Döden är nära för Kerstin

http://www.blocket.se/vi/18870169.htm?ca=15_s

Pusselbitarna börjar falla på plats

Jag gillar inte pussel. Jag blir nog stressad av pussel. Det är till och med så att jag bojkottat pusselmomentet i en tävling på jobbet. Ändå är det den bästa liknelsen i min situation just nu, i tankarna om framtiden.

Bitarna börjar så sakteliga falla på plats. Jag ser, som sagt, med tillförsikt på framtiden.

I'll keep you posted. Håll till godo!

Årets avslutningsdiplom

För överlägsen seger i kategorin Årets mjukis:

Visst är det så att mycket handlar om yta och image. Denna tjej ser alltid cool och rätt hård ut och visar relativt sällan någon känslosam och mjuk sida utan att det på något sätt är något negativt. Hon är bara inte sådan. Denna lite halvhårda yta visar hon även upp ibland när det vankas fest. Ryktet säger att hon under en utekväll på Hard Rock hamnat i diverse fighter med sin vän. Knuffar ska ha förekommit! Dock har tjejen ifråga bevisat att det även finns en mjuk sida av henne. Nyligen skaffade hon sig vårdnaden om en liten kattunge som hon själv beskriver som "världens sötaste". Efter detta har hon visat upp en helt annan sida och mjuknat avsevärt. I fikarummet på jobbet berättar hon likt en stolt mor hur fantastiskt söt och fin just hennes lilla kattunge är och hur svårt det är att stå emot när han krafsar på dörren och vill hoppa ner i hennes säng när hon ska sova. Tjejen är till och med så stolt över sitt lilla skötebarn att hon ägnat ett helt inlägg i hennes återupptagna blogg bara till honom. För att rädda imagen lite är kattungen dock döpt till Nesta, efter hennes favoritback i Milan. Någon måtta på mjukheten får det ju faktiskt vara.

Avslutningsfest

Säsongen är över, sista matchen idag. Diplomen skrivna, precis som förra året om ni minns. Jag sitter i soffan, dricker lite Martini och myser med Nesta, min övertrötta kattunge. Hittade en skiva jag brände när jag var 17. Det konstiga är att min enda känsla just nu är längtan efter Uppsala. Hemlängtan. Underlig timing. Trevlig natt kära läsare!

Lika som bär

 

Ovan: Johan Palm, sextonårig Idol-deltagare från Mjölby.
Nedan: Lucinda Williams, femtiofemårig amerikansk country/rock-artist.

Verkligheten

Sista dygnet har varit omtumlande. Ett väntat besked gjorde att jag tog ett beslut och fångade möjligheterna. Såklart inget jag kan uttala mig om på grund av att bloggen granskas, men nu ser jag återigen på framtiden med tillförsikt. Det känns som att det var lite för länge sen det hände sist. Men så går det när man inte erbjuds de förutsättningar man förtjänar.

För att övergå till det fotbollsmässiga, så är jag glödhet på träningarna nu i höstrusket. Nollan på det trånga 5 mot 5-spelet igår, det har inte hänt förut. Plussa på att jag gjort två mål de sista två fredagsträningarna, så inser ni nog att jag är ungefär lika ironisk som jag verkar..

Mannen i mitt liv


Dagens citat

Fredagsfika. Enda stunden på veckan då gruppen på jobbet garanterat är samlad. T förklarar varför varken jag eller hon äter av de delikata Almondy-tårtorna som det bjöds på. Citatet blev oundvikligt influerat av detta:

"- Vi ska bli fitta till Thailand!"

Även om undertecknad inte kör dealen "godis en dag i veckan" av samma anledning, utan istället gör det för att spara pengar till samma resa, så blev det minst sagt något som spanns vidare på under halvtimmesfikat. T fortsatte att spotta ut sköna citat, många sexinspirerade och därför desvärre diskvalificerade för publicering.

Saker att göra när man har tråkigt på kontoret

- Ring till växeln och be att bli kopplad till ditt eget nummer, vägra förstå när de säger att du ringer därifrån.


- Gå på toaletten och spola 15 gånger. Upprepa detta minst en gång i timmen.

- Gör konstiga pip-ljud varje gång någon passerar ditt skrivbord, stirra intensivt rakt igenom datorskärmen och morra!


- Vidarekoppla så många telefoner du kan till en kollega, lägg upp benen på skrivbordet och vissla oskyldigt.


- Gå till en kollegas dator, skriv ut alla filer och beklaga dig över avdelningens bristande miljöpolicy.


- Maila till någon på en annan avdelning från en kollegas mail och fråga om han vill köpa knark.