Katt på äventyr

Nesta åker med Emma till Götet i helgen. Det är första gången han åker nåt annat än bil. Jag vet att J.A dör på det här inlägget, men den risken tar jag. Fick sms nyss:

"Hej mamma. Nu väntar vi på tåget. Det var kul att åka tuben. Mycket att kolla på. Blev rädd när tåget kom i hög fart. Puss Nesta."

Engelsk läktarhumor

Sportbladet har en lista på topp 20 läktarsånger. Humor på hög nivå, med mycket hån och sarkasm. De tre skönaste:


"It's long, it's thick
It's bigger than his dick
Thompson's nose! Thompson's nose!"

Evertonsupportrar om Liverpools Phil Thompson.



"Oohhh, they haven't won the title,
for 18 fucking years,
so they signed a wanker,
who looks like Britney Spears;
a trip to Moscow beckoned,
they ordered him a visa,
until the goal was scored,
by Johnny Arne Riise..."


Cheseasupportrar om Liverpools Fernando Torres.



“He shoots,
he scores,
He eats your labradours,
Ji Sung Park,
Ji Sung Park.”


Unitedsupportrar hyllar sin sydkoreanske favorit.


Etapp tre

Idag har det inte blivit lika mycket gjort, vilket känns helt naturligt eftersom fokus legat på matchen.

Hänga med bästa Kärnan på balkongen [check]
Städa lägenheten [check]
Ladda för matchen [check]
Vinna över gotlänningarna [check]
Gymma [check]
Söndagsångest [check]

Det blev alltså ingen baslåda installerad i bilen idag, på grund av omständigheter bara "han där uppe" kan styra över. Tråkigt men det får bli i veckan istället!

Fälgarna




Etapp två

Det går fortsatt som planerat med allting. Idag:

Byta & balansera däcken [check]
Sladd och diverse på Jula [check]
Panta burkar [check]
Spångamatchen [check]
Tvätta bilen [check]
Ta bilder på bilen till bloggen [check]
Laga middag [check]
Mys i soffan [snart check]

I skrivande stund väntas det på klyftpotatisen i ugnen framför United - Tottenham. Jag vet en viss kiropraktor som sliter sitt hår framför tv:n! Jag är verkligen tvärnöjd med bilen, bilderna kommer upp alldeles strax.


Etapp ett

Hittills har allt gått som planerat i helgen. Igår:

Köpa sommardäck [check]
DIF - BP [check]
Handla [check]
Se film [check]

På dagens agenda står byta & balansera däcken, köpa sladden till baslådan, panta burkar, tvätta bilen samt se Emsers bortapremiär klockan 16. Det borde inte vara några problem att hinna allt i tid.

Äntligen helg!

Fredagskänslan är total. Idag jobbar jag 7.30-15 och sen bär det av direkt till en däckfirma i Älvsjö. Nya sommardäck + fälgar på 18" är vår/sommarkänslor om något! Hittade fälgarna så sent som igår, då de jag velat ha tidigare har tagit emot något att köpa eftersom de är lite väl dyra. Nu hittade jag en liknande fälg med liknande däck för 4 000 mindre, samtidigt som jag nu inte behöver åka till Jönköpingstrakten för att få dem monterade och balanserade. Viktigt!

Ledig helg alltså. Hoppas jag hinner med alla "måsten" som är inplanerade, så att det åtminstone blir lite tid till livskvalité över. Det roliga som är planerat idag, bortsett från sommarstass till bilen, är Djurgården - Brommapojkarna.

De flesta av oss i laget som inte är på landslagsuppdrag, får förmånen att spela med farmarlaget på söndag. Det känns kul att få en match i det här läget, blir tyvärr inte så många annars som situationen blivit. I övrigt bjuder helgen förhoppningsvis på installerad baslåda i bilen. Ska förbi Jula imorgon och köpa sladdarna för en överkomlig tvåhundring.

Mycket bilsnack nu, men det får ni finna er i. Lovar för övrigt att lägga upp bilder på bilen när fälgarna är på plats. Håll tillgodo!

Hej hopp pannkaka..

Nehej, inget av reseförslagen passade tydligen. Tråkigt, då jag var grymt taggad framförallt på Mexico men också på Jamaica. Nu lutar det istället åt en solo-resa till Miami, där en kompis bor, pluggar och spelar fotboll (för du är väl kvar fortfarande i vinter!?). Annars blir det till att leta reda på nytt resesällskap.

Tre dagar avklarade på nya jobbet, och jag måste säga att den första förvirrade och intrycksproppade tiden är över. Det här kan bli riktigt bra, eftersom jag jobbar paralellt med en kille som haft en liknande tjänst. Han slutar på företaget i höst, och fram tills dess finns både tid, önskan och möjlighet att utveckla rutinerna.

Avslutningsvis en något kryptisk tanke:
Tomhet är känslan av kombinationen att löften inte infrias samt när drömmar inte blir verklighet.


Utlandsplaner i vinter

Fick ett hetsigt samtal i eftermiddags. Tess och Clarissa, mina trogna resekompisar från Thai 07 och 08, vill redan nu boka in vinterns resa. Undertecknad är inte sen att haka på, men är inte lika sugen som de andra på Thai #3. (Nån annan som ska med? Säg till! Likadant om du har tips om resmål..)

På grund av ovanstående telefonsamtal så skickade jag just följande mail:


Ämne: Tre resmål
Från: baecklund
Skickat: den 20 april 2009 22:10:57
Till: Clarissa; Tessan


Har sökt på lite olika forum å fått fram tre bra förslag:

Cuba
Frågan:
"Tjena!
Som rubriken lyder, sol, bad och party i vinter? Var ska man åka? Enda kravet är att det ska vara billigt. Både resa, boende och leverne ska alltså vara billigt. Förslag?
MVH//Tommy"
Svaret:
"CUBA!!!"

Flyg har jag sökt lite snabbt och hittat 8 363:- på travelpartner.se med en mellanlandning i Madrid.

Mer info:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kuba


Jamaica

Skit i frågan, här går vi direkt på svaret:
"Hej!
Jag vet vart jag skulle åka. Jamaica - karibiska havet, både varmt och vackert, finns även många spännande utflyktsmål som t ex Bob Marleys födelseplats Nine Mile, Port Antonio, stället med lagunen där filmen Blue Lagun spelades in, Negril med sin låååånga sandstrand och romantiska solnedgångar mm mm Jamaica har också vacker natur med sina tropiskt gröna kullar, trevliga coola människor. Många sköna ställen att dansa hela natten som t ex Pier One i Montego Bay. Flygpriser brukar vara hyfsat billiga kring nov-dec. Ja, jag vet vart jag skulle åka ..."

Flyg dit kostar 5 968:- med British Airways. Mellanlandning i London.

Mer info:
http://www.rucksack.se/jamaica.asp


Mexico

Återigen direkt på svaret:
"Jag och min man har varit i mexico och i Playa Carmen två gånger. Jag tror att det kan var ett tips väl värt för er att kolla upp. Massor med uteliv och barer, vackert land, god mat, och massor at se och göra; bada i turkost vatten med vita sandstränder. Snorkla i cenoter =kristllklart vatten i öppna grottor, simma med delfiner, simma med vilda jätteköldpaddor. Segla hobycats, massor av ruiner efter maya indianer. Trevliga mäniskor, och en hel del shopping om man vill."

Haka inte upp er på att hon varit där med sin man, min syrra har varit på två-tre festresor i Mexico och verkar minst sagt ha gillat det!

Flyg 5 622:- med flygstolen.se. Återigen mellanlandning i London.

Mer info:
http://www.rucksack.se/resmal/mexiko/ 


Avslutningsvis: Mexico eller Jamaica är mina personliga favoriter just nu. Vad säger ni!?

PUSSSSSS till mitt kära resesällskap!

Milanista

Lägenheten är genomgående inredd i rött, svart och vitt. Från början var det inte meningen, men såhär i efterhand känns det väldigt bra med Milan-temat. Just nu möter Milan Torino hemma på San Siro. Ställningen i paus är 2-0 efter två snygga nickmål av Pippo Inzaghi. Noterbart är att Milan har världsstjärnor som Shevchenko och Ronaldinho på bänken att byta in i andra halvlek. Derby i herrallsvenskan imorgon, en match jag ser i soffan pga pengabrist nu innan löning. Åhh, vad jag gillar att ha Canal+!

Gårdagen bjöd på tre friska poäng, även där genom två snygga nickmål. "Teambuildingen" blev lyckad, vi avslutade festligheterna återigen på Ambassadeur. Den här gången var betyget bättre, vi hade galet roligt men det berodde kanske inte på stället. Vi lämnade inte dansgolvet en enda gång, utan shejkade oavbrutet.

Ikväll har jag varit på Spånga IP och sett division IV. Spånga - Rönninge/Salem var nykomlingarna mot de topptippade gästerna. Spånga räddade en poäng, och det var kul att se mittfältsgeneralen Emma i action igen. Minus till de kalla vindarna samt det faktum att Spånga inte har någon läktare vid konstgräsplanen.

För övrigt börjar jag nya jobbet imorgon, wish me luck!


Ledig tid..

..spenderas bäst med goda vänner på gratisevenemang:

I torsdags såg vi herrarna förlora orättvist mot di Blåe.

Mehmeti utnyttjar AIK:s enda försvarsmisstag under hela matchen och sätter 0-1 bakom Daniel Örlund. AIK:s första insläppta mål och första förlust i Allsvenskan är ett faktum.

Igår var jag i stan med E och T, först fika och sen bio.



Filmen,
Slumdog Millionaire, överträffade alla förväntningar. Mycket välgjord och genomtänkt film. Mer sånt! Rekommenderas, den förtjänade verkligen sin Oscar för bästa film.



Nä, nu ska jag äta och förbereda mig för vad jag hoppas blir årets första hemmaseger. Oavsett avrundar vi med lite "teambuilding" ikväll eftersom vi är lediga imorgon och har två veckor till nästa match.


Mobilbilder

Som ni märker har det helt plötsligt blivit mer bilder i bloggen. Anledningen stavas klagomål från Tessan. Vad gör man vid klagomål, om inte möter sina läsares önskemål på bästa sätt?

Påsken blev drygt två dygn ledigt, så jag passade på att följa med storasyster med familj till våra päron i Småland. Helgen bestod av middag hos farbror med familj, lite småpyssel hos päronen, lek med systerdotter och sen tillbaka till Sumpan igen. Skönt att hinna åka ner om än på en snabbvisit, nästa gång blir första helgen i maj då farbror fyller gubbe (50 år).

På tal om Tessan, hon och J.A, mina gamla kära lagkamrater/jobbkollegor från Götet, var här i söndags. Vi grillade, uppdaterade varandra på det senaste och mös i soffan. En grym kväll helt enkelt, mer sånt! Vad hände med en middag i veckan, tjejer?

För övrigt ältas det en hel del Mia&Klara, efter en klockren inflyttningspresent från en skön lagkompis. Rekommenderas verkligen, fjärde avsnittet rullar just nu och det blir en del skratt, framförallt när karaktären Jennifer dyker upp.

När jag ändå är inne på att länka bloggar, så måste jag nämna att Emser har börjat blogga. Bra där!
Rörigt inlägg jag vet, men så ser vardagen ut den här lediga veckan innan nya jobbet ut som mest. För övrigt ska jag försöka lägga in lite bilder på lägenheten nån gång.
Nu till bilderna som ligger och skräpar på mobilen:

     
  
Sunnevik, päronens nya hem // Skogsvägen fram till huset // Bilen i somras // En grym ledig dag förra sommaren, Cilla å Emma vid Röda Sten i Gbg // Nesta när han var liten // Sumpan baby! // Jag å Nesta förra veckan.

Actionbilder från träningslägret

           

Min situation vs lagets

Nej, jag gör ingen skillnad på dem och jag kommer inte på något sätt att ställa dem mot varandra. För att undvika missförstånd. Been there, done that.

Nu är jag där igen, bänkad för en äldre målvakt. Here we go again, tänker några av er nu. Men nej, jag är faktiskt inte det minsta bitter den här gången. Tidigare har jag känt att jag inte utvecklats något samtidigt, och därför utvecklat en stress och prestationsångest som heter duga.
Nu känns situationen helt annorlunda. Jag har hamnat i en miljö där jag lär mig minst en ny sak varje träning, och där jag redan nu har huvudet fullt med både små och stora detaljer som jag kan och ska utveckla i mitt spel. Därför känns inte matcherna som liv eller död för att fortsätta utvecklingen på mindre lång sikt. Naturligtvis vill jag samtidigt spela alla matcher, det är ju därför jag lägger ner så mycket tid på det här. Men som sagt, just nu accepterar jag situationen och det känns ändå helt okej eftersom jag kommer utvecklas mycket "i väntan" på förstatröjan.

Lagets situation känns kanske som ett felaktigt ordval i rubriken, men så fick det bli eftersom jag behandlar båda ämnena i samma inlägg. Vi har väl haft en
prekär inledning av årets seriespel, trots en strålande försäsong spelmässigt. Då syftar jag främst på genrepet mot en av lokalkonkurrenterna, eftersom det är det sista kvittot på formen inför premiären. Vi har en tydlig och genomtänkt spelidé, strålande träningsförutsättningar och en bra mix av spelare. Ändå är det något som gör att vi inte lyckas nu när matcherna väl gäller något. En poäng av sex möjliga hittills är inte godkänt. Frustrationen lyser igenom på flera håll, vilket inte är så konstigt eftersom alla är väl medvetna om vad vi kan prestera.

Som vi sa på bänken idag: Fuck golfklubba. Eller nåt.

Nytt jobb

Japp, nu är det klart. Tisdag efter påsk börjar jag som skadeadministratör på ett tredje, mindre försäkringsbolag på frammarsch. Av något mer än 40 sökande var jag en av åtta på intervju. Jag var förmodligen den enda av dessa som absolut inte har möjlighet att arbeta heltid. Men med hjälp av förmågan att sälja in mig själv kombinerat med grymt vältalande referenser, så blev jobbet mitt.

Anpassade arbetstider och löneanspråk möttes med välvilja av både skadechef och hr-chef, vilket gör att det nästan känns för bra för att vara sant. Min enda fundering såhär när jag fått smälta nyheten lite: vad är hållhaken?