Låten


Midsommarhelgen

        

Sommarplåga?

Känslan av att hitta en låt som man fullkomligt älskar vid första lyssnandet är svårslagen. Dock är det så sällan det händer på det sättet, att jag hinner glömma bort lyckoruset mellan gångerna. Igår hände det äntligen igen, i omklädningsrummet innan träningen. Självklart hade jag lagt upp låten här på bloggen, om inte youtube var blockerat här på jobbet..

Martin Jondo - Jah Gringo.

Vilket sommargung! Visste direkt att den kommer spelas i bilen på diverse roadtrips i sommar.. Känns som att jag borde försöka lyssna mer på denna sköna snubbe.


Onsdagsmys

I onsdags efter träningen packade jag in Nesta i bilen för en liten roadtrip. Storasyster i underbara Uppsala skulle bjuda på middag och film.

Bortsett från en kräkincident i kattburen så gick resan bra. Antar att lillkillen var nervös eftersom vi åkt till veterinären de senaste gångerna han åkt bil.

Spaghetti och köttfärsås a'la storasyster är grymt gott, så även denna gång. Filmen var succébra, utan överdrift. Hade läst att
Taken skulle vara en av de bättre filmer den senaste tiden. Minst sagt, skulle jag vilja påstå såhär i efterhand. Både jag, syrran å hennes kompis Mallan va lyriska. Med all rätt.

Fick med mig en doggybag med resterna av maten (världsklass syrran!) och styrde GTIn hemåt. Ytterligare en kräkincident senare var vi hemma. Nesta fick duscha, hela pälsen var kladdig från buren. Inga pluspoäng till mig för det, men som man bäddar får man ligga så att säga..

Ny match, nya stilpoäng

Jag minns inte senast jag spelade två matcher på en vecka. Idag var det med b-laget DFF, serieledare i div III. Vi mötte serietvåan Täby på ett vattendränkt Skytteholm. Matchen liknade mer vattenpolo än fotboll, men som alltid är det grymt skönt med tre poäng. Speciellt eftersom två grova domartabbar (solklar kapning vid deras första mål, solklar hands vid deras andra mål) höll onödigt mycket spänning i matchen.


Emma, Klara och Jossan 10 år


Jag vägrar

När fotbollsspelare förlorar eller underpresterar så är det oerhört vanligt att det påverkar självbilden något extremt. En dålig prestation så är man världens sämsta människa. En förlorad match och man är inte bra på någonting.

Härmed vägrar jag låta detta hända mig efter matchen igår. Jag är en fantastisk människa! Inte lika glad idag som i förrgår kanske, men jag har fortfarande så mycket mer i mitt liv än fotbollen. Är ni med mig?

Försöka duger..


Match igår

Tankar och funderingar kommer vid ett senare tillfälle om jag orkar. Det här inlägget handlar istället om hur osannolikt snygg jag blir på actionbilderna. Just det, ironi. And you know it.

    

Gårdagens citat

Påväg tillbaka till kontoret på lunchen igår, utspelade sig följande:

Två kollegor går och diskuterar den djupa frågan kanel- eller kardemummabullar varpå den ena slänger överkroppen framåt och hostar kraftigt tillgjort. Övriga i sällskapet förmodade att det var en skådespelande protest mot kardemummabullarna, men till slut får hon luft och kan kraxa fram en förklaring:

"-Blä! Jag tror en fluga tog självmord i min hals!"


Torrt som..

..ja, vadå? Bloggtorkan är ett faktum. Hittade följande visdomsfulla bot på google. Får se om det hjälper.

"Hantera bloggtorka

januari 22 2009

Det kan kännas tungt när blogguppslag som du mentalt filat på är som bortblåsta, särskilt om du sitter med en läsarskara som förväntar sig kontinuitet. Här är några tankar kring hur du kan hantera bloggtorka:


Posta ett inlägg där du ursäktar dig inför dina läsare och förklarar att du har bloggtorka. Det gör att du får ur dig ordet som blockerar dina tankebanor. Dessvärre har du nu exponerat en av dina svagheter vilket iofs också kan tolkas som något positivt när du uppfyller det andra bloggbudordet. Fördelen med ursäktandet är att din kommunikation om din icke-kommunikation inte förvandlas till icke-kommunikation..


När jag drabbas av bloggtorka går jag över till att läsa om vad andra skriver. När jag söker referenser till mina egna inlägg skummar jag mest igenom RSS-läsaren efter något intressant. Att läsa en blogg är en helt annan femma, där du faktiskt försöker förstå vad som skrivs. Här gäller det dock att du har ett ganska brett perspektiv och att bloggarna du läser faktiskt är läsvärda. De senare är sånt som du lär dig med tiden att samla på.

Mikrobloggar ska jag inte glömma bort att nämna. Följer du bara de mer eller mindre inofficiella reglerna för hur du mikrobloggar framgångsrikt, borde du genom dessa kanaler finna tillräckligt med bloggmaterial för åtminstonde ett par veckors eget bloggande. Men här är den än mer viktigt att ha ett bra filter genom du sållar bort allt trams.


Sammanfattning

Bloggtorka kan vara destruktivt för din blogg men kan även vändas till något positivt. Återhämtning gör dig gott och när din hjärna inte är stenhårt fokuserad på att skriva finns det utrymme för att inhämta kunskap och lära dig något. Den bästa lösningen när du har bloggtorka är att skriva ett inlägg om hur du blir av den!"


Regelbrott

På träningen idag blev jag ordentligt sur efter en situation. Inte på spelaren, utan på ledarna som tillät målet som blev följden av situationen. De flesta av er vet säkert hur hetsigt det kan bli i spel fyra mot fyra på träning.

Spelaren följde mig åt båda hållen när jag skulle rulla ut bollen i ett trängt läge. När jag väl släppte bollen sträckte hon ut benet, snodde bollen och gjorde mål. Ett regelbrott i mina ögon. Ingen frispark, och inte ens vid diskussionen efter träningen fick jag medhåll. Var tvungen att se efter på svenskfotboll.se, för att inte riskera att börja gasta på domaren i en liknande situation på match.

Saxat ur årets upplaga av regelboken:

"En indirekt frispark tilldöms också motståndarlaget om en spelare, enligt domarens uppfattning, begår någon av följande fyra förseelser: ..... förhindrar målvakten från att spela ut bollen med händerna."

Jag tycker inte om att ha fel, även om jag blivit bättre på att erkänna när jag väl har det. Framförallt hatar jag att ha fel när jag är hundraprocentigt övertygad om att jag har rätt. Så ta inte för allvarligt på det här inlägget, utan se det som ett statement: jag hade rätt återigen ;-) i detta nu förpassar jag situationen till historien och går vidare. Tar bara med mig en i övrigt bra känsla från träningen till morgondagens övningar.



Ännu en grym helg

Träning fredag, match lördag. Sen började ett riktigt bra dygn.

K, en av mina närmaste vänner från uppväxten har flyttat och fyllt år i samma veva. Hon bjöd in hela gänget samt hennes syskon med respektive och lite av hennes klasskompisar..ehh..sorry. Kursare. Trevligt värre att älta med vänner och dricka några öl. Ut gick vi också.

Söndag morgon skulle B som jag sov hos upp å jobba. Jag blev lämnad hos S, vars pappa byggt pool. Galet nice med tanke på vädret! Vi badade, solade och åt glass med jordgubbar tills de skulle åka på galej.

Nästa etapp av dagen spenderades med K och hennes familj. Vi gick till Lyssnaängen och badade. Där befann sig redan mina grymma systrar, som slutligen kidnappade mig för att grilla på storasysters balkong. E och M slöt upp och det blev en fantastisk kväll: galet varmt, grymt sällskap och fantastisk mat.

Jag älskar att vara i
Sunnersta på somrarna, känner mig som 15 igen när jag glider runt mellan vännernas föräldrahem. Som jag ältat sen tidigare, hjärtat slår lite snabbare när jag är i Underbara Uppsala!




Obehagligt besked

Mästerkatten Nesta, kungen av Sumpan, är skadad. Hans knäskålar på bakbenen kan hoppa ur led, och på höger bakben händer det titt som tätt. Då lägger han sig på marken, tittar uppmanande på oss och piper av smärta så det gör ont i hjärtat. Som tur är så går det ganska lätt att få det att hoppa tillbaka.

Emser va med Nesta hos veterinären förra veckan. Vi fick en stiligt latinsk diagnos på vad som visade sig vara hyfsat vanligt hos hundar, men ovanligt hos katter. Dock var han så rädd att de var tvunga att söva honom för att kunna undersöka. Vi fick remiss till ett annat djursjukhus som är experter på kattortopedi. I värsta fall måste han operera båda knäna. Jag ber till gudarna att kattförsäkringen täcker en eventuell operation..