Världsklasshelg

Lillasyster har varit i Spanien en tid. I onsdags kom hon hem, och första anhalten när vår storasyster hämtat henne på Arlanda, var bästa lägenheten i Sumpan. De drack vin, men undertecknad fick tyvärr hålla sig till vatten. Vi ältade musik och det mesta annat. Minst sagt en lyckad kväll, och det var riktigt roligt att vi var samlade igen.

Torsdag innebar röd dag och ledigt från jobbet. Bortamatch i Svenska Cupen stod på programmet, vilket inte blev så mycket att orda om; det blev en stabil 0-4 vinst och vi är vidare till nästa omgång. Dagen fortsatte i familjens tecken, vi såg film och mös i soffan men den här gången hemma hos storasyster med familj.

Fredagen gick ut på återhämtning, fotbollsträning och att bara ta det lugnt och njuta av ledigheten.

I lördags tränade jag dubbla pass: ett tufft fotbollspass på morgonen och ett tungt gympass på eftermiddagen. Var minst sagt mör när vi satte oss i bilen norrut igen. K och N har äntligen fått tag på en studentlya i underbara Uppsala, och bjöd alltså in för film och mys i den grymma soffan från fyndhörnan på Ikea.

Sista dagen i långhelgen var lugnare än de tidigare. Vi (Nesta inkluderad) mös på balkongen i solskenet tills det var dags att åka till Väsby. En av mina bästa vänner spelade match, och självklart ställer jag upp i publiken när jag väl är ledig. Hon heter inte Målgöraren på min mobil utan anledning, hennes målsinne finner inga gränser. Det har gått så långt att jag blev smått chockad när hon hamnade i målprotokollet för en assist och noll mål.


För övrigt är det beställt och bokat nu, sovloftet kommer på plats i slutet på nästa vecka. 
ettrumtill.se rekommenderas, bilder på resultatet kommer såklart! Ett smakprov så länge:


Lägenheten

Här kommer de utlovade bilderna på lägenheten. Sängen ska bli ett sovloft, därför ingen bild på det än. Ovanför tv-bänken ska ett överskåp upp när sängen är på plats, i övrigt är allt som det ska.

  
  

Livskvalité..

..är att möta upp en världsklasskompis en vanlig fredagslunch, köpa med mat från Östermalmshallen och sätta sig i Humlegården. Sol, mys och uppdateringar av det senaste. Sen tillbaka till jobbet med sommarkänslor utan like.

 
 

Bästa tipset ever!


ninjavideo.net



Kung Quentin

Vi såg Death Proof på Canal+ igår kväll. Undertecknad älskar allt som oftast det herr Tarantino tar sig för, så även den här gången. Kortfattad handlig enligt canalplus.se:

"Kurt Russell spelar en av senare års mest skräckinjagande seriemördare i Quentin Tarantinos hyllning till 70-talets exploitation-filmer."

Han har ju ingen dålig karriär bakom sig, eller vad sägs om grymma fyrlingen Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Kill Bill I och Kill Bill II? Insåg i skrivande stund att det faktiskt finns andra Tarantino-filmer jag inte sett. Fy skäms! Tur i oturen, då har jag något att fylla sjukdagarna med.


Svininfluensa

Jag hade feber redan efter träningen i tisdags. Envis som jag är så inbillade jag mig att jag mådde tillräckligt bra för att jobba på onsdagen. Dumt kan tyckas, för på kvällen mådde jag ännu sämre än dygnet innan. Idag har jag alltså varit mogen och klok: stannade hemma både från jobbet och träningen, även om det kliar ordentligt i fingrarna. Rastlös är bara förnamnet.

Har fått uttryckt oro för svininfluesa från omgivningen. Läser således på
vardguiden.se om symptomen på det som tydligen numera kallas "nya influensan A/H1N1":

"Tecken på nya influensan påminner om vanlig influensa. Vanliga kännetecken på nya influensan är feber, hosta, halsont, ont i kroppen, huvudvärk, frossa och trötthet. Nya influensan kan också ge diarré och kräkningar."

De fetstilta orden är alltså symptomen jag har/har haft. Känns som att lite väl många stämmer. Eller vad tror ni?


Är en Gps alltid pålitlig?

Jag var i Småland i helgen. Åkte ner i fredags efter matchen, direkt när vi var klara med installationen av baslådan i bilen (efter mycket om och men. Äntligen!). Dök in hos päronen vid 22-snåret och somnade kort därefter. Lördag förmiddag spenderade jag och farsan Baloo på det lokala gymmet.

Vid lunch dök resten av packet upp: bror med bättre hälft samt storasyster med familj. Vi åkte i samlad konvoj till Fredriksbergs Herrgård en bit utanför stan. Sammantaget en trevlig tillställning, men framförallt var det kul att hela släkten samlades igen (tyvärr minus lillasyster i Spanien).



Mycket ältande och en nattsömn senare var det så dags för hemfärd. Syrrans kille åkte med mig i fingolfen och syrran med dotter i hennes MG.
När det blev dags för oss att tanka strax efter Nyköping, så ställde vi in min Gps på närmaste OKQ8. Den skulle vara några kilometer bort, och vi svängde således av E4an nästa avfart. Konstigt nog så verkade det fortfarande vara nån kilometer kvar till macken, men vi litade ju på Gpsen och fortsatte över en bro, förbi några åkrar, till och med förbi en Tanka-mack. Där nånstans började vi bli riktigt fundersamma, samtidigt som det började brinna i knutarna eftersom vi inte visste exakt hur mycket som var kvar i tanken.

GPSen hade alltså fel. Tvärfel till och med. Den tyckte att vi skulle svänga in på vändplanen vid en bondgård i skogsbrynet bortom åkrarna och kyrkan. Tror inte det va? Vi rullade försiktigt tillbaka mot Tanka-macken och måste ha klarat oss precis på de sista ångorna fram till pumpen.

Lika som bär


          Jag?                                              Pianokungen Robban W?

Tack för den mamma!
Kommer aldrig att kunna se mig i spegeln igen.
Det värmer, verkligen.