och kanske mest avgörande match - vi kan avsluta med att säkra andraplatsen i serien.

Bäst just nu



I just want you close/
Where you can stay forever/
You can be sure/
That it will only get better/
You and me together/
Through the days and nights/
I don't worry cuz/
Everythings gonna be alright/
People keep talking/
They can say what they like/
But all I know is everything's gonna be alright/

No one no one no one/
Can get in the way of what I'm feeling/
No one no one no one/
Can get in the way of what I feel for you/
You you/
Can get in the way of what I feel for you/

When the rain is pouring down/
And my heart is hurting/
You will always be around/
This I know for certain/

You and me together/
Through the days and nights/
I don't worry cuz/
Everythings gonna be alright/
People keep talking/
They can say what they like/
But all I know is everything's gonna be alright/

No one no one no one/
Can get in the way of what I'm feeling/
No one no one no one/
Can get in the way of what I feel for you/
You you/
Can get in the way of what I feel for you/

I know some people search the world/
To find something like what we have/
I know people will try/
Try to divide/
Something so real/
So till the end of time/
I'm telling you that/

No one no one no one/
Can get in the way of what I'm feeling/
No one no one no one/
Can get in the way of what I feel for you/
oh oh oh ...

Svärmorsdröm?

Hittade av en slump ett test, som av frågorna att döma är riktade till en yngre åldersgrupp. Men jag anpassade dom till min egen situation (läs: jobb istället för skola). Tur att jag inte har någon svärmor, haha.. Mitt resultat blev som följer:

Kanske ingen svärmorsdröm, men helt okej
Du har inte allt din svärmor skulle vilja att du hade men klart över godkänd. Hon tycker att du är okej men skulle gärna vilja lära känna dig bättre. Försök bli ännu bättre vän med henne så kommer ni säkert få en ännu bättre relation.

Dagens lunch

         Fredag        
* CITRON -& HUMMERMARINERAD FISKFILÉ
m. dillsås & kokt potatis
OXFÄRSBIFF m. sås provencale & råstekt potatis
PASTA CARBONARA
VEG: OLIV -& PERSILJEBIFFAR
m. champinjonsås & råstekt potatis

Vill du...

...bli min granne? Har faktiskt reflekterat över det ett par gånger..jag har bott här fyra månader nu utan att träffa grannarna på mitt våningsplan. Enligt paret som hade min lägenhet före mig var grannarna i båda lägenheterna pensionärer. Nu har en förklaring till tystnaden kommit, ena lägenheten ligger ute på boplats.se!

Dagens minnesvärda samtal

En kund ringer in och vill räkna på en bil, efter jag tagit personnumret visar det sig vara en riktigt rolig snubbe:
"-Ge det inte till någon.."
"-Nej, jag lovar att hålla det för mig själv."
svarar jag något förvånat.
När jag tagit registreringsnumret måste jag ha missat något för jag får upp en Opel, varpå han utbrister:
"-Nej, nej inte en Opel! Johanna, vad åt du till lunch!?"
Vi får ett gott skratt och kommer fram till rätt bil, en Vw Golf. När vi räknat klart frågar han:
"-Behöver jag sätta mig ner innan du ger mig priset?"
Jag förklarar att det inte blev så farligt så jag tror att han kan fortsätta stå upp, helförsäkringen hamnade på runt 3400 kronor per år. Han skrattar och frågar:
"-Kan vi få ner priset lite om jag bjuder dig på middag?"
Samtalet fortsätter i samma skämtsamma ton och framåt slutet, när han tagit direktnumret (trots att han sade sig hellre ta mitt privata mobilnummer) för att återkomma om han vill ha försäkringen så konstaterar han följande:
"-Du har två fördelar nu av alla bolag jag ringt runt till.. Du är den roligaste personen jag har pratat med idag och du har den billigaste försäkringen! Men jag ska göra dig ledsen..jag är gift."
Vi skrattar vidare en stund till (jag såg direkt när jag fick personnumret att han hade fru och två barn så jag blev faktiskt inte besviken;) och han lovar att återkomma senare.

Tio minuter senare ringer det på direktnumret och när jag svarar säger han i andra änden:
"-Jag saknade dig redan för mycket.. Haha."
Vi fortsätter skoja om middagen, han frågar om jag är upptagen och när jag svarar att jag inte är det säger han:
"-Då hade middagen gått bra för dig då?"
"-Men jag tror inte att din fru hade blivit så glad då..hehe."
"-Nej det är nog sant. Hur ser du ut om jag får fråga?"
"-Det får du se på middagen!"
Vi kommer överens om betalning och startdatum för bilförsäkringen. När jag informerat om att han får hem en bekräftelse om ett par dagar säger han, återigen skämtsamt:
"-Lägger du något annat i brevet också?"
"-Brevet går ut automatiskt så tyvärr inte.."
"-Okej det är lugnt. Är det här ditt bästa samtal idag?"
"-Det är det faktiskt. Framförallt mitt roligaste, jag har inte skrattat och skämtat såhär mycket på hela dan!"
"-Haha tack så mycket, det värmde hjärtat!"

Denna ska spelas på min begravning

"Every day I wake up/
I hope Im dreamin/
I cant believe this shit/
Cant believe you aint here/

Its hard to just keep goin/
Its like I feel empty inside without you bein here/

Life aint always what it seem to be/
Words cant express what you mean to me/
Even though youre gone, we still a team/
Through your family, Ill fulfill your dream/
In the future, cant wait to see/
If you open up the gates for me/
Reminisce some time, the night they took my friend/
Try to black it out, but it plays again/
When its real, feelings hard to conceal/
Cant imagine all the pain I feel/
Give anything to hear half your breath/
I know you still living your life, after death/

Every step I take, every move I make/
Every single day, every time I pray/
Ill be missing you/
Thinkin of the day, when you went away/
What a life to take, what a bond to break/
Ill be missing you/

Its kinda hard with you not around/
Know you in heaven smilin down/
Watchin us while we pray for you/
Every day we pray for you/
Til the day we meet again/
In my heart is where Ill keep you friend/
Memories give me the strength I need to proceed/
Strength I need to believe/"

Fyra lektioner i organisationsstrategi

1. En man går in i duschen samtidigt som hans hustru kommer ut därifrån. I samma stund ringer det på dörren och hustrun går och öppnar iklädd endast en handduk. I dörren står grannen. Han erbjuder henne 10 000 kronor om hon låter handduken falla till golvet... Utan att tveka släpper hon handduken till golvet medan grannen njuter av utsikten. Han tar upp 10 000 från fickan, ger henne dem och går därifrån. Kvinnan tar återigen på sig handduken och går nöjt tillbaka till badrummet för att föna håret.
- Vem var det som ringde på dörren? Undrar mannen.
- Det var grannen mitt emot. Svarade hustrun. Mannen tittade på sin hustru och frågade:
- Kom han för att lämna tillbaka de 10 000 kronorna jag lånade ut till honom igår?
Slutsats: Delge dina medarbetare finansiell information.

2. En präst kommer körande i sin bil på landsbygden och får syn på en nunna som står och väntar på bussen. Han stannar bilen och erbjuder henne skjuts till närmsta stad. Den unga nunnan tackar honom, lägger väskorna i baksätet och sätter sig på passagerarsätet bredvid prästen. Hennes nunnedräkt hasar upp när hon kliver på och blottar hennes ena knä. Prästen kan inte lägga band på sig utan lägger sin hand på hennes knä. Nunnan tittar på honom och utbrister:
- Fader, kom ihåg psalm 129.
Han drar snabbt till sig handen och beklagar det inträffade, men hans ögon kan inte låta bli att kasta blickar på den unga nunnan. En stund senare glider handen återigen från växelspaken till nunnans knä.
- Fader, kom ihåg psalm 129. Påminner nunnan honom återigen. Han ursäktar sig en gång till och tar bort handen. De kommer fram och nunnan kastar en menande blick på prästen samtidigt som hon tackar honom för skjutsen. Prästen fortsätter hem och där skyndar han sig till psalmboken för att läsa psalm 129. Där står det att läsa "Fortsätt att prova dig framåt, det är enda vägen till salighet".
Slutsats: Håll dig uppdaterad i ämnen som rör arbetet, annars kan du missa många möjligheter.

3. En smålänning åker till landet på några dagars semester. Där köper han en tjur för 1000 kronor av en bonde. Han övertalas att hämta tjuren dagen därpå. Nästa morgon kommer smålänningen för att hämta tjuren, men upptäcker att den har dött under natten. Han kräver pengarna tillbaka men bonden har redan spenderat pengarna han fått för tjuren. Då beslutar smålänningen sig för att ta med sig den döda tjuren hem till stan, till bondens stora förvåning. Efter en månad träffas de igen och bonden kan inte hålla sig utan frågar vad smålänningen gjort med den döda tjuren. Då säger smålänningen:
- Jag startade ett lotteri med tjuren som högsta vinst, sålde 500 lotter för 20 kronor styck och tjänade 8980 kronor!
- Men tjuren var ju död, är det ingen som har klagat? Undrar bonden förvånat.
- Visst, men bara vinnaren, och han fick sina 20 kronor tillbaka! Svarade smålänningen.
Slutsats: Man kan alltid vända ett nederlag till framgång.

4. En ung kille kommer in på apoteket och ber apotekaren om en kondom. Han tycker det är lite pinsamt och känner att han vill förklara sitt köp.
- Min flickvän har äntligen bjudit hem mig på middag och jag är säker på att om allt går bra kommer jag att tillbringa natten med henne.
Innan han betalar ångrar han sig och frågar efter en kondom till. Han förklarar:
- Min flickväns syster flörtar med mig ibland, jag är säker på att hon gillar mig, kanske har jag tur även med henne i kväll.
Han tar upp plånboken men betalar för tre kondomer samtidigt som han förklarar för receptionisten:
- Min flickväns mamma är relativt ung och snygg, jag tror att hon tycker om mig och jag kan faktiskt ha möjlighet med henne OCKSÅ. Kvällen kommer och alla sitter samlade runt middagsbordet och det första som händer är att dom ber en bordsbön. Efter bönen tar alla upp besticken utom den unge killen som fortsätter att be. Efter några långa minuter knuffar flickvännen på honom och säger:
- Jag visste inte att du var religiös.
Då svarar killen:
- Och jag visste inte att din pappa är apotekare...
Slutsats: Prata inte om dina strategiska planer med främlingar, hela organisationen kan kollapsa.


Syntest

image85

Bildrömmar

Som jag nämnt ett antal gånger tidigare i bloggen så delar jag bilen med en kollega och lagkompis. Eftersom vi bor nära, jobbar i samma hus och på samma tider, samt tränar tillsammans så fungerar det utan problem. Nu ska min bildelarkompis flytta, till att börja med från våra hoods, sen eventuellt även till en annan stad. Som ni förstår kan vi inte fortsätta dela, utan planerar att lämna tillbaka leasingbilen sista november.

Undertecknad har långt gågna planer på att införskaffa en egen bil. Till en början kommer det att fungera perfekt att åka med lokaltrafiken, men i längden kommer bekvämligheten och behovet att göra sin röst hörd. Speciellt med nära vänner i Oslo och med familjens planer att flytta till Småland nästa sommar.. Men även träningstider och liknande spelar in.

Tankarna rör sig: kvalité och rykte vs prisvärt och ekonomiskt. Varför kompromissa med sig själv när det gäller något så viktigt och livskvalitéhöjande som en riktigt bra bil faktiskt kan vara? Fast å andra sidan vill jag ändå ha pengar över till annat och kunna spara. Så dum att jag köper en fabriksny bil är jag verkligen inte, fastslaget sedan länge är att det ändå blir en bättre begagnad.

Det är svårt att ta ett beslut eftersom en hel hop med faktorer spelar in i beslutet och valet av modell. Bortsett från de uppenbara faktorerna, pris och försäkringskostnad så blir det knepigare.. Motorstorlek, bränsleförsbrukning, vägskatt och krocksäkerhet för att nåmna några exempel. I de här banorna rör sig tankarna beträffande modell och pris än så länge:

Audi S3:
Kaxig sportmodell av klassiska A3:an. Kostar därefter. Försäkringskostnad:
1 225 kronor i månaden.
Citroën C2 VTS:
Ligger långt ner på listan men den är pigg, har provkört en likadan. Försäkringskostnad: 380 kronor i månaden.
Peugeot 206 RC:
Småbil i sportmodell. Dubbla avgasrör, 180hk och sportstolar. Försäkringskostnad: 885 kronor i månaden.
Saab 93:
Är svag för denna, men egentligen motsvarar den inte mina behov. Försäkringskostnad: 801 kronor i månaden.
Seat Ibiza FR:
Egentligen inte aktuell, kostar tyvärr mer än befogat. Sportmodell på annars billig Ibiza. Försäkringskostnad: 385 kronor i månaden.
Vw Golf GTI:
Just denna sportiga variant är intressant bortsett från priset. Försäkringskostnad: 542 kronor i månaden.


  
  

Guldfiskminne

Under årets fotbollssäsong har jag utsatts för ett par tvivelaktiga petningar. Den i våras kan jag ta, utan tvekan: underpresterar man samtidigt som konkurrenten öser på med prestationer så ska spelaren med bäst form spela. Inget snack om det.
Tvåan däremot, direkt efter sommaruppehållet, accepterade jag aldrig. Motiveringen var hämmande och motiverande på samma gång. Men det avskrevs i och med att den dåvarande tränaren klev åt sidan och avsade sig sitt ansvar, så då var det inget mer med det.
Sist, efter kalmarmatchen, var överlägset tyngst. Dels för att jag inte gjort en dålig träning eller match sen jag tog över förstatröjan ett par matcher tidigare, men främst för motiveringen jag fick. Kortfattat gick den ut på: att, eftersom jag inte gjort klart för nästa säsong, valde man att spela med andra spelare som gjort det. Fruktansvärt frustrerande!

Trots besvikelserna både prestations- och speltidsmässigt så har jag gjort klart för en fortsättning i klubben 2008. Jag har alltså avsagt mig rätten att bryta mitt tvåårskontrakt. Därav rubriken, även om jag samtidigt som insikten om guldfiskminnet är ruskigt revanschsugen. Den absolut avgörande faktorn och kompletterande pusselbiten, var att jag från 1 oktober fick fast tjänst istället för vikariat på jobbet. Lycka!

Fast jobb kombinerat med att jag spelar matchen idag, träffade familjen och vännerna i Underbara Uppsala förra helgen + att mina närmaste vänner som numera bor 30 mil nordväst, närmare bestämt i Oslo är här i helgen..
Som ni förstår, fyra maximerat bra tajmade händelser har resulterat i att jag har en fantastisk vecka!

   

Heja bilköer..

Sista tre dagarna i bilen hem från jobbet har verkligen varit under all kritik. Ibland undrar man vad det är med folk, eller som jag och min bildelarkompis kom fram till under hemresan idag: Om alla bilister kommer överens om att köra i 90 kilometer i timmen på E6an under rusningstrafik så är problemet löst! Så var det klart..

Kaoset började på onsdagen med en ovanligt seg påfart och sen slöade folk på hela vägen. Först när en bärgningsbil kom burnande förbi i full kareta förstod vi att det måste handla om en olycka. När vi såg hur det började lossna lite längre fram såg vi vad som hänt, inte okej.. Olyckan var i andra körriktningen, vilket innebar att vi faktiskt satt i en sk tittkö!

Torsdag var träningsledig så jag var ensam hem i bilen. Jag märkte direkt att något inte stod rätt till, det tog en halvtimme från jobbet till fotbollsarenan som i vanliga fall är tre minuter bort. Direkt när jag kom upp på motorvägen stod det på de stora informationstavlorna att det var en krock vid första motet. Av den anledningen valde jag att köra av E6 direkt och ta bakvägen hem. Trots det tog resan, som vid lite trafik tar max åtta minuter, totalt 50 minuter..utan överdrift.

Idag var det återigen krångel, därav vårt 90 km/h-konstaterande som ovan. Trots det tog det faktiskt inte fullt så lång tid den här gången, men precis vid vår avfart hade nån lallares bil kvaddat så bärgningsbilen fick rycka ut igen. Hela tredjefilen var blockerad.. Nästa konstaterande: Om alla skaffade fungerande bilar som inte lägger av till höger och vänster hade vi sluppit ännu fler köer!

   

Äntligen fredag!

Ett axplock från Googles bildsök i veckan:

   

Hemresan

Efter träningen i torsdags var jag osedvanligt snabb att duscha och äta. Anledningen? Underbara Uppsala hägrade och jag hade en flygtid att passa. Hemma vid 22 så det var inte mycket mer att göra än att hälsa ordentligt på familjen, snacka lite skit och sen sooova efter en avkortad men seg arbetsvecka.

Besök i Kungliga Hufvudstaden på fredagen gick främst ut på att träffa två kära vänner från tiden i Umeå. Eftersom de numera bor i Solna så gäller det att ta tillvara på de få tillfällen som finns att ses. Lunch på
Wokhouse innebar ny favoritrestaurang i stan. Thailand here we come!
Trots att vi hann med väldigt många affärer så var det egentligen ingen av oss som var överdrivet rik/shoppingsugen. Sista stoppet före hemgång hittade jag ett par grymma skor för halva priset. Efter några minuter av intensivt storleksletande var det klappat och klart. Vi avslutade med en smarrig fika, efter det gick jag in i väggen och åkte hem till päronen.
Kvällen blev lugnet före stormen, middag och soffan med pappa tills resten av familjen kom hem från diverse äventyr.

Lördag förmiddag dyker storasyster med dotter upp som planerat. Efter en klassiker som Melodikrysset sticker besökarna och lillasyster iväg och badar, samtidigt som mamma passar på att fixa mitt hår. Inte en dag för sent! Efter mat, skratt och snack hela kvällen så lånade jag storasysters Polo för att åka och bowla med några gamla kompisar.
Vi möttes upp hemma i en av kompisarnas nya studentlya och efter en stund satte vi oss på Bowlaget för att vänta på vår tur. Bowlingen gick sådär, men tror faktiskt att det blev en andraplats till slut. Som kvällens höjdpunkt får istället räknas att en av mina bästa och mest uppbokade vänner dök upp mot alla odds.

Mormorbesök tog tillvara på nästan hela söndagen. Vi hjälpte till att flytta lite grejer och så.. Alltid lika glad att se henne, även om det tar emot att se sjukdomens framfart.
Måndag morgon blev okristligt tidig.. Uppstigning, rusch till tåget och flygresa före jobbet. Nu är jag minst sagt tillbaka till verkligheten..

Sammanfattningsvis har helgen varit grym. Saknaden av hemstaden och folket där kan falla i glömska korta perioder, men ett kort besök liknande det jag beskrivit ovan gör att känslan omedelbart kommer tillbaka.

Hade jämförelsevis mina nu Osloboende brudar varit i stan hade helgen blivit betydligt mer hetsig och uppe i varv. Turligt nog kommer just dessa tre virrpannor på besök nästa helg!

Saker att göra när man har tråkigt på kontoret

- Ring till växeln och be att bli kopplad till din egen anknytning, vägra förstå när de säger att du ringer därifrån.

- Kul med tid. Ta tid på alla, hur länge de är på toaletten, tid mellan kaffepauser, hur långa kaffepauser. Skicka sedan en rapport till alla på avdelningen med deras tid, tillsammans med en faktura för att inte skicka rapporten till chefen.


- Gå på toaletten och spola 15 gånger. Minst en gång i timmen.


- Gör konstiga pip-ljud varje gång någon passerar ditt rum/modul/skrivbord, stirra intensivt rakt igenom personen, morra!


- Byt ut varorna i godismaskinen, vem vill inte ha ett paket bacon istället för en Snickers?


- Gå till en kollegas dator, skriv ut alla filer, beklaga dig över avdelningens bristande miljöpolicy.


- Maila till någon på en annan avdelning, fråga om han vill köpa knark.


- Lek Star Wars, ring upp någon och tala om att du är deras far.


- Undvik alla. Smyg på bästa James Bond manér runt kontoret, flirta med alla tjejer. Om du får napp, sluta läsa!


- Klistra ihop alla papper som ligger för återvinning, ge ditt nya dokument till din chef, kalla det "halvårsuppföljning av tidigare budgetprognossiffror för tidigare fakturerade kunduppdrag". Fram med klockan och se hur lång tid det tar innan han märker nåt. Om han inte märker, repetera!


- Vidarekoppla så många telefoner du kan, till växeln givetvis, de älskar att få höra att det är fel anknytning.