Framtiden

Haha Hoffa jag visste att du skulle kommentera mitt "personangrepp" ;) vet du hur kul jag har haft åt det där? Har dock glömt å få Lunkan att mobba dej för det.. Får jobba på det.. Du e ju inte bara badanka utan även pensionär på hög nivå!

Förtydligande: ja,jag hatar hösten och älskar riktig vinter. Men typ vargavinter från oktober till april? Å utan vår? Tillåt mej få hemlängtan! ;)

Jobbet går inte som det borde just nu.. Har inte riktigt fått kontroll på det närmaste.. Hoppas på en lösning under dagen.

Har planerat lite framöver,vi åker ju till Sthlm imorgon för Cupfinal på lördag.. Hade egentligen tänkt åka med laget upp igen på söndag.. Men så fick jag reda på att familjen ska åka till vårat hus i Småland. Blev ju sugen å följa med dit så jag såg till att få resan upp till Umeå ombokad.. Åtta dagar senare :P ska bli skönt med några dagar ledigt direkt efter sista matchen så att man får smälta alla intryck och tänka på framtiden. Stannar i Småland söndag-torsdag,sen innan helgen ska jag träffa en klubb.. Å helgen ska såklart spenderas med mina hemmavarande kompisar :D

När jag kommer upp igen så är det jobb som gäller ett par dagar.. Sen två riktigt roliga avslutningar på säsongen: avslutningsfesten + Fotbollsgalan :) lär stanna hemma ett ganska bra tag efter Fotbollsgalan också,ska bland annat hälsa på mina älsklingar som jobbar å grejar i Oslo (hoppas ni läser!).

Tror även att jätteförkylningen Hubbe e på gång.. Syrran ringde i förmiddags å jag kraxade järnet.. Hjälpte verkligen inte å harkla mej! Känner mej lite hängig nu oxå.. Måste nog sova eftermiddag :P (jag å min systerdotter brukar kalla stora eller konstiga saker för Hubbe. Storyn tar jag en annan gång).

Skönt med vinst för rossoneri igår,rookieforwardsen gjorde tre tillsammans.

Nästa gång jag skriver blir antagligen hemifrån..
J.

Snöoväder någon?

Så va den här.. Äntligen som nån uttryckte det.. Snön! I oktober!? Å såhär mycket!?! Missförstå mig rätt, jag älskar både vinter och snö.. Men att få mer än man e van vid på hela året samtidigt, i en månad som man vill ska vara höst.. Då har det gått för långt ;)

Jag har säkert sagt det förut å jag säger det igen: nackdelen med Norrland: KLIMATET!!

Måste avslutningsvis skratta åt min korsbandsskadade vän.. Hon köpte pensionärsbroddar till skorna eftersom det blivit halt! Hahahahaha, 21 år å samlar pensionärspoäng!

See you later..
J.

Yeah

Yeah



Lite off

På bloggfronten den senaste tiden.. Inte av någon speciell anledning utan det har bara blivit så. Får försöka styra upp det hära lite framöver.. Har även kommit fram till att man måste ordbajsa en hel del för att lyckas hålla en blogg vid liv ;)

Bilden ovan är
lånad.. Tagen efter prisutdelningen i lördags :)

Bfn,
J.

Guldfest!

Det var superkul igår, hela dagen blev fantastiskt lyckad! Minst lika bra som jag hade hoppats på med värsta shoppingrundan på dan, matchen å sen firandet! Jag är mycket nöjd å minst lika sliten.. Borde alltså sova nu, tänkte uppdatera imorgon igen (kanske med lite bilder å så den gången).

Sov gott!
J.

Fetstilt

Förstår om någon läsare har undrat om varför jag använder mig av fetstil på vissa ord/uttryck.. Förklaringen är enkel: det kan vara något jag tycker om att göra, en person som betyder något för mig eller helt enkelt ett uttryck som jag gillar.. Så enkelt är det.

Träningen idag va som vanligt dagen före match. Måste faktiskt erkänna att jag va grym på spelet. Hade massor att göra å va helt slutkörd lagom till avsluten, men det viktiga va att vi yngre vann spelet ;-)

Ikväll kommer min bästa kompis på besök, tror att jag har skrivit det förut. Ska bli en riktigt rolig helg!
Bfn,
J.


Baecklund gör en Laul.

Hej!

Du undrade hur jag hittade din blogg. Annso, en av dem som driver uikfans.se, har en blogg. På den fanns länkar till andra bloggar, bla din. Namnet Baecklund sticker ut. ;-)

Så varför läser jag din blogg? Jo, den är riktigt trevlig att läsa. Korta, koncisa inlägg med humoristisk knorr. Härlig självdistans och intressanta och roliga funderingar kring vardagshändelser. En bra blandning av humor och allvar, utan att bli för personlig. Kort sagt: jättebra blogg!

Nu har jag ju förstått att bloggen inte är tänkt att vara officiell, så jag får väl be lite om ursäkt för att jag läser den.  :-)

Har full förståelse för att ni spelare är tillräckligt officiella, så om du inte vill att "obehöriga" ska läsa den kan du ju lägga lösenord på den.  ;-)
Men det vore roligt att få fortsätta läsa den.


Ha en trevlig kväll!
/Stefan J



Fick detta som svar på frågan vem Stefan är, samt hur han hittade min blogg. Nu får han såklart läsa vidare! Måste även tillägga att officialiteten (eget ord, jag vet) som andrekeeper inte är överdrivet besvärande ;)

(Syftar för övrigt på Robert Laul, fotbollsbloggsskribent (phew) på sportbladet.se)

Bfn,
J.

Riktigt skön dag

Har inte gjort så mycket ändå; va ner på stan å gjorde lite ärenden.. Tränat ländryggen som jag snackade om igår.. Diskat mitt enorma (!) diskberg.. Kollat på film (rekommenderar både boxman.se å brafilm.com).. Å sen till sist höjdpunkterna: iksu spa med laget istället för träning + pizza å Milan med Hoffa om en stund. Stabilt!

Hade ju tydligen fel om Stefan.. Mysteriet består..

Måste rekommendera filmen jag såg idag - Schindler's List - till dom som inte sett den.. Riktigt bra skildring av Steven Spielberg.. Den handlar om judeslakten under 2a vkr.. Helt sinnessjukt..

Ledig dag imorgon, ska bli härligt.. Jobbigt med höst bara, annars kunde man ju hitta på nåt ordentligt.. E trött på å va inomhus jämt :P ska iaf äta lunch med min kusin som flyttat hit å pluggar till läkare..

Bfn,
J.

Feltolkningar

Är faktiskt lite förvånad att ni tolkade mitt Winnerbäckcitat som att jag hade en dålig dag/var trött på allt.. Som sagt, det är ett kryptiskt uttryck, men i det här fallet var det faktiskt ingen som förstog mig.

Kom till slut på vem Stefan J är! E faktiskt ganska nöjd över snilleblixten som slog mig nu när jag såg hans senaste kommentar.. Har inte insett förrän nu att jag faktiskt har en Stefan på msn (vilket är enda stället jag offentliggjort min blogg).

Hittills har jag faktiskt haft en ganska tråkig vecka, antar att den känslan har två orsaker:
Alla nära som är ute å flänger i världen -> man känner sig faktiskt ganska ensam när man inte bara kan ringa å snacka lite.. Eller ens kolla på en dålig film å dra sanslöst roliga internskämt..
- Helgen kommer att bli makalöst fantastisk!! Min bästa kompis kommer upp, ska hämta henne på flygplatsen på fredag. Lördag blir först en sväng på stan, sen sista seriematchen, sen fiiira! Jag ser fram emot detta jättemycket -> tiden segar sig fram tills dess. Söndag kommer antagligen att bli ett stabilt horisontalläge, hehe..

Jag klagade ju på det mänskliga psyket igår.. Måste faktiskt ta å klaga lite till.. Va totalt omotiverad (schh, säg inte till nån) ;-) innan träningen idag, men gör ändå ett par schyssta räddningar på spelet. Var är logiken i det? Har även lite ont i ländryggen, dock inte samma som jag hade i vintras (det var mer åt högersidan), men dom har antagligen lite med varandra å göra.. Fick lite rörlighet/styrka som jag måste köra extra för att det ska styra upp sej..

Nä nu får jag väl ta å se lite tysk fotbollskonst (!) vs. Zlatan i väntan på världens bästa lag (AC Milan, vad annars!? Kan inte förstå att du tvekade!!) ;-) ..dom spelar imorgon.

Bfn,
J.


"Trött på inget,trött på allt"

(Favoritraden från Winnerbäcks Över Gränsen) Citatet passar fantastiskt bra i många situationer.. Jag är rätt trött på inget,trött på allt ;-) ganska kryptiskt uttryck som man får tolka som man vill.. Nog mest därför jag tycker så mycket om det.

Idag har jag gymat.. Körde mest överkropp men ledsnade rätt snabbt.. Får gå dit igen i veckan å köra ordentligt. Shoppade sönder Konsum oxå, hehe.. Eftermiddagsträningen gick delvis åt skogen idag. Varför ska man göra det så svårt för sej själv i många situationer? Det mänskliga psyket är under all kritik! Säger jag som ändå e mentalt stark :-P

Värsta guldyran har nog lagt sig nu.. Det gick nästan lite för enkelt kan man tycka. Köpte den ena lokalblaskan idag, dom hade faktiskt skrivit 7 (!) sidor, plus förstasidan. Har fortfarande svårt å vänja mej vid den grymma bevakning (även om alla fakta inte alltid stämmer) som lokala media bjuder på.

En dag som denna måste jag faktiskt säga Tack Bajen! x2 - även om både vi och blåränderna antagligen hade klarat allt på egen hand hyfsat smärtfritt, så måste man tycka att det är lite småkomiskt att de hjälpte till att avgöra för båda.

Bfn,
J.


Svenska mästare!

Vilken känsla! Jäkligt roligt igår, men först på lördag kommer vi att fira "ordentligt". Tillbaka i Umeå nu efter den långa resan från Norgeeh..Karlstad. Skönt med sovmorgon iaf hehe..

Goal var riktigt bra som fotbollsfilm betraktat. Utan övedrift: hur het är inte huvudrollsinnehavaren Kuno Becker? Ska lätt se tvåan oxå ;-)

Glömde tydligen att be om oanonyma kommentarer.. Är heeelt övertygad om att Nalle Puh inte bor i Umeå (ja, bostadsorten vet jag säkert, eftersom ip loggas när man skriver). Måste även klaga lite på de som inte tog uppmaningen på allvar.. Vill iaf ha lite småkoll på vem/vilka som läser. Med 45 unika besökare i dagsläget så borde åtminstone 20 tala om vilka de är.. Säg till på msn om du inte vill vara "officiell", annars kanske jag belägger bloggen med lösenord ;-)

Nu är det horisontalläge som gäller.. Intar antagligen soffan, ska bara äta nåt först.
Bfn,
J.

Shoppat

Träningsledig hela dagen, skönt å vila lite. Gick på stan en stund för å hitta ett par mörkblå jeans.. Brukar ha ruskigt svårt att hitta byxor överhuvudtaget, men nu hittade jag två par! Ett par svarta med lite stretch.. Billiga oxå! Å sen ett par ljusa Diesel med ganska snygg tvätt.. Åsså satt dom bra. Sen köpte jag lite smågrejer till lägenheten.. E nöjd!

Ska käka rullpizza å gå på bio med min kära målvaktskollega senare idag. Mums! Ska se Goal, jag blir sur om den inte e bra!

Hur snyggt va inte 2-1 igår? Fotbollskonst, även om det var högre nivå på framspelningen än avslutet (något kommentatorerna inte verkade förstå). Måste även ge Kári Árnason lite cred för hans respektlösa spel.

Måste faktiskt klaga på mina besökare, ni är dåliga på att lämna kommentarer! Lämna ett hej eller lite feedback nästa gång du läser.. Det skulle uppskattas! ;) vad vill du läsa om? Ge mig tips!

Bfn,
J.


Storstädning

E ganska nöjd, har "höststädat" heeela lägenheten.. Har iofs inte världens största men ändå.. Hehe..

Landskamp ikväll, känns som att det ska väldigt mycket till om Island ska ta poäng.. Fast iofs, e Sverige lika dåliga som sist så kanske det inte blir så lyckat resultat.. Sjukt om inte Zlatan spelar!

Vi kollade på målen från i lördags på mötet idag.. Helt sjukt vad dom kommer fel med backlinjen hela tiden! Sen såg vi massa målchanser + några av målen från förra mötet med nästa lördags motståndare.. För övrigt min enda match i allsvenskan! :-)

Ska fixa lite nu, ska iväg å se matchen med några i laget sen..
Bfn,
J.

Rubriken svårast

Måste faktiskt påstå att det svåraste med att skriva blogg är att sätta en bra rubrik på alla inlägg.. Kanske ska börja skriva inlägget först å rubriken sen?

Två träningspass idag, ganska lugn förmiddag med mycket avslut. Eftermiddagsträningen körde vi spänst/snabbhet i en halvtimme (!). Efteråt dröjde vi oss kvar på planen, snackade lite å kom in på akrobatiska konster.. Måste påstå att vi har en capitano med oanade talanger! Vilken mästare på "masken"! Sen gjorde vi en mänsklig pyramid, hehe det va coolt.

Såg sista filmen i Lord of the Rings igår.. Måste säga att dom e fantastiskt välgjorda alla tre! Har dock svårt att säga vilken som är bäst eftersom de har samma kvalité + är lika viktiga i sammanfattningen.. Att jämföra med mina älskade Godfather-filmer där trean kom en massa år senare, vilket gjorde att det absolut inte va samma känsla.. Därför e ju ettan å tvåan bättre än trean när det gäller dom..

Nä nu borde jag ta å göra nåt vettigt!
Bfn,
J.

Blir så sur!!

Skrev precis ett lååångt inlägg.. Blev lite misstänksam när jag inte kunde förhandsvisa det.. Men wtf, lägger in det å kolla sen, tänkte jag.. Allt försvann!! blogg.se sjönk betydligt i mina ögon.

Godnatt,
J.

Utklassning!

Något annat kan man verkligen inte kalla andra halvlek idag.. 2-0 i halvtid var turligt eftersom de hade det mesta av spelet i första.. Sen öste vi på i andra, och eftersom de aldrig föll med backlinjen mot våra supersnabba forwards så rann det iväg ordentligt! Utklassning är det enda ordet jag kan komma på, det ska inte gå att slå dom med 7-0! Tre poäng och en massa plusmål tillgodo med två omgångar kvar.. Det ser onekligen riktigt bra ut!

Min "chef" på förbundet va uppe å såg matchen + hade lite utbildning med några i klubben.. Dessutom delade han ut projektpengarna till klubben i halvtid. Träffade honom efter matchen å snackade lite. Jag ligger bra till med arbetet så det va inte så mycket å orda om..

Kroatien - Sverige ikväll.. Kan bli spännande, bara Elmander spelar istället för Zlatan!! Dessutom Kim från start å jag kan kolla på matchen utan å bli galen, hehe.. Ska äta nu å sen hem till Fia å se matchen.. Va ju tvungen å skriva lite här först=)

Bfn,
J.

Jättehöst ute.

Idag har det faktiskt varit en vacker höstdag här uppe.. Sol å ändå ganska varmt. Blev rastlös på förmiddan så jag gick ut en hyfsad sväng.. Hehe, e lite nöjd att jag blivit smyghurtig på senaste.

Träningen va som vanligt dagen innan match: kvadraten, stegen + spel och avslut. Det gick okej.
Vi skulle gå å se Dalen sen ikväll men det visade sej att det tydligen va ont om biljetter kvar eftersom det är hemmapremiär.. Får ta nästa istället.

Det har blivit mycket FM på senaste, lirar just nu med ESK från 2005. Gick upp direkt å vann sv.cupen.. Så säsong två blir det högsta serien å uefa. Ganska stolt, hehe..

Extraläktarna va på plats på Gammlia idag, kommer att bli mycket folk imorgon. Ska bli kul, tror stenhårt på vinst. Vi såg näst intill orubbliga ut i onsdags.. Det finns inget som talar för att det har ändrat på sej till imorgon.

Bfn,
J.

Tillbaka från söder.

Vi spelade riktigt bra å vann mot MFF med 0-3 (0-1). Sjöa, Marta å Andersson gjorde varsitt mål..
Cupfinalen på Råsunda den 29:e e alltså inbokad!

Ger min bästa killkompis Alex en stor kram dag, han åker (antagligen) på sitt livs resa! Thailand, Australien, Nya Zeeland, Argentina och Brasilien är de ländersom han och hans tre kompisar ska besöka. Stort!
Och med det i tanken, så kom jag på en grej för nån dag sen..

Åtta av mina tio bästa kompisar har lämnat stan! Förhoppningsvis tillfälligt. E nästan bara familjen minus lillasyster å komma hem till!
Alex-trippen jag precis berättat om. 105 dagar.
Sofie, Lisa å Sandra-Norge nu, Österrike igen snart. Tillbaka till våren.
Elin-åker till Australien med Robin om bara några veckor. Tillbaka till våren.
Jossan-har flyttat till killen i Göteborg. På obestämd tid.
Emma-har flyttat till plugget i Lund. Fyra år kvar?
Anna-har flyttat till killen i Växjö. På obestämd tid.
(Sen även ..lillasyster i England, tillbaka i maj.
..Mia i USA, kommer hem över jul sen tillbaka igen.)

Extra credit till de två tappra som finns kvar: Nina (pluggade, nu arbeitslos) å Frida (jobbar Stadium). Även toffeljenny kan väl kanske få en cred hehe..
Tro nu inte att jag deppar ihop av det här, e övertygad om att alla kommer tillbaka när de har utforskat världen ;-)

Bfn,
J.

Malmö nästa.

Två filmkvällar i rad, stabil återkomst till ett väldigt höstigt Umeå.

Idag gick det oväntat bra på träningen, körde 45 minuter innan med vår målvaktstränare Putte.. Både det och spelet + avsluten efter gick stabilt. Framförallt inlägg från höger gick bättre än nånsin ungefär!

Nu håller jag på å packa det allra sista inför resan ner till Malmö imorgon. Semifinal och bortamatch i Svenska Cupen. Ska bli kul!
Kommer tillbaka på träningslediga torsdag.

Bfn,
J.


Fast på Arlanda..

Har varit hemma i helgen.. Haft det riktigt bra faktiskt! Hemma med familjen fredag - på stan + träffa kompisar å så lördag - storasyster å hennes familj söndag.

Ska åka tillbaka till Umeå nu, men vad får jag höra? Planet är inställt! Får åka med nästa 15.05 istället.. Inte direkt lysande eftersom träningen börjar 16!

Råkade ut för en sak igår när jag skjutsade hem syrran å hennes dotter.. Kom upp på E4:an så låg det två bilar å segade utanför, i vänsterfilen.. Väntade tills de hade kommit förbi eftersom jag inte får köra om på insidan å körde sen snällt om dom.. Då får den ena föraren frispel å lägger sej bakom mej när jag håller på å köra om å slår på hellyset! Hallå, va e de frågan om? Lagom bländad.. Som pappa sa när jag berättade.. "Man vet ju inte vad folk har tagit innan dom sätter sej i bilen." Blir så less på sånt där..

BFN,
J.

Första inlägget!

Hej å välkommen till min nystartade blogg!

Vem är jag? Johanna Baecklund, 20 år.. Bor i Umeå sen i vintras, spelar fotboll.. Annars går tiden åt till att hålla kontakten med dom där hemma (Uppsala) eller till att titta på film/lyssna på musik + umgås med folk.

Här kommer det mest att dyka upp tankar om mitt fotbollspelande, min vardag, mitt jobb och mina vänner.. Vill du se något speciellt så e det bara å säga till!

Bye For Now,
J.