Förbannad.

Det finns en sajt på internet som fungerar ungefär som en community,men som har fokus på dess eminenta forum. Egentligen handlar sajten om musik,framförallt sån musik som jag gillar. Men det finns delar av forumet som behandlar det mesta. Behöver jag säga att jag är stammis i sportforumet?

Detta är saxat från det senast nämnda,strax efter den berömda droppen. Min sport hamnade i fokus av en slump,och detta blev mitt uttömande svar till dem som visat sig vara dryga och okunniga.

"baecklund F21 - igår 23:13:
Mycket skitsnack hära,många klassiska (vet inte om man ska kalla det "bittra") killar här inne,å nån vettig..

Vad ni personligen tycker om damfotboll skiter jag egentligen fullständigt i (får höra det ungefär lika ofta som de uppskattande omdömena: tråkigt, dåligt tempo, blablablaa). Men när ni kommer å säger att vi är dåligt tränade å att de e lätt å komma hit så blir jag fan förbannad!

Självklart finns det lag som har sämre förutsättningar (eftersom damallsvenskan ännu inte har mer än kanske 20-30 proffs) än andra. Många lag måste träna kvällstid efter alla spelare jobbat klart,å för dom lagen blir det inte mer än kanske 7-8 pass i veckan. Samtidigt har spelarna inte tid till återhämtning på samma sätt som de egentligen behöver. Dessa lag jobbar naturligtvis hårt med fysen,även om den inte kan bli lika bra som den borde.
Sen finns det topplagen,som har ett gäng proffs å kanske kan träna nåt pass extra dagtid (-> 10-11 i veckan). Dessa är fruktansvärt bra tränade,skulle vilja se någon av er gnällspikar försöka hänga med ens på ett lugnt förmiddagspass.

Att det skulle vara "enkelt" att nå damallsvenskan är ett skämt. Det har naturligtvis lagts ner massor av tid för att nå dit av samtliga,även om det är stor skillnad även på kvalité mellan toppskiktet och övriga lag.
Det där med att det är lätt att komma till ett a-lag (snackade du div III eller?) är minst sagt ännu mer utbrett i herrfotbollen (hur många av mina killkompisar har inte lirat i trean-fyran-femman?).

Damfotboll är en ung sport som utvecklas enormt för varje år..hur skulle den kunna vara jämförbar med herrfotbollen som har en galet ärorik å traditionsfylld historia?

"Åhh,men hon skyller ju bara ifrån sej på att de e stor skillnad mellan lagen" tänker säkert nån nu.. Så kan man säkert se det,men saken är den att om inte varje klubb jobbar arslet av sej med marknadsföring och sponsorer så kommer situationen aldrig att förändras. Lösningarna på problemen stavas att varje damallsvensk klubb måste ta sitt enskilda ansvar för att glappet minskar,med allt från omsättning till publiksnitt och löner till spelare. Dit är det väldigt långt idag,och det tror jag inte att någon som bryr sig om damfotboll kan säga att den är det minsta nöjd med.

För övrigt var det absolut inte den här diskussionen jag ville dra igång från början ..och detta lär förmodligen vara det enda jag skriver i sammanhanget.
Dryga svar som "öööö lägg neeer *klia på pungen*.." undanbedes vänligt men bestämt."

Tänkvärt.

"jag e varken blyg eller dryg/
jag e bara tillbakadragen/
inte pratglad av mig/
jag syns ogärna/
skulle jag beskriva mig själv är jag nog jordnära/
folk tror jag svävar, tjänar fluce som nån storstjärna - nej/
..... säg vad vet du om mig eller mitt liv egentligen/
inte nog ett skit så knip och tänk igen/
..... så säg vad ni vill om mig/
säg vad ni vill/
men vill ni höra sanningen så säg bara till/"

Återfann kärleken i det nyaste albumet av favoritartisterna.. Känner igen mig i det här,men egentligen är det inte det som är poängen. En Del heter låten.

Klassiker.

"I'm the light when you can't see
I'm that air when you can't breathe
I'm that feeling when you can't leave
Some doubt, some believe, some lie, cheat, and deceive
So it's only you and me
When you weak, I'll make you strong, here's where you belong
I ain't perfect, but I promise I won't do you wrong
Keep you away from harm, my love is protected
I'll wrap you in my arms so you'll never feel neglected
I'll just make you aware of what we have is rare
In the moment of despair, I'm the courage when you're scared
Loyal, down for you, soon as I saw you
Wanted to be there cause I could hold it down for you
Be around for you, plant seeds in the soil
Make love all night, bending bed coils
You're a queen, therefore I treat you royal
This is all for you, cause I simply adore you"

Lyssnade på en gammal skiva med en kompis i veckan.. Satisfy You är en klassiker! Texten är grymt djup.

Dagens träningsmatch

Vi spelade årets tredje (min andra) träningsmatch på träningstiden idag. Vi mötte det lokala laget i divisionen under vår serie. Pga diverse (ett helt gäng) landslagsuppdrag så var vår trupp kraftigt decimerad. Detta ledde till inlånade talanger från höger och vänster (förmodligen endast tre spelare som lär spela i startelvan mot skånelaget i premiären).

Det blev totalt 2 x 30 minuter,varav den första halvan får räknas som bäst spelmässigt. Det var även då målen trillade in,varav ett ganska snyggt nickmål av vår spänstige brasilianska efter hörna. Totalt 2-0 (2-0) får vi väl vara nöjda med.

För min del blev det som vanligt inte så mycket att göra.. Det lilla jag hade kändes ganska bra. Jag minns framförallt ett friläge från höger där jag kom ut å täckte,det kändes som att hon försökte vänta ut mig men eftersom jag stog upp å gjorde mig stor så rann chansen ut i sanden. Sammanlagt en skön känsla,nästan alltid kul å spela match å underbart å få hålla nollan.

Hur kul som helst

Kom över denna reklamfilm av en slump. Utan överdrift så måste jag på fullaste allvar påstå att detta är fantastiskt roligt!

"Jeg får tårer i kjeften når jeg tenker på smaken"
"Uten 2-3 i fryser’n føler jeg meg naken"

"Lørdiosa Grandispizza"

Diggar detta stenhårt,det svänger ju! Måste jag tillägga att låten numera fungerar som ringsignal på undertecknads mobil? Nä,det hade ni väl redan listat ut ;)

Intervju.

Har en gammal kompis tillika målvaktskollega i Skåne som skriver för sin skoltidning. För en tid sen gjorde hon en intervju med undertecknad. Ni hittar en länk till den här.

Jag hade tänkt skriva en rapport om cupen vi spelade i helgen,den dyker förhoppningsvis upp inom kort.
Over and out.

Vackert.

Earth by night.

Hittade den här sajten:
CodeFromThe70s.org med en cool bakgrund som uppdateras som man vill ha det.
I sammanhanget bör tilläggas att på den här sajten: VisibleEarth.nasa.gov så hittade jag bilden ovan,som är "Earth by Night".

Mäktigt!