Game over

Jag har bloggat sen 1 oktober 2005, samma datum som för världsordningen andra viktiga händelser:
  • Terrorattack mot restaurangen Raja i Kuta på Bali, minst 26 döda.
  • João Bernardo Vieira tillträder som president i Guinea-Bissau, det är hans tredje presidentperiod.
  • Claudio Muccioli och Antonello Bacciocchi, tar över som regenter i San Marino.
  • (Källa: wikipedia.org)


    Syftet har hela tiden varit att hålla kontakten med vänner och familj sen jag flyttade från underbara Uppsala. Jag har rapporterat om mitt liv och min situation så som jag ser det, och hittills varit väldigt nöjd med mitt bloggande.

    Sista tiden har det kommit fram att vissa saker jag skrivit upplevts på ett annat sätt än vad som varit menat, trots att jag alltid varit mycket noga med att tänka igenom formuleringar och innehåll. Då bloggen misstolkats och någon eller några tydligen kan ha tagit illa upp, vilket absolut aldrig varit min avsikt, så valde jag igår att lösenordsskydda bloggen tills beslut var taget.

    Efter att ha sovit på saken så kom jag till insikt. En lösenordsskyddad blogg blir mer som en halvoffentlig dagbok, där jag själv skulle välja vem eller vilka som skulle ha tillgång till lösenordet.

    Ett lösenord förtar alltså bloggandets egentliga syfte, samtidigt som det känns fruktansvärt olustigt att känna sig feltolkad. Därför lägger jag härmed ner mitt bloggande på obestämd tid, men antagligen för gott.


    Varning, djupt mail

    När saker och ting i ditt liv nästan har blivit för mycket för dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

    En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

    Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

    Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.

    Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras inne-håll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

    Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

    Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som
    familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.
    Småstenarna representerar andra saker som betyder något
    , som hem, jobb och bil.
    Sanden representerar allt annat -
    småsakerna.

    Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.

    Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.
    Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.

    Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.
    Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

    En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.
    Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.
    Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

    Fredagsmail

    En anka går in i en bar och frågar bartendern: "Har du bröd?"
     Bartendern: "Nej."
     Ankan: "Har du bröd?"
     Bartendern: "Nej."
     Ankan: "Har du bröd?"
     Bartendern: "Nej, vi har inget bröd"
     Ankan: "Har du bröd?"
     Bartendern: "Nej vi har inget jävla bröd här!"
     Ankan: "Har du bröd?"
     Bartendern: "Nej! Är du döv eller? Vi har inget jävla bröd här! Frågar du om jag har bröd en gång till så spikar jag fast din jävla näbb i bardisken din irriterande jävel!"
     Ankan: "Har du spik?"
     Bartendern: "Nej."
     Ankan: "Har du bröd?"

    Ledig kväll #2

    Ledig ikväll igen, det här kan man bli bortskämd med. Eller snarare, det här kan man tröttna på i längden. Nåväl, fick galet mycket gjort igår vilket innebär att ikväll blir det chill i soffan med vänner och god mat men framförallt hemmagjord rabarberpaj. Det är inte fy skam för en torsdagkväll!

    Bilen (läs: mitt livs kärlek), som A.R för övrigt döpt till Åke, tar för närvarande upp det mesta av mina tankar och funderingar. Därför ligger bloggämnen inte på högsta prioritet, vilket naturligtvis innebär att bloggandet blir något lidande. Men jag hoppas på överseende med detta, då det främst känns som ett tillfälligt tillstånd tills relationen blir vardagligt stabil. Ungefär som att vara nykär..


    Skön länk vs hemgång

    Hittade förmodligen världens "svenskaste" sida. Sånt här tycker jag e galet roligt:
    http://www.bestofblocket.se/

    Detta blogginlägg är det sista jag gör innan jag går hem för dagen. Har vunnit tre timmar flex i en tävling på jobbet. Sparar en och förbrukar två direkt. Detta kombinerat med fotbollsledig kväll = livskvalité.

    Försäkringshumor

    Fick ett mail av min tidigare bildelarkompis. Hon jobbar ju på samma försäkringsbolag som jag. Hon hade kollat på min nya bil hos Vägverket. Ämne på mailet: "FÖRRÄDARE!!!" Anledning? Se skärmdumpen hon bifogade i mailet nedan.


    Bilköp for real

    Som sagt, vi åkte till bilfirman i Borås i lördags. Jag var förväntansfull men beredd att bli besviken. Golfen var allt jag önskat då den går som ett skott. Dock någon smådetalj att pyssla med som förväntat på en bil som snart är tio år. Välvårdad med service var tusende mil gör att det känns som ett tryggt köp. Jag är riktigt nöjd, och ser naturligtvis fram emot att styla den lite lätt under sommaren.

    Två fördelar: Clion såld samtidigt som jag nu är lycklig ägare till en Vw Golf GTI 1.8T -99.


    image112

    Peppande länk

    Jag brukar dissa såna här förutsägbara grejer rätt hårt.
    Men det finns säkert nån annan som behöver lite pepp och kan uppskatta länken..?

    http://www.utbildning-co.se/sv/peppa/peppa.asp

    Rosa Audi TT?

    Imorgon ska jag å T åka till Borås. I Borås finns det en bilfirma som har en bil som jag är sugen på. Bilfirman är samtidigt beredd att ta Clion som inbyte. Kan bli grymt, men jag försöker att hålla förväntningarna nere. Återkommer med mer info efter trippen till Borås alltså.

    Alla bilköpartankar, som alltså eskalerade något enormt igår med fortsättning idag, har gjort att jag kollat upp försäkring, skatt, tidigare ägare, krocksäkerhet, stylingmöjligheter och fan å hans mosters kusins barnbarnsbarn angående bilen i Borås.

    Antar att allt detta ståhej ligger bakom min dröm inatt. Jag köpte en bil, men inte bilen i Borås utan drömbilen. Jag planerar för en lätt stylad metallicblå Audi TT i framtiden. Bilen i drömmen gick som ett skott, och hur stabilt den förde sig på vägen gick inte att ta miste på ens i sömnen (ja, jag rör mig sjukt mycket när jag sover). Problemet var bara att den var skrikrosa. Vad fan hände där?


    image110

    Skallebank

    Eftermiddagen har varit ett helvete. Flimmer framför ögonen kombinerat med en obehagligt molande värk i nacke och tinningar är ingen rolig känsla. T säger att det syns att jag har ont, glansiga och röda ögon. Två Alvedon för snart två timmar sen har fortfarande inte visat sina krafter. Suck.

    Jag vill träna. Jag måste träna. Jag borde träna. Jag skippar inte en soft träning som tisdagens när varje träning i veckan känns som en möjlighet att påverka min, i mina ögon, orättvisa situation. Även om jag innerst inne minns vad jag fått veta: att vad jag gör inte påverkar någonting, så vill jag väldigt gärna tro just det. Att jag har en rättvis möjlighet att påverka min situation och stärka mina odds vid varje träning eller match.

    Det blev en bra helg

    I fredags värmde kollegorna på jobbet upp med fördrink på terassen samtidigt som vi fotbollsnördar tränade i värmen. Direkt efter träningen så mötte vi upp på Barken Viking för italiensk buffé, mingel och allsång till en störtskön trubadur. En trevlig, men desvärre vit och lite väl tidig, kväll med många skratt avslutades med hemskjuts av fotbollskollegorna som också skulle med på lördagens match.

    Matchen, ja. Galet varmt och bländande spel trots obefogat bänknötande från min sida. Välförtjänt fullpoängare gjorde att hemresan med syrrans nya bil gick extremt smärtfritt. Väl hemma grillade jag, syster, systerdotter och systers bästa kompis på innergården. God mat, några kalla öl, trevligt sällskap (en kollegas kompis bodde tydligen i uppgången bredvid mig så de va ett gäng som grillade och hängde på gården samtidigt), dansmattemaraton, kubb och spontanfotboll blev en oslagbar kombination.

    Söndagen innebar hyfsat tidig hemresa för mina besökare. Jag mötte istället upp bland annat K.F och E.S vid Delsjön, vilket resulterade i en tropisk eftermiddag med årets första dopp, om än bara i en sjö so far.. Därefter styrde vi upp resten av gänget (läs: T.A, K.M-R och C.L) och grill modell galet gott följt av lite mys i soffan.

    Är alla helger resten av sommaren hälften så lyckade vädermässigt, så är jag beredd att förlåta ett och ett halvt år av konstant regn i Götet. Är alla helger resten av sommaren hälften så lyckade i övrigt, så är jag beredd att iallafall försöka förtränga diverse i-landsproblem i form av fotbollsspelande.

    Just det, pappa ringde igår också. Päronen hade varit i Nyköping över helgen och firat silverbröllop. 25 år är galet länge med tanke på att det är längre undertecknads livstid. Nåväl, farsan Baloo är i västsverige på jobb och valde mi casa istället för ett tråkigt hotellrum. Besök nummer två på tre dagar. Tackarrr!


    Bilköp

    Nej, Clion är inte såld än. Vi väntar fortfarande på att paret som tittade på den i söndags ska höra av sig.. Ändå har jag tjuvstartat med bilköpandet redan igår. Storasyster ringde förra helgen och bad mig titta på en MG i veckan. Sagt och gjort, jag är ju inte den som bangar att provköra en fräsch bil!

    Igår släpade jag alltså med mig C.L till Frölunda för att titta på bilen. Vi hade mycket information sedan tidigare, så det var bara att kolla efter eventuella skavanker men framförallt provköra. Intrycket blev en pigg och välskött bil, vilket jag rapporterade till syrran på plats. Säljaren fick ta över luren och två minuter senare var det klart att jag får besök i helgen. Storasyster med dotter kommer imorgon för att göra klart bilköpet, umgås med mig och köra hem på söndag.

    image109

    Kundmail

    Jag hjälpte en kund med att ändra i hennes försäkring. För att sätta in pengar tillgodo på hennes konto bad hon att få återkomma via mail, och när allt var klart fick jag nedanstående svar. Riktigt skönt med en påminnelse om att det äntligen är helg!

    "Tack för hjälpen och ha även du en skön helg utomhus"

    Fredagsmail

    Tom hade bjudit hem sin mor på middag. Under middagen kunde hans mor inte undgå att lägga märke till att Toms rumskompis Per var väldigt stor och ståtlig.


    Hon hade länge misstänkt att de två var något mer än bara rumskompisar så hon frågade sin son om det var så att de var mer än kompisar. Men Tom förnekade det hela och försäkrade sin mor om att de bara var rumskompisar.


    En vecka senare sa Per till Tom:

    'Har du sett den vackra soppsleven i silver? Den har varit borta ända sen din mor var här på middag. Du tror väl inte att hon tagit den?'

    Tom trodde inte det men han skickade henne ett mail för säkerhets skull;

    'Kära mor, jag säger inte att du 'tog' eller 'inte tog' soppsleven men det är ett faktum att den har varit borta ända sedan du var här på middag. Hälsningar Tom.'


    Några dagar senare fick han svar från sin mor:

    'Kära Tom, jag säger inte att du 'ligger' eller 'inte ligger' med Per, men faktum är att om han hade sovit i sin egen säng hade han hittat soppsleven för länge sedan. Hälsingar Mor.'


    Googles bildsök

    (Ett förtydligande behövs tydligen till oförstående läsare..
    Detta är alltså grejer jag googlar på jobbet, när en kund har eller tänker köpa något.
    Googlar för att veta hur det vi pratar om ser ut.)

           

    Årets bild

    Tillåt mig skratta tills tårarna rinner ner för kinderna! Jag har en gammal lagkompis/granne/arbetskamrat/bänknötarkompis från tiden i norr. Hon är något av det roligaste som går i ett par skor när hon är på det humöret. I andra stunder kan hon vara extremt påfrestande då ljudnivån alltid är på topp, oavsett tid på dygnet. Vi jobbade alltså på samma ställe under en period, med arbetstid från 07.00 var hon knappt ens tyst då vi cyklade till jobbet tillsammans. Ni förstår vad jag vill ha sagt, en spexare helt enkelt. Något oväntat tycker hon dock att mycket är pinsamt, och jag sätter härmed en hundring på att hon tycker den här artikeln, men främst bilden är något pinsam.

    image106

    Helgens sms

    Fest i lördags modell värre. Konstig blandning av folk och musik men grymt kul ändå. Fick efter diverse i-landsproblem följande sms från en skön lagkompis på festen:
    "Varning! Har hört att det blir ägg och BACON hos W imorgon.
    Tänk över dina drag noggrant. :-)"


    Jag svarade följande innan vi skrattade ihjäl oss åt min pinsamma förföljare:
    "Jag passar mig, men kan tydligen inte undvika diverse obefogade kindpussar HAHA"

    Sömnlös

    Jag förstår inte hur någon kan säga det jag fick höra efter träningen idag, det är i min värld helt obegripligt. Allt jag sökte var motivation och feedback men jag fick ta emot i princip den raka motsatsen. Det jag känner nu går verkligen inte att beskriva med ord, och även om jag försökte så skulle det bara bli komplicerat och rörigt.

    Prylnörd

    Som tidigare nämt är jag svag för diverse prylar. Som sagt i det inlägget, dock med någon månads försening, är jag lycklig ägare till en USA-importerad iPhone. Det är inte utan anledning som jag skämtsamt kallar den "mitt livs kärlek" ibland.
    Det var ingen lätt historia att låsa upp den för användning, och det finns fortfarande en miljon program att ladda ner och lika många funktioner jag inte har koll på än. Dock finns allt att ta reda på under tidens gång, med guider och forum som hjälper till. Mina favoriter för detta hittills:
    www.iclarified.com och www.99.se/iphone

    I dagarna upptäcker jag att mitt favoritspel till Xbox, Grand Theft Auto, släppts i ny version till fräscha Xbox 360. Vad hände där, utan förvarning!? Ha-begäret blir naturligtvis enormt och nästan lite jobbigt då jag inte ens äger en 360, den nyaste Xbox-konsollen. Jag har försökt, dock något motvilligt, att ta mitt förnuft tillfånga. Åtminstone till efter framtida planerat bilköp, men vi får helt enkelt vänta och se hur det går med det.