Jag som South Park

Southpark

Tala om ifall ni inte kan tänka er mej såhär (förväntansfull i tomteluva) på julafton!! ;)

Vad är det frågan om?

Har väl aldrig varit med om maken till velande å skjutande på saker från någon annans sida.. Börjar undra vad jag personligen håller på med i sammanhanget,låter jag mig verkligen behandlas på det här sättet?

Beslutet är nära och kommer upp på sidan inom 48 timmar.

Laul #3

Hej!

Du finns i svenska Wikipedia.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Johanna_Baecklund

Nu har du blivit kändis.  ;-)

/Stefan J



Det kan jag kanske inte hålla med om,men det beror såklart på vad man har för mått på kändisskap ;)
Vill även påpeka att min moderklubb heter Alsike IF och absolut inget annat!

Har fortfarande massor av beslutsångest att deala med.. Tur att jag har bloggen å tjata sönder (dom i min omgivning börjar så smått tröttna på mina spekulationer,dom säger åt mej å lugna mej tills klubben ringer ikväll) hehe.. Dom har väl rätt.. :P


I'll be back.


Vad göra del två

Pratade med sportchefen för det nya alternativet nu ikväll. Han var väldigt förstående när jag sa att jag behöver alla förutsättningar för att ta ett beslut. Kommer alltså att få dessa under måndagen,och beräknar att ta ett beslut absolut senast i slutet av nästa vecka. Nu känns det bättre :)

Vad göra?

Beslutsångest på hög nivå. Har ett avgörande beslut om min framtid att ta,vill ha det avklarat så fort som möjligt men det drar ut på tiden..
Problemet är att jag inte har alla förutsättningar så att jag kan väga för å emot som jag brukar när det är viktigt.. Nu måste jag tänka "om det blir så,så gör jag så" .. "men om det blir så,så gör jag så istället" ...resultatet blir en hypotetisk soppa i baecklunds trötta skalle..

Help me if you can!

Å jobbe

Måste tyvärr meddela att ni får vänta ytterligare lite längre på del fyra..

Åt lunch igår med representanter från klubben jag nämnt tidigare. Innan kändes det nästan inte det minsta intressant,men nu vet jag inte riktigt hur jag vill göra :S beror mest på vem den andra keepern blir där.

Har nu börjat jobba extra på vv:s sverigelager. Syrran jobbar där (ligger en km från päronens hus) å dom behöver hjälp med lite grejer på lagret. Inte allt för avancerat å kanske inte jättespännande heller - men jag har haft mycket värre jobb å det här ger pengar!! Jobbade tre timmar igår em + 07-18.30 idag.. Börjar samma tid imorgon + övertid igen så nu e de nana kudden som gäller.

Over and out.


I brist på annat

Relationen till min blogg består mestadels av hatkärlek. Den är ett sätt att uttrycka sig,men eftersom jag inte är den ensamma typen som har detta som ett rop på hjälp (tro mig,har surfat förbi ett par såna bloggar),så blir relationen till bloggen inte lika desperat som många andras. Man skulle kunna säga att det är ett ganska sunt förhållande :P

Trots detta känner jag ändå ett behov av att skriva även när jag som nu inte har något att skriva. ("Vadå,var är säsongssammanfattning del fyra!?" Tänker du.. Den kommer. Eventually.) Därav detta inlägg,i brist på annat:

Civilt
Fullständigt namn: Johanna Baecklund
Ålder: 20 (26/1)
Längd: 179 cm
Skostorlek: 41
Född i: Nyköping
Har bott: Vagnhärad, Alsike, Knivsta, Uppsala
Familj: mamma, pappa, tre syskon
Civilstånd: supersingel
Förebild: storasyster
Vill vara förebild för: mina syskonbarn
Äter helst: mammas mat. Pasta om jag lagar själv
Dricker helst: o'boy, jos (öl om det är fest)
Ser på tv: inte ofta, mest sport
Favoritfilm: Godfather-trilogin
Musik: mest svensk hiphop
Läser: Offside (även sporten i tidningen)

Fotboll
Position: Målvakt
Tidigare klubbar: Alsike IF (90-93), Lagga IF (94-97), Danmarks IF (98-01), Håbo FF (02-04)
Bästa match hittills: HFF-Morön BK 3-0 i kvalet till Norrettan 2003 (har inte haft lika mycket å göra i nån match sen dess ;)
Bästa medspelare: Marta
Bästa motståndare: Hanna Marklund
Spelade matcher: 19 div II (2003), 12 div I (2004), 1 landskamp (F19), 1 allsvensk (2005) plus ett knappt tiotal i Sv. Cupen
Meriter: Guld i skol-SM 2002, 2003. (Se även matcherna ovan)

Dreamteam (herrar, ett damlag blir för komplicerat)
Mv: Nelson Dida (Milan)
Back fr h: Cafú (Milan), Rio Ferdinand (Man U), Paolo Maldini (Milan), Roberto Carlos (R Madrid)
Mf def: Frank Lampard (Chelsea), Pavel Nedved (Juve)
Mf off: Ricardo Kaka' (Milan)
Anfall fr h: Ronaldinho (Barcelona), Zlatan Ibrahimovic (Juve), Adriano (Inter)
Avb: Petr Cech (Chelsea), Alessandro Nesta (Milan), Didier Drogba (Chelsea), Andriy Shevchenko (Milan), David Beckham (R Madrid)

Jag har nästan alltid haft Nesta som favoritback,men i år har gamle Maldini dominerat totalt i Milans backlinje,så Nesta är bänkad tills vidare. För övrigt bör mina läsare lägga märke till att sex av spelarna i startelvan är brassar. Det är ingen slump,Brasilien har i dagsläget världens överlägset bästa landslag.

Har tröttnat på å va hyfsat hemlig (frågan är om några frågetecken rätades ut enbart pga detta).
Säg till om du saknar något ovan.


Rolig länk?

Hittade en rolig länk i en gammal klasskompis blogg.
Man klickar alla länder man varit i å sen räknas det ut hur många procent av världens länder det är.. Kom totalt upp i 7% utan mellanlandningar (har bara mellanlandat i länder jag varit i ändå).



Länken
.

Säsongssammanfattning del tre

Det tog en månad ungefär att lära sig alla rutiner och sånt. Dubbelt så tuff träning mot vad jag någonsin upplevt tidigare + att allt allt allt va helt nytt för mig (jobbet stan laget träningarna lägenheten vädret socialt osv) gjorde att man blev ganska slutkörd. Både mentalt och i kroppen. Jag höll humöret uppe å sprang tills jag dog på löpträningarna,slängde mej tills jag knappt orkade resa mig på avslutsträningarna å cyklade till mjölksyran fastnade i mössan (på väg till skolan där jag jobbade) ;) Allt med hoppet och vetskapen om att allt snart skulle lossna.

Nu var det ju faktiskt inte så jobbigt som det låter,speciellt inte när jag var mitt uppe i det. Men nu när jag tänker tillbaka och jämför med hur bra jag trivts nu på slutet (både på å utanför planen) + hur bra det gått med det mesta,så var det av naturliga skäl mycket jobbigare då.

Helt plötsligt blev det ett ovanligt tidigt sommaruppehåll (pga em-slutspelet i England i juni) med näst intill full poängskörd. Tre veckor ledigt som jag spenderade på bästa sätt: en underbar vecka på Gotland me familjen,två veckor hemma tillsammans me kompisarna i Uppsala. Där nånstans kom det: äntligen släppte det fotbollsmässiga sakta men säkert för mig! Det började sakta efter uppehållet,gjorde nån räddning extra på trängingarna å sånt..

Tror främst att det berodde på att jag va nertränad som sjutton,och först med en lite längre ledighet så vaknade kroppen upp ur koman igen.. Plus att jag inte fick kontinuerlig matchträning,då är det betydligt svårare att hitta formen. Kan ju sammanfatta resten av sommaren med att vi spelade bländande fotboll,spenderade massor av tid på stranden så länge det va fint väder,och sist men absolut inte minst så började jag känna mej trygg socialt.

Del fyra kommer inom kort.


Fotbollsgalerapporten

Det hela inleddes så smått veckor tidigare med en enorm hype från alla möjliga håll. Allt skulle fixas: kläder accessoarer smink hår osv.. Helst skulle man även ha stenkoll på allt på samma gång,vilket väl gick sådär för en annan som e måttligt intresserad av sånt där i vanliga fall.

När det väl var dags så börjades dagen hos frisören. Denne fick fria händer,och jag blev ganska nöjd med resultatet. Sen direkt hem och till den riktigt svåra biten: sminket. Min bästa kompis e en stjärna på sånt,hade lovat att hjälpa mig på plats i Sthlm,men blev oförutsett tvungen att jobba. Så,med massor av experttips därifrån å med en vilja av stål + en del tålamod så blev det faktiskt som jag ville! Min skånska granne (som visste innan att jag skulle göra det själv) frågade även vem som sminkat mig,gissa om jag va nöjd som en blåsfisk ;)

Flygresan ner kändes lite speciell,e inte ofta man e bland folk mitt på ljusa dan i värsta håret å sminket. Alla i laget va faktiskt skitsnygga,kände knappt igen alla :P

På plats i den kungliga hufvudstaden var det bara tid till att svida om å sen gick bussen till Hovet. Själva galan varade alltså i fem timmar (jag som brukar tycka att tv-sändningen e rätt tråkig),men det va inte så farligt som det låter. Middag samtidigt å en del uppträdanden å sånt mellan alla priser gjorde kvällen mer spännande/uthärdlig.
Kvällens bästa: Micke P/Zlatan-beskrivningen. Kvällens absolut sämsta: när Marklund inte fick prata klart.

När tv-sändningen var över så var det "efterfest" i en annan del av den gigantiska hockeyarenan.. Vi kände väl att det var lite väl hög ålder på besökarna där (mestadels gubbar) så vi åkte vidare till Brolins kändistäta bar Undici.

Världens minsta bar med världens största besökarantal gjorde väl att man efter ett par timmar ändå blev trött på trängseln å smärtan i fötterna (ovana skor). Vi höll ut bland de sista i laget,men gick till slut hem till hotellet.
Det bästa (?) jag gjorde under kvällen var att duscha när jag kom till hotellrummet,eftersom frisören verkade vara ett stort fan av hårspray ;)

Direktrapport från Lund

Åkte till Skåne för att hälsa på en kär gammal vän,därför får fotbollsgalerapporten vänta på sig.

Körde ner under gårdagen vilket gick hur smidigt som helst.. Men väl i Lund kom problemen: spenderade något,som mer kändes som ett antal timmar än en dryg halvtimme,med att följa min väns dåliga vägbeskrivningar för att hitta hem till denne. Efter många turer fram och tillbaka kom vi iaf överrens om att vännen skulle hoppa upp på cykeln för att hitta mig. Efter en delikat middag å Desperate Housewives-maraton så väntade sömn i en delad 90-säng (!). Vi väcktes tidigt av att någon borrade i betongväggen våningen under. Usch!

Idag har vi mest slappat,gått en sväng på stan å sen fikat på ett mysigt fik. Lund som stad får väl godkänt,speciellt jämfört med Umeå eftersom det är mer liv å folk i rörelse här nere. Vi har även kommit överrens om att göra en plus å minus-lista: Lund vs Umeå! Återkommer med denna,nu ska vi vidare i kylan (!). Däremot får Lund minus för underskottet på skåningar ;)

J.


Avslutningsfesten

Årets avslutningsfest gick av stapeln under gårdagskvällen. Vi började hemma hos en fjärdedel av läkarteamet på eftermiddagen,mycket trevligt: utdelning av inofficiella diplom,ett grymt och bejublat uppträdande av junisarna,förtäring av diverse drycker med mera.

Middagen var väl inte jättespännande eftersom man inte kände dom man satt med.. En medspelare mittemot,sen var det sponsorer/funktionärer överallt - totalt kanske 200 pers :) stämningen var väl på uppåtgående,men den ultimata partykänslan infann sej aldrig under kvällen. Därmed inte sagt att vi inte hade roligt,det har man alltid med dom här tjejerna!

Senare under kvällen gick vi vidare i dimman. Först till ett dansställe med lite äldre målgrupp än vad en annan är van vid,men efter att iaf ett par av oss insett att det inte var toppklass (plus att resten av laget inte dök upp) så gick vi vidare igen. Mycket riktigt,där återfanns större delen av truppen. Nu var det ett välbekant ställe som var målet,helt klart favoritstället i Umeå (har typ varit på två andra haha). Där var det näst intill smockat med folk och hyfsad musik som vanligt.

När stängning började närma sig så bestämde vi oss för att gå å äta nånstans.. Men det blev inte som vanligt i dessa fall eftersom Max eller Donken inte gick att enas om.. Så det hela slutade med att vi,nu sex tappra tjejer,gick hem till en av våra mittbackar.. För den som inte redan vet: det är en bit. Speciellt med klackar! Vi bet ihop och tog oss hela vägen med mackor å o'boy som belöning. Efter skjuts hem (phew,slapp gå=ont i fötterna) så somnades det gott.

Vaknade 07.50 av att mina kära granne messade om kvarglömda grejer från festen.. Lyckades mot alla odds somna om,fick väl två timmar igen innan det var dags för näringsintag. Ringde till tidigare nämnda granne och vi lyckades samla ihop oss: totalt sex hungriga och tappra. Allt för att utföra det obligatoriska dagen-efter ätandet på en välkänd fotbollstränares hak.

Som alltid så finns det väl en annan version,en mindre officiell sådan. Den är det tyvärr ingen som känner till,däremot ryktas det om diverse skandaler: fel adress till förfesten,pinsamma diplom/priser,raggande sponsorer,dryckesintag på toaletten,dans på borden,tacklingar på dansgolvet,tidig hemgång,trasiga klackar med mera.
Men som sagt,ingen vet. Man ska dock inte tro på allt man hör.


Säsongssammanfattning del två

Efter provträningen åkte jag på en två veckors utlandssemester (det är en helt annan historia). Efter semestern skulle klubben meddela resultatet av provträningen.. Gissa om jag va ett vrak! Läste typ inte tidningen för å slippa se mittuppslag med "Ny supervärvning - storklubb gör klart med målvakt" eller nåt sånt ;)

Till slut fick jag ett samtal av tidigare nämnda sportchef. Nu gick det fort! Ett par timmar efter det samtalet så hade vi kommit överens om kontrakt och allt,mestadels för att klubben ville presentera mig tillsammans med en viss superskåning som man gjort klart med samma dag.

Om jag minns rätt så åkte jag upp igen 27/12 tillsammans med mina underbara päron. Detta för att träffa alla runt laget jag inte träffade gången innan (läkare sjukgymnast målvaktstränare fystränare) och dels för att slutföra lite praktiska detaljer. Det blev en hektiskt dag med resultatet att jag fick välja lägenhet + att klubben gjorde ett fantastiskt intryck även på mina söta päron.

Nu var det alltså helt klart med flytten! Åkte hem å packade ihop alla grejer i lägenheten i Uppsala å hemma hos päronen. Flyttlasset gick ett par dagar in i januari,jag flög upp nån dag senare. Hade tre dygn på mig att komma till rätta innan den tuffa försäsongsträningen skulle börja,och för att säga som en av mina gamla favorittränare: jag såg fram emot det med tillförsikt.

Del tre kommer inom kort.


Säsongssammanfattning del ett

I oktober 2004 fick jag ett minst sagt oväntat samtal från klubbens sportchef. Min första tanke var att det var någon kompis som drev med mig,så jag svarade försiktigt på frågor och liknande tills jag verkligen insåg hur det var.

Första månadsskiftet därefter åkte jag upp för att provträna. Hann inte bli något nervös förrän jag faktiskt nästan missade planet (flygbussen tog en halvtimme extra pga krock på E4).

Väl på plats fick jag träffa båda tränarna och sportchefen. Laget hade precis sett den förväntat perfekta avslutningen på säsongen glida dem ur händerna,men det var ändå förhållandevis bra stämning på träningarna jag hann vara med på.

Det jag minns allra tydligast från detta första besök är tre saker:
Ettan är naturligtvis vilket fantastiskt helhetsintryck klubben gjorde (och faktiskt fortfarande gör).

Tvåan var på första fotbollspasset (som för övrigt måste räknas till min topp 10 vilseträningar) när jag boxade ett inlägg på smålagsspelet och,efter bollen,kommer åt en av de finska spelarna så att denne tappar mössan. Vet inte varför jag fortfarande minns den situationen,kommer heller inte ihåg vem det var.

Trean vet jag inte hur jag ska formulera.. Men det kändes faktiskt lite stort att träffa min blivande målvaktskollega. Hon har alltid varit en riktigt bra förebild;slog igenom tidigt å även om hon haft skadeproblem sista året så kommer hon att bli ännu större.

Del två kommer upp inom kort.

Heldag i Skellefteå

Klockan ringde 05.59,jag körde iväg en halvtimme senare. Hämtade upp kollegan som skulle med och sen bar det iväg norrut. Första hela jobbdagen på mitt projekt,kan i efterhand säga att det var rätt intressant men samtidigt väldigt tröttsamt å känslan va back to school.. :S

För övrig helt slut nu,vi va borta i tolv timmar (utan överdrift mörkt både när vi åkte å kom tillbaka). Ska inta horisontalläge i min kära soffa å sen flytta nån meter uppåt (till loftsängen såklart,vad annars?)

Laul #2

Hej!

Jag ber om ursäkt för det jag skrev om pratiga personer söder om Gävle!
Jag har själv släkt i Uppsala, Västerås, Stockholm mfl orter i södra Sverige, såväl som släkt i hela norrland, tornedalen och Finland. Jag vet att myten om tystlåtna norrlänningar och pratiga 08:or inte stämmer. Det var dumt att skriva som jag gjorde.
Har aldrig hört dig prata, men du pratar säkert inte mycket. :-)

Och självklart är Milan världens näst bästa lag (efter Juventus). ;-)


/Stefan J



Jag tog naturligtvis inte illa upp,kommenterade med glimten i ögat som vanligt ;)
Kan väl erkänna att jag trots allt pratar en del när jag känner mig trygg i sällskapet,inte minst när jag är trött! Men pratar dock absolut inte mer än nån annan,så nu får du äta upp ditt Juveuttalande ;)

Smålandstexten

Var alltså i Småland med familjen söndag-torsdag förra veckan. Orkar tyvärr inte skriva något uttömande blogginlägg om vistelsen då jag laddar för veckans höjdpunkt (!?) - säsongssammanfattningen. Nöjer mig därmed med att publicera ett sms som jag skrev till min nyfikna målvaktskollega:

"Rapport för de första dagarna: kört motorsåg,fällt träd som låg över elledningen,sparkat igång traktorn,fixat i skogen,blivit klippt,gått på stan,ätit massa gott,spelat monopol,yatzy å kort + lekt med barnet,sett film,blivit väckt i ottan,träffat kusin mm. ;-) har du hittat på?"

Tilläggas bör följande:
-Ja,familjens hus i Småland har tillhörande skog,lada + del av sjö mm.
-Nej,jag ska inte bli skogshuggare. Även om jag måste medge att det e rätt kul
      ibland ;)
-Målvaktskollegan ifråga undrade spontant vad man gjorde en vecka i Småland.
      Jag lovade att skicka en rapport.
-Sms:et ovan är citerat ordagrant.
-Barnet är min sexåriga systerdotter. Helt underbar!
-Kusinen var inplanerad senare samma dag men det blev aldrig av.

Avslutningsvis: jag kan räkna upp massor av norrlänningar som snackar mer än mina kompisar hemma tillsammans. Döda myten! Dessutom är det lika illa att säga att Milan inte skulle vara världens bästa lag,som att jag skulle prata mycket.

Klart slut.

Utgång i Västerås

Förstår att ordlistan var uppskattad ;)

Måste tyvärr avslöja att säsongssammanfattningen + smålandstexten får låta vänta på sig eftersom jag har ytterligare en rolig rapportering att göra från mitt spännande (?) liv.

Åkte till Västerås i fredags. Upprinnelsen till detta ligger egentligen hos en gammal kompis som gick i skolan i Västerås men numera bor i Växjö. Ett par av dennes gamla kompisar skulle alltså ut och festa.. Kort sagt så hade jag inget bättre för mig + gratis resa,så jag blev väl övertalad efter ett tag.

En övertalning som jag absolut inte fått ångra att jag utsattes för! Hade skitkul i Västerås,mycket tack vare att jag inte träffat min gamla kompis på ett bra tag,men även tack vare kompisens klasskompis som vi bodde hos.. Klockren!

Vi var först på inflyttningsfest hos en gammal målvaktskollega.. Det va nice. Sen gick vi ut på ett ställe som heter Pluto. Schysst med folk (alla e så mycket hippare söder om Gävle!),okej musik å cool lokal. Fick även reda på att Västerås är större (!) än Umeå.. Hahaha,i min värld är Västerås i klass med Enköping ;)

Annars i helgen har jag bara myst.. Käkade å såg film med en sthlmkompis i lördags.. Idag har jag fikat,gått på stan å käkat middag med en kompis som jag bodde med innan jag flyttade till Umeå. Sammanfattningsvis en mycket lyckad hemresa den här gången! Åker som bekant tillbaka till Umeå imorgon.

Take care.

Liten italiensk ordlista

Här kommer den,den extremt efterlängtade baecklundsk-italienska ordlistan!!
Håll ut,raderna är fåtaliga innan den verkligen är ett faktum:

Hålla på världens bästa lag - milanista
Färgkombination  - rossoneri
Mittback - kung Nesta
Det går inte som man tänkt sig - disastro Milan
Fotbollsspelare - Marco van Basten
Kärlek - Ama il calcio
Fotboll - AC Milan
Stila med att man inte kan språket - Non parlo italiano
Rookieforward - Gilardino, äv. Bobo Vieri
Zlatans favoritord - Vafanculo
Milan vann igår - Buon giorno



Någon som förstår någonting?

Comeback

Baecklund är tillbaka från besvikelsen på Råsunda, men även från minihösten i de småländska (världsberömda?) skogarna! Årtusendets comeback!

Att vänta för bloggens läsare den närmaste tiden:
-En skrift om de senaste dagarnas smålandsvistelse.
-Liten baecklundsk-italiensk ordlista (på indirekt önskemål).
-En ytterst ambitiös sammanfattning av baecklunds fotbollssäsong 2005!

Over and out.