Nu kommer resten av packet

Vi bor fortfarande kvar pa Hollywood Beach Hotel. Vi trivs sa bra att vi bokat in resten av sallskapet som faktiskt kommer redan ikvall (i skrivande stund har de redan landat!), och sista kompletteringen dyker upp imorgon bitti. Planen ar att vi tar oss till Phi Phi imorgon!

Det har inte hant lika mycket som nar jag skrev sist, eftersom vi mest chillat pa stranden och druckit lite ol.. Men jag ska forsoka minnas vad vi gjort annars ocksa. Till att borja med blev det lite olprovning direkt efter jag skrev sist, i vantan pa kvallens event. Vi hade kopt biljetter till Muay Thai - Thaiboxning.

Olprovningen gick bra, vi testade lite olika lokala sorter och insag slutligen att Chang vann overlagset i alla kategorier. Godast, billigast och starkast!
Thaiboxningen var sevard och intensiv, har ni inte sett det an sa ar det verkligen vart ett besok. Dock nagot langrandigt, det hela borjade med typ attaariga pojkar och gick hela vagen upp till damer, utlanningar och gubbar.

Vi har lyckats med det oundvikliga redan igar. Jag erkanner..vi har brant oss. Okej, nojda nu? ;) vi spenderade verkligen hela forsta dagen pa stranden och i havet. Naval, efter en valbehovlig sovmorgon pga thaiboxningen.

Min Wabobaball och vart nyinkopta Beachracket gjorde att vi mest lekte i vattnet istallet for att ligga still och sola, vilket sakert bidrog till den rosaroda fargen i slutet av dagen. Vi forstod faktiskt inte varfor alla forsaljare pa stranden helt plotsligt borjade erbjuda Aloe Vera.. Till slut fick vi reda pa att det var bra nar man brant sig, men vada vi har inte brant oss. Eller? Haha, idag har vi legat i skuggan hela dagen och efterat gick vi till forsta basta Pharmacy for att kopa just Aloe Vera.

Pa kvallen igar blev det fotmassage och flator i haret. Tanken var egentligen cornrollsliknande flator, men nu blev det kanske lite val tunna / smala flator. Jag ar nojd anda, da de fyller syftet - att halla bort haret fran ansiktet nar jag leker i vattnet / springer runt pa beachen / bara solar lite fredligt. Resesallskapet har nojd sig med att gora en, enligt mig valdigt frasch, henna-tatuering bestaende av ett par stjarnor pa insidan av ena underarmen.

I forra inlagget var jag ytligt inne pa mitt resesallskaps fantastiska engelska. Darefter har standarden sankts om mojligt an mer. I mina oron har hon sankt sej flera nivaer. Exempel pa klockrena kommentarer:
"-Hur hittar alla gubbar sina sma Thaiflickor? Finns det nan byra eller nat nummer man ringer.. Typ "Here you can get a Thai FNAAASK!"
"-Haoo mutss iss de klokk?"
"Are you tired? Kanske just oss.."


Nu invantar vi bara att fyra bleka och trotta tontar ska dyka upp! Vi ar taggade till tusen for utgang men de lar ju bara vilja sova.. Vilken tabbe med tanke pa att vi tagit reda pa att Tiger is the place to be nar man vill ga ut pa den har on!
Sammanfattningsvis kan jag saga att jag faktiskt saknar Bangkok ordentligt. Vilken fantastisk stad! Dock ont om sol och bad dar, men bortsett fran det.. Har pa Patong Beach pa Phuket kanner jag framst en Spanien-vibb. Nagot jag inte ar ute efter pa den har resan och alltsa inte heller uppskattar. Langtar efter nagot med farre tyska menyer och farre svensktalande pa stranden. Generellt sett aven en lagre procentsats av blekfeta turister.
To be continued.....

Framme pa Patong Beach

Var vistelse pa dittills lyckade Rikka Inn fick en abrupt vanding da jag, infor ett nattligt toalettbesok upptackte att det stod vatten upp i halva toan. Ingen storre fara med det, den gick fortfarande att anvanda och vi felanmalde direkt pa morgonen, innan vi tog en taxi till det enorma kopcentret MBK. Toalettproblemet bestod dock under resten av var tvanattsvistelse, vilket gor att vi pa hemresan istallet kommer att valja D&D Inn, som ligger langre bort pa samma gata. D&D har, liksom Rikka Inn, hotellpool pa taket (vilken vi besokte pa sondagkvallen, dock utan mina efterlangtade Pringles som jag aterkommer till strax). De bada hotellen ar aven i samma prisklass.

Tillbaka till MBK da.. Ett galet stort kopcentrum - vi orkade inte ens med halften - dar precis allt man kan tanka sig att kopa finns. Vi borjade med att strosa pa mafa och hittade ett par intressanta Levisjeans. Vi har nog aldrig varit snabbare an nar vi lamnade den lilla butiken (ingen av oss ar ju direkt kand for att vara snabb..), forsaljaren begarde 3 200 Baht (640 svenska kronor) for byxorna.

Vi gjorde saklart ratt i att fly faltet nar vi inte ens ansag det vart att pruta pa jeansen for 3 200.. Senare hittade vi, utan att bli langrandig, mer jeans och t-shirts an vi kunde bara tillbaka till Khosan Road. Dyraste plagget tror jag hamnade pa runt 600 Baht (120 svenska kronor).
Ju langre dagen pa MBK gick, ju mer lat mitt resesallskap engelskan fallera. Det hela nadde sin kulmen nar hon, med svenskar i samma lilla jeanshorna, klackte nagot i klass med "-Häng diss upp!" Ja, ni forstar ju sjalva..

Vi har hort rykten om lyxbio i Thailand. Sagt och gjort, vi tog oss till Siam Centre mittemot MBK. Da lyxbion tyvarr redan slutat visas for dagen (megatabbe), blev det vanlig bio dar vi sag 
Michael Clayton. Aterigen altade jag att jag verkligen vill ha Pringleschips nar jag ar utomlands..tyvarr fanns det inte pa bions kiosk, utan jag fick noja mej med det lokala markets Onion & Cheese.

Ordentligt nerkylda eftersom vi nog aldrig gatt pa bio i shorts a linne forut, drog vi upp varmen pa AC:n i hotellrummet under natten. Jattesmart eftersom vi vaknade genomsvettiga mitt i natten utan syre och med sakert 30 grader i rummet.
Vi hann aven med att boka flygresa till Phuket for tisdagen, samt kopa Volcomshortsen jag altat och tjatat om sen jag sag dom forsta gangen. Dock en storlek storre och mer baggy an beraknat fran borjan. Mycket bra kop!

Vi var tidigt uppe imorse for att lamna Bangkok for den har gangen. Val framme (efter en timmes taxiresa) var vi lagom tjuriga, dels pga hunger och dels pga anspanningar efter viss flygradsla. Det hela slutade med att vi, mot var vilja, lat taxichaufforen lamna av oss vid ett halvskabbigt hotell dar vi inte hade en blekaste aning om vart stranden lag. Lyckat!

Nu har vi hittat ett schysst men anda ratt dyrt hotell nara stranden, dar vi ocksa spenderat hela eftermiddagen. Vi minns inte exakt, men det heter Hollywood nagonting. Mittemot internethaket vi sitter pa nu, ligger en 7Eleven. Dar finns de forsta Pringleschipsen jag sett i Thailand, sa som ni forstar hinner jag inte skriva mer nu. Maste ata mina chips ;)
To be continued.....

Resan hit

Det hela borjade med buss Goteborg - Kopenhamn. Seg resa som anda blev ratt rolig, mitt resesallskap bjod pa en hel del skona kommentarer. Framforallt skramde vi livet ur en dansk som lag och sov, vilket vi fick angra senare. Dansken gav igen genom att genera oss ordentligt val framme i Moskva. Hon sa nagot om ett rokrum, vilket ledde till att jag forsokte forklara vagen till dar jag trodde ett lag. Slutligen visade det sig att hon trodde att det var vi som letade efter ett, vilket hon flera ganger forklarat pa obegriplig danska. Pinsamt!

Maste passa pa att namna att vi trots enorm flygradsla fran vissa hall (inga namn namnda), overlevde de bada flygresorna bortsett fran barnskrik, svullna tar, akut illamaende samt kvavande nasblod.
Anledningen till at vi overlevde mot alla odds, maste ha varit olen som fortardes efter inkop pa 7Eleven pa Kastrup Flyghavn 07.15 en oskyldig lordagsmorgon.

For att inte bli langrandig idag valjer att spalta upp det som hunnits med:
- Sett en ung norsk jenta dacka av totalt efter flygresan, spekulationer visar pa att detta berodde pa overdosering av somntabletten Stilnoct.
- Insett att vi faktiskt ar blekast nagonsin i Bangkok.
- Har slutligen hittat en klassisk bla Adidastroja med ljusbla rander.
- Kopt en Quicksilverkeps som skydd mot solen.
- Hittat ett frascht hotell med pool pa taket for 60 kronor /natten pa klassiskt beromda Khosan Road.
- Prutat pa ett snuskigt snyggt par Volcomshorts. Lyckades dock inte komma ner de dar sista 100 Bahten jag ville.. Sniken blir man direkt har, 20 svenska spann ar mycket pengar ;)
- Kopt ett stajligt halsband - for de 100 Bahten jag sparade pa att inte kopa shortsen for det ruggiga overpris saljaren ville ha dom for (ironi).
- Druckit bade Chang och Singha.
- Kopt ett par ruskigt snygga surfarshorts fran Billabong. Fick schysst rabatt eftersom mitt resesallskap ocksa kopte tva par!
- Akt tuk-tuk genom hela stan. Efter ett valbehovligt toa-stopp sa myntade chaufforen, genom sin genomusla engelska, ett par redan klassiska uttryck: "-Beautiful, understand?" och "-Me lov se ching!". Det hela slutade med att vi bjod honom pa snus och tackade for skjutsen.

For ovrigt maste tillaggas att varenda jakel i Moska roker som borstbindare. Hur overlever dom? Samtidigt som man kan filosofera over hur befolkningen i Bangkok overlever dels den dagliga avgasdosen och dels den livsfarliga trafikrytmen. Speciellt i en kombination!? Dock inget jag tanker odsla fler minuter pa att fundera over, bara en tanke.
To be continued.....

Au revoir, auf Wiederhören!

Har, ända sedan jag startade nedräkningen, undrat hur den ser ut när den nått sitt mål. En rolig bild kanske? En länk till www.if.se? Eller bara en ruta där det står nedräkningen är avslutad? Världshistoriens tråkigaste (och mest stannolika) hade varit att den bara hux flux stannar på 0 dagar, 0 timmar, 0 minuter och 0 sekunder. What's the point i så fall?! Jaja, håll tillgodo..snart får vi veta!

Idag har jag växlat pengar för 29 000 svenska kronor. Det blev totalt 150 000 thailändska Baht. 150 000! Fantastiskt mycket pengar, men det ska delas på sex brudar med humöret på topp och lagom glada i hågen.. Tvek om det kommer räcka i tre veckor alltså ;)

Planen är att vi landar i Bangkok och stannar där tills vi längtar för mycket efter solen. Då förflyttar vi oss med inrikesflyg, om jag och inte mitt flygrädda resesällskap får bestämma. Destinationen blir till en början Phuket, där vi möter upp resten av gänget. Där vill vi undvika att spendera allt för många timmar på grund av antalet turister, så fort som möjligt kommer det bli en båtresa till Phi Phi. Sen är det på lösa boliner..jag har ett önskemål om att åka över till "andra sidan", för att träffa väldigt kära vänner från tiden i norr, på Koh Tao. Vi får se med det, men jag hoppas att det går å lösa.

Tanken är att löpande rapporter kommer att dyka upp här med jämna mellanrum. Bilderna hamnar dels här och dels på facebook.com (nördigt jag vet..). Nu är det mycket, mycket nära. Bussen till Köpenhamn går 02.00 inatt, och redan där är alltså resan påbörjad. Plus att jag ska hinna packa först.. Ps, vad tycker ni om nya reselayouten?
To be continued.....

Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets garv:

Juryns motivering:
Denna person bjuder oss alla på både ett och annat skratt i princip varje träning och varje match. Hon är en riktig pajas och det tillsammans med en galet rolig dialekt gör att det är omöjligt att inte dra på smilbanden så fort hon är i närheten. Vem skrattar inte lite för sig själv när hon ska ropa på Majje och Kjickan? Det är dock inte det vi tycker ska uppmärksammas och prisas idag utan det är faktiskt hennes skratt. Visst, det finns många olika roliga skratt men denna bruds "Långbens-skratt" tycker vi helt klart detta är nummer ett. För när hon brister i ett spontant asgarv finns det ingen som inte kan skratta med henne eller ska man kanske säga åt henne?!


Min storasyster på gymmet..


Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets skala:

Juryns motivering:
I det här laget finns många nyfikna personer. Inte minst vår tränare men det är faktiskt inte till honom som priset går. Det tilldelas istället en av våra yngre förmågor. Hon har under säsongen tillsammans med sin bättre hälft infört den såkallade "skalan". För er som missat denna så kan vi säga att det är en skala som graderar vilka sexuella erfarenheter den tillfrågade har. Så fort någon ens yppat ett ynka ord om ett ragg kommer Piff och Puff direkt springandes för att fråga var på skalan man ligger. Exempel på skalan låter såhär:

Steg 1. puss
Steg 4. suga / slicka
Steg 6. trekant
Steg 8. tjejsex
Och eftersom vi också är rätt nyfikna av oss är vår självklara fråga; Hur många steg har du själv gått? ;-)


Bildrömmen lever vidare

Vi har i princip tagit beslutet att ta ett lån och köpa loss Clion för att sälja den själva. Något annat går inte, jag menar..vem fan betalar 8 000 spänn för att "få lämna tillbaka" en bil?! Någon som är sugen, hör av er! Ju snabbare desto bättre..

I övrigt kan jag meddela att jag slutligen bestämt mig för vilken bilmodell jag fortsättningsvis ska sukta och tråna efter. Motiveringen lyder som följer: En prisvärd och ordentlig bil med trevlig motor, hög krocksäkerhet och bra kvalité. Lagom stor för mina behov samt ett schysst andrahandsvärde. Jag är nöjd med (men samtidigt lite rädd för) mitt vuxna, förnuftiga och mogna tankesätt! ;)

Exempel:
Volkswagen Golf GTI 1.8 2000: 78 000:-
Volkswagen Golf GTI 1.8T 2000: 75 000:-
Volkswagen Golf GTI 1.8T 2000: 82 000:-
Volkswagen Golf GTI 1.8T 1999: 85 000:-

DO YOU GET THE POINT? Hehe.. Just det. Golf GTI ungefär 1999-2001, femdörrars som gått max 15 000 mil. Priset hamnar då, med schyssta fälgar och bra skick, runt 70 000 pix. Halvförsäkringen hamnar utöver detta på max 600:- /månad.

Slutligen kan jag informera om att jag har lovat en tjej på jobbet, som enligt egen utsago hade samma klädstil som jag har när hon var i min ålder, att jag ska ha klänning på mig när jag fyller 30. Allt i samband med en klädesdiskussion efter beslutet att gruppen på jobbet ska ha "Fancy Friday" imorgon. Alltså dresscode..det ni!

Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets gamling:

Juryns motivering:
Att utse årets gamling var inte direkt ett svårt beslut. Att bara vara 21 år, redan ha "skaffat" två barn och vara sambo i Svenssons-samhället Mölndal säger ganska mycket. Hon bangar dessutom så när som alla lagfester med bortförklaringar som familjeresor till Danmark och dylikt. De få som hon varit med på har självfallet gubben i hushållet också kommit på. Att denna smått förvirrade människa som kan missa samlingar och komma sent kan ha koll på man och två ungar är faktiskt imponerande. Men tydligen tar det på krafterna på mer än ett sätt. Livet som förälder tar så hårt på denna kärring att hon fått ryggskott och har sååå ont i ryggen att hon inte ens kan träna.


Önskar jag hade ljud på jobbdatorn..


Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets spricka:

Juryns motivering:
Denna tjej är inte direkt känd för att älska att träna eller definitivt inte för att springa men den 15 september hände något. Hon visade stor inställning, trodde vi.... Personen i fråga blev stämplad så hårt att hon gastade och skrek åt både domaren och motståndare ett bra tag. Efter att ha haltat omkring i tio minuter tyckte en jurymedlem att det fick räcka var på hon sa "Va fan gå av då å linda din fot istället, du kan ju ändå inte springa.". Repliken som kom var rapp och löd "Nä, bättre att spela. Jag har så himla mycket på jobbet så jag kan ändå inte träna nästa vecka... måste ha en godkänd anledning!". På måndagsträningen dök dock spelaren upp då med kryckor och diagnosen två sprickor i foten.


Mannen, myten, legenden.


Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets norrlänning:

Juryns motivering:
I denna kategori är det stenhård konkurrens då vi har en hög med invandrare från bl.a. Sundsvall, Umeå och Uppsala. (I Göteborg är allt norr om Kungälv Norrland). I den här tjejens fall känns det som att ingen har någon koll på varifrån hon egentligen kommer men att det är längre norrut än just Kungälv känns rätt säkert. Trots att jäntan sällan bangar på sprit anar vi att hon hellre skulle köpa en dunk bakom någon mack hemma i skogen. Detta tillsammans med lusekoftor direktimporterade från Norge och med uttryck som "Jag tycker det här är kul ja" och "Jag vill också vara med ja" känns segraren i "årets norrlänning" självklar.


Obehagligt

"Busstationen utrymd i Göteborg

Sverige 16 nov 16:05
Hela bussterminalen i centrala Göteborg har evakuerats i samband med att ett misstänkt föremål i en bil undersöks av polisen.
Det mistänkta föremålet påträffades vid halv två på fredagseftermiddagen när en bärgare skulle flytta på en stulen bil.
Vid 16-tiden hade ännu inte någon teknisk undersökning av bilen genomförts och polisen vet ännu inte vad det är för föremål inne i bilen.
Polisledningen i Göteborg tog vid 15-tiden ett beslut om att den misstänkta väskan är en "särskild händelse"."

Detta är max 100 meter från jobbet, jag ser dit från fönstret vid min plats. Det har varit blinkande polisbilar där hela dagen!

Jag har en ny favoritblogg. Han är snygg, talangfull, cool och framgångsrik. Respekt och ära till
Petters blogg! Observera min kommentar på senaste inlägget ;)

Vi fick pepparkakor på fredagsfikat idag. Länge sen sist..och med tanke på en vecka till Thailandsresan så hoppas jag att det var den enda pepparkakan jag äter före självaste julafton.

Jag läste någonstans att GPS är årets julklapp. Väldigt passande tycker jag, med tanke på att jag önskar mig en sån här i julklapp. Bästa budgetvarianten i test, enligt aftonbladet.se.

Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets komiker:

Juryns motivering:
Att det är en viss jargong i ett omklädningsrum känns inte som något nytt. Det hetsas om killar, det skvallras och skriks, och det är i dessa stunder som denna tjej trivs som allra bäst. Trots sitt mycket stylisch och välklädda yttre lyckas hon alltid dra alla skämt mycket längre än vad som egentligen är okej. När alla andra känner att gränsen är nådd kommer hon med något ännu sjukare och "värre" än tidigare. Ingen kan hetsa som henne, ingen har snabbare och roligare kommentarer, och ingen kan som sagt dra ett skämt lika långt, eller ska man säga lågt. Tack vare henne finns både ett och annat "välanvänt" begrepp i laget.


Ordning

I veckan har jag varit väldigt effektiv. Har hunnit med exakt allt jag har företagit mig och planerat. Det är inte ofta jag dels gör det, och samtidigt känner att jag har en timme nån gång att bara somna i soffan eller prata i telefon. Frihetskänslan är enorm.

Vad jag hunnit med i stora drag:
- Byta däck på bilen.
- Storstädning av lägenheten, modell extremt omfattande.
- Träna ordentligt.
- Börja packa inför
Thailand.
- Planera resan ytligt och kolla upp allt från flygbolag, resmål, tatuerare och hotell.

Äntligen fredag igen och jag ser fram emot en lugn helg. Gymmet efter jobbet idag och sen Idolkväll med vänner hemma hos en kompis (brudar, när ni läser detta: ni kommer väl också till den minsta lägenheten ni känner till ikväll?). Lördag innebär noll inplanerat på dagen, söndagen likaså. Lördagkväll däremot innebär mat och Spanien - Sverige hos den av flickorna som bor hemma och faktiskt har FF! ;)

Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets bula:

Juryns motivering:
Hon är en storraggare av rang, men diplomet får hon av en anledning i ett helt annat sammanhang. Under en historisk kväll på Trädgårn efter Lisas fest, så ska spelaren visa stället för någon som inte varit där tidigare. Med orden "Här kan vi gå!" tar hon full fart med väldigt bestämda steg på sitt karakteristiska sätt.. Med huvudet före och någon promille för mycket i blodet - rätt in i den blankputsade glasrutan! Vi är nog väldigt många som skulle betala ganska mycket för att ha fått äran att faktiskt se det inträffade.. Men vi får istället nöja oss med bildbeviset, taget av det enda ögonvittnet till händelsen. Bilden föreställer alltså en enorm bula i pannan, som visar att det måste ha varit en ruskig smäll. Juryn vet att bulan fanns kvar veckor senare, kanske än idag?


Bröllop

En störtskön kollega på jobbet gifte sig i somras. Men det var inget vanligt giftemål, de gjorde allt på sitt eget humoristiska och mycket väl genomtänkta sätt. Idag kom bröllopsannonsen in i den lokala blaskan. Vackert!


Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets skämt:

Juryns motivering:
Det hela började med en sent påtänkt utgång efter en bortamatch, vilket ledde till att Norpan glömde något i Bacon och J.A.s Clio. Vi var många som blev anklagade för det numer klassiska Facebook-skämtet Axel Stödsson. Framförallt blev vi i juryn utpekade som misstänka för att ha kidnappat Kapten Norpans käraste ägodel.. Först och främst skrattade laget verkligen ihjäl sig åt någon, ännu okänd, gärningsmans ork och entusiasm. Vi fick på nära håll se hur hotbrev med tidningsbokstäver återfanns i omklädningsrummet. Men när bilder på Axels lidande hamnade på hans Facebook nådde kidnappningen sin kulmen. Kort därefter dök Axel Stödsson plötsligt upp på en bortamatch - runt nacken på vår kära busschaufför! Sammanfattningsvis måste juryn påpeka att denna tjej verkligen kommit in i laget ordentligt trots att hon faktiskt bara har drygt tre månader i klubben. Kommer vi att orka ett år till med hennes galna upptåg?


Ha-begär

Okej, jag erkänner. Jag är en prylnörd. En stor sådan till och med. Blir helt till mig av feta/fräscha/udda/speciella bilar, mobiltelefoner, datorer, tv-spel och liknande. Fallet jag nu ska berätta om är inget undantag. På en förfest för ett par veckor sen visar det sig att en kompis köpt ny mobil. Hans syster som bor i USA har köpt en iPhone åt honom, som inte ens släppts i Europa då. Avund! Ha-begär!

Egentligen handlar det inte om att "flasha" eller ett måste att alltid ha det senaste. Snarare handlar det om ett genuint intresse för teknik. Nu, ett par veckor senare har jag ordnat så att jag får en leverans av marknadens hetaste pryl om en månad, i mitten av december. En kompis lillasyster bor och spelar fotboll i USA, ett av tre länder den nu går att få tag på. De andra två är England och Tyskland, vilket kanske vore enklare att köpa hem den ifrån. Men ekonomiskt sett är fördelarna, på grund av den låga dollarkursen, långt större än bekvämlighetsaspekten.

En amerikansk telefon innebär en telefon med tangenter, programvara och språk på engelska. Inga problem, många entusiaster finns i vårt avlånga land så det problemet är redan löst. Mina favoritlänkar i ärendet:
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=444&a=381155
http://www.ifun.se/
http://www.apple.com/iphone/

Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets hångel:

Juryns motivering:
Många är de som jagat den oskuldsfulla forwarden. Men ack vad killarna gått bet! Juryn minns speciellt ett tillfälle på Bacons första inflyttningsfest. En självsäker kille skulle ge Piff och Puff en kurs i hur man raggar. Sagt och gjort, vår segrare i denna kategori fick statuera exempel. Vi är nog inte ensamma om tron att han skulle lyckas. Men månader senare kan vi konstatera att hans ansträngningar trots allt misslyckats. Däremot har någon för juryn okänd kille lyckats med det till synes omöjliga. En mörk lördagsnatt hånglades det vilt bakom ett skynke. Vi har bevis! Vinnaren i denna kategori var sjuk från träningarna hela veckan efter det inträffade. Nu återstår endast frågan: vem är han!?


Oslohelgen

Jag tog bussen direkt efter jobbet i fredags. Har aldrig svettats så mycket under en bussresa någonsin, satt i t-shirt på en buss i ett höstkallt Norden och kände hur det pärlades på överläppen och rann om smalbenen. Busschauffören måste haft storhetsvansinne kombinerat med aircondition inställd på minst 30 grader..
Väl framme blev jag upplockad på stationen och körd till mina vänners
residens. Vi tog ett par öl, snackade lite goja och somnade avslutningsvis i en hög i sängen till sista Vänner-avsnittet.

Morgonen efter var det full fart från start. Vi åt en exklusiv frukost bestående av gröt och baguetter som man tillagar i ugnen med finskinka, Philadelphia och vanlig ost. Alla utom jag duschade (orutinerat) innan vi åkte ner på stan för att spela lasergame. Varför gör man inte det oftare? Fantastiskt roligt och jobbigt, helt sjukt vad mycket vi skrattade åt en av oss som blev livrädd och skrek rakt ut mer än ett dussin gånger. Undertecknad presterade som beräknat och firade andraplatsen med gratis brus.

Efter att helgens andra svettattack slutligen lagt sig, valde vi att ta tillvara på det fina vädret istället för att åka hem till lägenheten och dega. Sagt och gjort, vi tog bilen och åkte ett par kilometer ut mot havet, i närheten av badplatsen vi badade på när jag var och besökte folket i Oslo förra sommaren. Slutligen hamnade vi på Café Hemma Hos, ett ruskigt mysigt fik mitt i ett snobbigt bostadsområde. Vi passade verkligen inte in bland de feta villorna, alla Porsche Cayenne och Volvo XC90. Det gjorde väl egentligen inte fiket heller, men efter en grymt god brownie och lite mys i de antika möblerna åkte vi tillbaka till lägenheten.

Efter en First Price-lasagne deluxe och en grymt efterlängtad dusch började vi festa. Bara fyra personer på ölspelet, vi var ändå inte gladast i hågen av alla när resten av folket dök upp vid 23.. Mycket sades framför filmkameran som rullade hela kvällen, men jag missade att se filmen dagen efter. Ett efterlängtat mail med filmen efterlyses härmed!

Mycket roligt och minnesvärt hände under kvällen, och jag ska försöka att berätta iallafall ett par av godbitarna.
Först och främst en eloge till den okända bruden som satt och klämde på nån killes bröstmuskler (!) hela förfesten. Vi garvade ordentligt till bildbevisen dagen efter.

Väl ute på stället valde vi att säga till varenda kotte vi snackade med att vi var tre syskon och en kusin. Vi hade galet roligt åt detta under kvällens gång, men såhär i efterhand är det om möjligt ännu roligare. Varför skulle någon på krogen reflektera över huruvida vi är släkt eller inte?

På väg hem från krogen på Karl Johann hände ett gäng incidenter: polisen fick stoppa oss från att spöa på, eller åtminstone skälla ut, den kaxiga och späda skinnjackekillen. En av oss åkte ett kvarter tillsammans med fyra stora negrer i en gammal sketen Audi i tron att de andra tre var med i bilen. Vi fick tag på en svarttaxi som vägrade (!) köra oss, eftersom vi blev en för mycket i baksätet. Är han inte medveten om att han redan bryter mot lagen? Haha.. Det hela slutade iallafall med en nattbuss för 50 dyra spänn och en galet varm pirog hemma i köket på Trondhemsveien.

Dagen efter sov vi rätt länge. Efter städning och duschning gick vi några hundra meter ner för backen för att köpa lyxkäk. Mannen i huset valde en ordentlig lyxpizza för 200 NOK, något han aldrig skulle ångra. Vi andra tre snål-Verner valde kebab- och burgarhaket vägg i vägg med lyxpizzerian. Tabbe, megatabbe! Till er som trodde att det verkligen inte går att misslyckas med en hamburgertallrik: ni har fel, fel och åter fel. Vidrigt är förnamnet. Min pitakebab tog däremot priset, den var om möjligt ännu värre. Ryktet sade att kebab i Norge smakar skit. Sanningen är att det smakar pitepalt korsat med pepparkakor och julsylta. BLÄ!

Sjukt missnöjda med maten satte vi oss för att se en rulle vi redan visste va sämst. Panic Room måste utses till årtusendets överlägset sämsta film, och Jodie Foster till världshistoriens mest överskattade skådespelare. Att den var dålig gjorde däremot inget, eftersom vi då kunde hålla snacknivån uppe. Eftersom missnöjet med maten, och även hungern, höll i sig så fick jag skjuts till bussen. Övriga skulle besöka ett beprövat koncept - i brist på Max valde de att äta på Donken. Bussresan hem gick, på grund av något svalare temperatur och färre stopp, mer smärtfritt än ditresan.

Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets körtelfeber:

Juryns motivering:
Hon gör inte supermycket väsen av sig vid sidan av plan. På plan däremot har hon hunnit med både årets snyggaste mål direkt följt av årets överlägset snyggaste målgest. Juryn har varit vaksam och uppmärksammar framförallt när vår dåvarande tränare frågade spelaren om hennes bravader på avslutningsbalen. Han lät minst sagt uppriktigt förvånad när hon påstod sig inte ha hånglat under tillställningen. Men både tränaren och resten av laget lade nog ihop ett plus ett när hon kort senare insjuknade ordentligt i körtelfeber. Den vita lögnen blev därmed allt för uppenbar eftersom sjukdomen i folkmun mest är känd som kyssjukan!


Jag utvandrar

Om än tillfälligt, men nu lämnar jag strax landet. Tre dagar i Oslo hos mina underbara närmaste vänner känns som en optimal avkoppling och avslutning på en hektisk vecka.

Kjempegøy med ferie! Ha de'!

Fredagsmail


Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets Barbie:

Juryns motivering:
Tjejen har livsstilen ända ut i fingerspetsarna, detta främst som ena halvan i lagets allra egna blonda systerduo, under den välbekanta benämningen systrarna Graaf. Frågan är om det nu inte gått över gränsen? Systern drog det iallafall till sin spets i samband med en division två-match på Förbovallen. Den nyblivna studenten började med att nöjt berätta att hon har nytt mobilnummer och därmed ny telefon. När hon tar upp telefonen inser lagkompisarna det uppenbara, som naturligtvis inte är någon slump - mobilen matchar hennes rosa örhängen perfekt!


Gillar egentligen inte såna här..

Det största bekymret har varit att ta reda på när männen tänker som bäst. Efter många år av forskning så har man äntligen kommit fram till hur det egentligen ligger till. Alla resultat visar att männen tänker absolut bäst när dom har sex.

Hur det kommer sig..?
Enkelt, det är ju bara då som kabeln är kopplad till huvuddatorn.

Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets slagskämpe:

Juryns motivering:
Även till denna tjej finns både ett och annat diplom att dela ut. För det första så bör hon få ett diplom för konsten att aldrig ta sig ut och för det andra är hennes garv värt alla diplom i världen. Det är dock en tredje grej som vi i juryn kommer ihåg lite extra. I väntan på en taxi börjar våra två systrar slåss helt oprovocerat. (Ja, det verkade faktiskt som hon skulle ta sig ut denna gång). Trots tappert kämpande blev personen i fråga upptryckt mot väggen till åskådarnas högljudda jubel. Tyvärr flög betalkort och leg all världens väg i stridens hetta, och utan de är det svårt att ta sig in till och med på Trädgårn. Så ännu en gång blev det en alltför tidig hemfärd för denna partyprinsessa.


Veckan

Helgen kändes betydligt längre än vanligt eftersom vi slutade redan klockan 15 i fredags..
På lördagen såg jag en kompis innebandymatch. Det var väldigt roligt att se trots att dom förlorade, men nu när det börjar bli kallt ute kommer innebandysuget tillbaka igen som ett brev på posten.
Utgång på kvällen, vi besökte ett för mig okänt och nytt ställe -
Sticky Fingers. Det blev succé, bästa stället både folk- och musikmässigt sen jag kom till stan.

Efter välbehövligt lång sömn på söndagen tänkte vi över vårt pizzabeslut från kvällen innnan. Varför inte äta på underbara Max istället? Sagt och gjort, fyra hungriga och opigga brudar tog bilen till Allum. Vi hann även med lite shopping; jag köpte bl.a. mitt första par tighta jeans på två år. Ångest.

I måndags såg jag, efter ett intervallpass i ösregnet, senaste avsnittet av följetongen i CSI: The Miniature Killer. Galet spännande och fantastiskt medryckande.
Igår gick jag direkt till bion med två kompisar efter jobbet. Vi såg den senaste svenska filmen, Solstorm, med Micke P. Grym e han. Sen vill jag även uppmärksamma att Milan vann igår. Viktigt, nu hoppas jag innerligt på ett efterlängtat trendbrott i ligan.

Resten av veckan ser ut som följer:
- Besök hos min gamla skolkompis med familj ikväll.
- Tacos och tv-serier med brudarna imorgon.
- Oslo för att hälsa på mina närmaste vänner fredag-söndag.

Som ni ser är det mycket som händer nu - vilket resulterar i att tiden fram till semestern flyger fram..och jag klagar inte! Ge mig sol, shopping, avkoppling, lycka och värme.


Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets förortsbrud:

Juryns motivering:
Okej visst, hon bor i en lägenhet som ligger så centralt att det är omöjligt att inte ha både för- och efterfester hos henne. Trots det verkar hon gillar hooden så mycket att hon gärna spenderar minst 8 timmar ute i Ancheered varje dag. Att hon sedan inte har en speciellt frekvent närvaro på träningen (hon kommer bara då det regnar eftersom det finns bättre saker att göra när solen skiner) så har vi alla börjat fundera vad som egentligen lockar så mycket därute... Enligt henne själv beror hennes sena ankomster och missade träningar på långa köer över bron och mycket på jobbet men vi i juryn är dock tveksamma. Kan det vara så hon har en romans på jobbet?


Århundradets kundkommentar

-"Tänk att de har sådana anställda som du.. Du måste avancera i det företaget!"

Arild, född 1935, visar sin uppskattning när jag hittar en rabatt han inte fått, som gör att han får otursförsäkringen han ville lägga till gratis, samtidigt som han får tillbaka 122 kronor.

Jag blev pionröd i ansiktet och oerhört varm om hjärtat. Den kommentaren kommer jag leva på fram till
Thailand. Det är såna småsaker som gör det här jobbet så galet roligt ibland!

Dagens (mitt) diplom

För överlägsen seger i kategorin årets festfixare:

Juryns motivering:
Flyttar man till en ny lägenhet är det inte speciellt konstigt att bjuda in till inflyttningsfest. Att sedan bjuda sitt fotbollsslag och sina övriga vänner känns inte heller speciellt storartat. Det som däremot ska creddas är att göra det i en lägenhet som endast har ett rum som knappast går till världshistorien som en av de största. 31 personer på 28 kvm säger väl allt! Att festen sedan blev extremt lyckad och skapade både en och annan omtalad skandal (Kajsa i busken) är bara en parentes som dock bör nämnas.


Jag är miljonär

Sedan jag började här första februari i år så har jag tecknat
försäkringar för osannolika

3 542 724 kronor!

Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets motlägg:

Juryns motivering:
Något som vi i juryn tycker är fantastiskt är det faktum att Värnamo degraderas till division två. Vi tycks ha sett mer än vi någonsin önskat av den staden och framför allt deras akutmottagning. 5 timmar pga för bra benskydd är INTE okej. För syftet med benskydd ska väl ändå vara att skydda våra kära smalben. Tydligen hade denna tjej köpt så pass dyra benskydd att dom höll medan det som fanns under gick av. Vårt tips till dig är därför; köp sämre benskydd så kanske du slipper gå nio veckor under högsommaren i helgips!


Undersökningar

Varje kvartal gör företaget oannonserade kvalitetsundersökningar av vår kundtjänst. De går ut på att lejda skådespelare ringer in och utger sig för att vara kunder. Dessa s.k. "Mystery Calls" känns i vissa fall igen av oss handläggare eftersom de ibland går ut på att fråga väldigt övergripande och generella frågor.

Tidigare har resultatet presenterats på kontorsnivå. Alltså ett resultat för vårt kontor, ett för vårt norra kontor och ett för vart och ett av våra små bilförsäkringsföretag. Betygssättningen för varje samtal har dels bestått av en kort kommentar, och dels av ett omdöme. De tre alternativen är grön, gul eller röd. Det säger kanske sig självt, grönt innebär att samtalet är klanderfritt och gärna med något extra. Ett gult samtal innebär bra service men det är något som saknas. Slutligen det röda betyget som betyder att vi misskött oss på något sätt.

Undersökningarna har på slutet kunnat generera bonus för alla handläggare, genom att vi ökat resultatet med ett visst antal procent jämfört med den allra första undersökningen. Det kan man, när kollegorna sköter sig, enkelt kalla för lätta pengar!

Från och med den senaste undersökningen har resultatet blivit nedbrutet på individnivå. Vilket gör att varje chef får tillgång till sina handläggares resultat samt kommentarer från samtalen just den handläggaren haft under kvartalets undersökningsperiod.
Summan av kardemumman är att jag igår fick besked av min chef angående detta. Under förra undersökningsperioden hade jag ett Mystery Call. Det blev grönt, och jag är väldigt nöjd med kommentaren som gick ut på att jag svarade korrekt på frågan och gav snabb och trevlig service.

Röd dag imorgon gör att vi, eftersom det är lugnt på telefon, får gå hem redan klockan 15. Vilket innebär att jag går på helg om exakt 6 minuter! Tack å hej och adjöss!!

Dagens diplom

För överlägsen seger i kategorin årets citat:

Juryns motivering:
Personen i fråga har genom sina historier lockat fram både ett och annat skratt längs Sveriges vägar. En historia som fått återberättas mer än en gång är den om käpphästen Markus Tim. Men det är inte det vi fastnat för utan det som vi för alltid kommer att minnas är citatet: "Jag har aldrig känt såhär".  Det vi nu undrar är, vad har denna unga flicka egentligen för erfarenheter av livet? För som ni alla hör kan detta citat tolkas på mer än ett sätt...


Filmtips

I onsdags bjöd jag in diverse löst folk för att äta gott och se Sampdoria - Milan hemma hos mig. Många förhinder senare resulterade det hela i att jag och en enda tapper kompis istället åkte hem till henne, åt tacos och hyrde en grymt bra film. Zodiac är på gränsen av vad mina nerver klarar av för att nattsömnen inte ska bli obefintlig. Filmen är baserad på en sann händelse.

Igår hade några på jobbet styrt upp hyra av en inomhushall för att spela futsal. Undertecknad agerade utespelare, vilket faktiskt var riktigt kul. Jobbigt kanske, men roligt och givande. Det gör jag gärna om! Mer spontanfotboll åt folket!

Äntligen fredag igen. Veckan har varit oändligt påfrestande. Ser dels fram emot fredagsfika med gruppen på jobbet. Men framförallt ser jag fram emot lunch om 39 minuter. Att välja på:


Fredag

Chilimarinerad fiskfilé serveras med stuvad bladspenat samt kokt potatis ♥
Pepparbiff serveras med en rödvinssky samt råstekt potatis
Pasta med fläskfilé, paprika och gorgonzola
Zucchiniplättar med lingon creme fraiche samt grönsaksris


Har för övrigt fått reda på att Picasso ska sjunga min Elvislåt ikväll. Lycka! Ge mig heeelg!!