Livet borde levas baklänges!

"Det mest orättvisa med livet är att det slutar med döden! Det borde vara tvärtom istället.
Man borde dö först, så var det avklarat.
Sen bor man på ålderdomshem.
Man blir utsparkad för att man är för frisk, hämtar ut pensionen och när man börjar arbeta så får man en guldklocka första dagen.
Man jobbar i ungefär 40 år, tills man är ung nog att njuta av pensionen, dricka sprit och festa, sen är det dags för högskolan. Därefter är det dags för småskolan, att bli en liten unge och leka utan att behöva ta ansvar. Sedan blir man baby och tillbringar de sista nio månaderna i spa med lyx som centralvärme och matleverans.
Det hela slutar med en orgasm!"


Mardrömsvecka vs. hemresa

Träningsveckan som precis avslutats lär vara årets absolut tuffaste. "Fysveckan" som coachen kallat det,har varit allt annat än lugn:

Måndag: inomhusfotboll + cirkelträning (styrka) em
Tisdag: styrka fm - löpning (korta snabba intervaller) em
Onsdag: löpning i vatten fm - match mot killar em
Torsdag: löpning (långa intervaller) fm - individuell fotboll em
Fredag: löpning (korta snabba intervaller) + cirkelträning (styrka) fm

Många suckar och trötta kroppar har det varit,men jag tror trots allt att det kan vara ganska nyttigt med en tid med mindre fokus på fotbollen,för nu vänder det! Nästa vecka ska vara lite lättare med löpningar inriktade på snabbhet och fotbollsträningar som förbereder för det som kommer nästa helg: första träningsmatcherna. Vi åker till landets baksida för en träningsturnering utan ett enda pass på fullstor plan. Fredag - söndag nästa vecka,med hopp om bra väder och bra spel.

Till det viktigaste just nu: årets första lediga helg!! Underbart skönt att äntligen få åka hem å träffa alla. Inte en dag för sent. Först middag hemma hos päronen med nästan hela familjen,sen bowling å lite gott å dricka med syrran å hennes jobbarkompis + kompisar (jobbade ju med henne i nov-dec). Imorgon ska jag gå på stan om vädret tillåter,sen ordentlig utgång på kvällen med de närmaste kompisarna som e hemma. Söndagen blir lugn,höjdpunkten blir fika och fotboll med en gammal kompis (mitt gamla lag spelar träningsmatch mot min bästa kompis nya lag). Åker upp igen på måndag morgon.

Slutbabblat! Mot flyget,over and out.

Zlatan.

Lånade Simon Banks bok "I huvudet på Zlatan Ibrahimovic" mer eller mindre påtvingat av min skånenationalist/zlatanist till granne. E nästan säker på att det är den första boken jag läser ut på mindre än ett halvår sen jag slutade skolan.
Jag måste faktiskt påstå att den här boken var fruktansvärt lättläst eftersom säkert hälften av sidorna bestod av citat. Här är de nämnvärda:

"Varför dom skriker på mig? Jag har betalat dom med godis."
(Om unga fans,2002.)

"Det vill jag inte. Jag var det i Malmö en match, på ett läger på Cypern. Jag var som Roy Keane, skällde ut alla. Det blev för mycket så jag fick lämna över bindeln..."
(Om att vara lagkapten,2002.)

"Varför de är så förtjusta i mig? Jag vet inte. Jag är ung. Jag glänser. Jag dominerar..."
(Om varför ungdomar älskar honom,2003.)

"Det var för mycket. Jag är klar för Ajax och det är som om Titanic trillat ner."
(Om skriverierna under övergången till Ajax,2001.)

"Men jag är rädd för att säga fel också. Tänk han där i 'Fråga Olle', när jag skulle vara med där. Han kanske säger nåt svårt ord som jag inte vet vad det betyder och då står jag där och ser dum ut."
(Om att vara med i direktsänd tv,2004.)

"Jag hade inte gjort bort mig om jag blivit uttagen i EM-truppen."
(Inför EM 2000,18 år gammal.)

"Ibland händer det på planen att jag gör något som jag inte tänkt själv. Plötsligt gör jag bort två gubbar utan att det var meningen. Om jag sitter och funderar - hur gör jag - så kan jag inte förklara. Det bara kommer på matchen. Jag får bilder i huvudet. Det är såna stillbilder, allting står stilla, och där hittar jag lösningar. Typ mina dribblingar och det. När allting går så snabbt. Men så bara ibland - stannar det till. Så hittar jag luckorna. Varför kan jag inte förklara."
(Om teknik,2000.)

"Först gick jag vänster, det gjorde han också. Sedan gick jag höger, det gjorde han också. Sedan gick jag vänster igen, och han gick och köpte korv."
(Efter att ha dribblat bort en Liverpoolback 2001.)

"Det som Carew kan göra med en fotboll kan jag göra med en apelsin."
(Svar på kritik från Carew,2002.)

"Jag har spelat inför fler, på mitt tv-spel..."
(Om att spela med MFF inför 15 000 åskådare,2000.)

"Enligt mina beräkningar går det att tappa nio poäng på bara tre matcher."
("Är det möjligt för Ajax att tappa nio poäng på nio matcher?" 2004.)

Ödmjuk,rolig och kaxig med glimten i ögat. Det är väl därför han är så älskad i Sverige? Mannen, myten, legenden ;)

Svacka?

När jag började blogga så kunde jag komma å tänka på nåt och sen "det där borde jag skriva om i bloggen" ungefär. Har tappat stinget lite när det gäller det där nu,dels för att försäsongsträningen är i full gång och dels för att varje vecka ser likadan ut - det fria tänkandet blir inte lika stimulerat som i höstas. ;)

Åker hem (yeeeah,äntligen!) om en vecka,då kanske jag blir lite mer kreativ igen. Nä nu måste jag ta tag i mat å sånt innan träningen.
Over and out.

Veckans..

..låt: Petter - Snurrar Runt
Motivering: Jag har lyssnat på svensk hiphop bra länge,men även om Petter har en stor del i genrens framfart så har jag egentligen aldrig riktigt gillat honom. Han har talang och en skön röst,men jag har aldrig hittat det där lilla extra i hans musik. Utöver denna nya gratis-mp3 så finns det ett undantag: Mikrofonkåt,låten som fick mig att lyssna mindre på amerikanskt och allt mer på svenskt.
"Tomheten känns/ tro mig jag vet vad jag pratar om./
Dagarna vi umgicks/ tro mig jag saknar dom ..... illusioner som hägrade/ vänner som tävlade/ luftslott som föll/ ingen vänskap som höll./
Så många fel jag begått/ och löften som jag brutit./ Ingen har förstått/ vilken ångest som jag burit."


..uttryck: "Yeah,that's what I'm gonna do..!"
Motivering: Ett ironidrypande uttryck som är mycket väl användbart när man får tips eller råd som man har svårt att riktigt ta på allvar. Kommer ursprungligen från någon film,möjligen tv-serie. Jag använder det inte själv,men det är klockrent att använda med glimten i ögat ändå.

..pryl: DVD-brännare
Motivering: Egentligen inte alls veckans pryl,eftersom en vanlig skiva tydligen inte rymmer en hel film (eller mer än ett avsnitt av en serie). Men min brännare kan bränna dual-layer,så det gäller bara att köpa rätt skivor i framtiden. -> trots allt mycket nöjd ändå.

Laul #6

Hej!

Har du gjort ett uppehåll i bloggandet?
Börjar faktiskt sakna dina trevliga inlägg!
Du har säkert jättemycket att göra just nu - så jag ska inte tjata på dig.  :-)

Ha det bra,
/Stefan J

PS
Eftersom det är Alla hjärtans dag, så bifogar jag några rosor: 10000x ---{-@
;-)
DS

Jag får erkänna att jag fått någon form av skrivkramp. Det dyker alltså inte upp lika kreativa tankar längre nu när jag är nertränad :)
Håll till godo,snart vänder det!

Försäsong

Förr om åren så har mina dåvarande medspelare gnällt friskt under försäsongen å hävdad att den är det värsta de vet. Helt utan framgång,eftersom jag aldrig riktigt hållt med. Jag har sett den som det den verkligen är: en småjobbig uppbyggnad inför det fantastiska som väntar - säsongen.

Utan att säga nåt dumt,så måste jag påpeka att jag är mindre positivt inställd nu än då. Det är faktiskt riktigt tråkigt med försäsong,även om jag självklart står fast vid att den är nyttig. Problemet är,som jag ser det,att det blir riktigt tråkigt i längden när vecka efter vecka ser ut på samma sätt.

Bilden i huvet av en nyklippt och välskött gräsplan med nykritade linjer,i samband med perfekt fotbollsväder (mulet,ca 20 grader och en lätt svalkande blåst) är det som gör att man ändå står ut med dessa tre månader varje år.

Avslutningsvis så vill jag tacka högre makter för stadens inomhushall med konstgräs (men även friidrottshallen) - tänk att ha genomfört alla fotbollspass i idrottshall istället (eller ännu värre: på djupfryst grusplan!),och alla löppass ute på hala gångvägar (eller ännu värre: i det beryktade parkeringsgaraget).

Over and out.

Veckans..

..låt: Torgny Melins - Dansbander
Motivering: Hatar dansband. Hatar den här låten. Men ändå en rolig cover på en skön låt.

..uttryck: "Det vet du!"
Motivering: Har pratat en hel del med storasyster,både i telefon å på msn senaste tiden. Det här uttrycket används mycket av oss båda i ett jakande och extremt övertygande syfte. Även ännu roligare å använda med olika betoningar hahaha.

..pryl: Bil
Motivering: Hur skönt är det inte att ha fri tillgång till det?? Speciellt i en svinkall å överfallsutsatt stad. Anledning: min klockrena skånska granne är bortrest i ett mycket ärofyllt uppdrag,och litar naturligtvis på mig. ;)

Förslappad

Precis så känner jag mig just nu. Visst,vi tränar tio tunga pass i veckan så det finns inte så mycket energi att använda utöver det.. Men när man känner det som ett stort projekt att ta tag i att traska runt kvarteret för å handla,då har det gått ganska långt hahaha..

Till er som undrar: jo,jag har ett jobb. Projektet fortfarande,även om det inte är mycket kvar alls å göra där.. Så om nån har ett annat jobb med bra tider i bakfickan så e de bara å säga till.. För jag måste verkligen ha lite mer rutiner i vardagen så att det blir ordentlig ordning nån gång :-P