Debuterat!

Fick för en tid sedan reda på att min målvaktskollega kände sej smått omotiverad inför söndagens match,med all rätt. Vi diskuterade saken och hon kom fram till att hon skulle framföra detta till tränarna. Därmed var jag förberedd på att få spela,även om jag visste att huvudtränaren har lite konstiga saker för sig ibland,hade faktiskt inte blivit allt för förvånad om det blivit bänken som vanligt trots allt.

Så kom träningen dagen före match,varken jag eller kollegan hade hört något om hur det skulle bli. När träningen närmade sitt slut började jag förbereda mig mentalt på att ändå inte få spela,men så kom huvudtränaren fram och bara kort berättade att jag skulle få spela. Känslan var lättnad; äntligen!

För den statistiskt inbitne låter det kanske lite konstigt att jag kallar detta för min debut,jag spelade ju ändå 49 minuter i hemmapremiären mot samma motstånd förra året. Anledningarna är tre: *Detta är från start och hela matchen. *Jag hade noll att göra den dryga halvleken för ett och ett halvt år sen,tror att jag tog bollen med handskarna en (!) gång. *Nu är jag mentalt förberedd,då hade jag ungefär tio minuter på mig att inse att det skulle bli inhopp. Poängteras bör att detta naturligtvis är min andra match i den högsta serien.

Jag förberedde mig optimalt. Matchdagen gick fort eftersom matchen var tidigt. Päronen ringde på morgonen och frågade om jag ville att dom skulle komma upp över dagen för att se matchen,vilken underbar familj jag har!! Med lillasyster redan på plats så hade jag ett kanonstöd från läktaren,något som betydde oerhört mycket för mig.

Själva matchen är inte så mycket att säga om,motståndet hängde som väntat inte med,ledningen i paus säger väl allt. En sådan dag gör det inte så mycket för mig. Att bara känna mig delaktig i klubbens framgångar är extremt viktigt. Det lilla jag hade kändes ändå bra,och känslan från debuten är enbart positiv.

Kort visit i Holland

Tre dagar ledigt från jobbet låter inte lika trevligt som det kanske borde. Till exempel hade vi samling samma tid på onsdagsmorgonen som undertecknad vanligtvis ställer klockan på för att en stund senare trampa iväg till jobbet.

En mycket seg resa senare var vi framme i Amsterdam för lunch och ett par timmar på stan. Det strålande höstvädret gjorde inte saken sämre,även om vi nog mest längtade till hotellets sängar. Efter träning på matcharenan blev det dags för första etappen av ett kort Prison Break-maraton.

Matchdagen gick åt till att försöka fördriva tiden,som alltid med kvällsmatcher. Vi gick promenad,åt en massa gånger och såg lite mer PB. Matchen vanns i överkant (1-6) vilket på sätt och vis är lite tråkigt,nu är det i princip redan avgjort,vilket leder till att det inte kommer att bli något publikrekord direkt i returen på torsdag.

Antar att jag inte behöver tala om att fredagen gick åt till att resa tillbaka till kalla Umeå..plus en sväng till gymmet och Idol (vet vad jag sagt om det tidigare..det står fast) hos en kompis.

Hemma från Göteborg

Lördagen flöt förbi med morgonpromenad,mat och match (planenlig vinst med 2-3). På kvällen satt vi återigen ett par spelare i samma samlingsrum,men den här gången för att se herrlandslaget,det var en riktigt bra match som ni säkert vet.

Idag har ägnats åt ännu en morgonpromenad för att fördriva tiden (vi åkte från hotellet klockan 12) samt en mycket seg resa tillbaka till Umeå. Är såhär i efterhand mycket nöjd över att jag valde att sova efter tv-matchen igår..till skillnad från ett par andra spelare som valde att gå ut ett tag i Göteborgsnatten,och därmed har mått som dom förtjänar idag ;)

Väl tillbaka i stan valde jag och min kära målvaktskollega att åka till gymmet för att springa på löpbandet. Avslutningsvis gick vi ut och åt,mycket gott! Nu måste jag tyvärr ta och klättra upp i loftsängen..väckning 06.20 för att gå till jobbet.

Veckan kommer att gå fort: jobb och träning måndag-tisdag,Holland onsdag-fredag för första semifinalen i Champions League.
Over and out.

Direktrapport Gøteborg

Inledningsvis måste jag tala om att tangentborden på hotellet inte anvænder sig av de sista bokstæverna i alfabetet som vi vanligtvis gør i Sverige.. Som ni naturligtvis ser. Måste æven tala om att vi av någon outgrundligt tråkig anledning (alltid på det hær hotellet) bor en och en.

Vi fløg ner till Gøtet under dagen,en något påfrestande resa med ett lite væl långt uppehåll på Arlanda. Væl framme bar det næstan direkt av till den fina nybyggda arenan før træning. Det blev lite drygt en timme med samma upplægg som vanligt. Glædjande var att undertecknad gjorde ett bættre træningspass æn vanligt. Det bådar gott infør fortsættningen av høsten.

Efter dusch,møte och middag blev det lite godisshoppande och nu sitter vi ett par spelare i ett samlingsrum før att se Idol. Egentligen gillar jag inte den typen av kommersiella helylle-tævlingar,men nu ser jag før att det ær socialt och før att veta vad alla pratar om imorgon :)

Førhoppningsvis hinner jag med fler direktrapporter under helgen.
Over and out.

Back on track!

Måste med "sorg i rösten" ytterst beklaga det pinsamt långa uppehållet! Har planerat vid upprepade tillfällen att återuppta mitt sköna bloggande..men tyvärr aldrig riktigt kommit till skott.

Det blev alltså totalt sex matcher med utlåningslaget om jag har räknat rätt. Alldeles för lite om ni frågar mig,speciellt eftersom mitt eget lag haft galet mycket matcher på slutet,av vilka jag inte heller spelat någon.

Utanför fotbollsplanen så jobbas det nästan mer än någonsin. Detta eftersom undertecknad, min kära målvaktskollega samt vår norrbottniska forward jobbar halvtid på samma ställe som nummer 89 ett par månader. Butiken bygger om,vilket leder till kaos,vilket leder till att dom behöver vår hjälp ;) ..behöver jag ens tillägga att det blir mycket jobbskämt i omkl.rummet?