Reseberättelse: Kick Off

Hade precis börjat skriva min egen berättelse när jag insåg att jag lika gärna kunde länka till klubbens "officiella". Ett par saker bör dock tilläggas eftersom länken är marknadsansvariges egen syn på resan:

1. Det vinnande laget bestog även av lagkaptenen,vår blondaste (ogiltigt ord jag vet) forward samt naturligtvis undertecknad. ;)

2. "Störtloppsbacken" var oanvänd och isig,därav vår vilja att åka skrana där..backen vi hamnade i till slut hade vi mycket riktigt tillåtelse att åka lift i,även om den var svår att åka i eftersom den var opistad.

3. Marknadsansvarige missade tydligen huvudtränarens extremt roliga praktvurpa på längdskidorna,mitt framför ögonen på gapskrattande och applåderande skranåkare.

4. Det var naturligtvis inte jag som körde när jag flög av! Det var norskans tur att köra och jag hann inte ens sätta mig till rätta innan hon skulle vända i en hisnande fart. Detta ledde alltså till att jag landade mjukt i en snödriva bredvid skotern. :P

Hemlängtan

Hur kommer det sig att jag,i princip varje gång vi är iväg på sånt här med laget,får hemlängtan? Och då menar jag inte att jag längtar tillbaka till Umeå.. Utan hem till familjen och kompisarna i Uppsala,även om jag inte längtar hem mycket alls annars. För mig är detta helt obegripligt..

Reseberättelsen kommer imorgon.

Kick Off

Åker till Bygdsiljum (nej,jag vet inte heller vad eller vart) med laget i helgen. Ska bli skönt att göra nåt annat än att träna några dagar.. Även om vi redan har kört de pass vi "missar". På programmet står badtunna (ikväll),skidbacken och skoter,god mat å umgås (imorgon).

Reseberättelse kommer efter hemkomsten.
Over and out.

21.

Så var det verklighet,en av de mest onödiga födelsedagarna äger rum i skrivande stund.. Även om det e okej å fylla år,så är det ju oviktigt efter man fyllt 20..får redan göra allt så det spelar ju ingen roll om man fyller år eller inte :) nu vill jag inte bli så mycket äldre,kan man ansöka om att fylla ett år var tredje gång nu?

Veckans..

..låt: Finger Eleven - One Thing
Motivering: Har en kompis som älskar sånt här å brukar terrorisera min msn med låt efter låt.. De flesta lyssnar jag på en gång,sen trycker jag på en fantastisk knapp strax till höger om Enter. Annat med denna,den e faktiskt riktigt skön. Som ni säkert redan förstått så gillar jag lite lätt ångestinspirerad musik :P

..uttryck: "Dä ä luuugna!"
Motivering: Ett uttryck min skånska legend till granne missbrukat så hårt att det smittat av sej på omgivningen. Även om det bara låter klockrent när skåningen säger det,så är det mycket användbart.

..pryl: Överfallslarm
Motivering: Införskaffade ett eget av lagets lärling i veckan. Låter fruktansvärt högt! Det kändes dock som ett enkelt steg att ta med tanke på den cikus som varit i den här stan de senaste veckorna (läs: åren). Eftersom den vidriga orsaken ifråga säkert gillar den mediaexponering han fått,så vägrar jag härmed att nämna hans "namn".

Vilodag

Eftersom vi tränar 10 pass på sex dagar så är söndagen helig. Vilodagen är välbehövlig och oftast ganska väldisponerad,även om den känns minst lika underbar om man bara ligger hemma i det berömda horisontalläget å gör noll :)

Efter gårdagens stabila utekväll så var sovmorgonen välbehövlig,även om den blev något kortare än planerat p.g.a. en orolig mamma i telefonluren. När mammas oro väl var stillad bar det av ner till tvättstugan (träningskläderna luktar som bekant ganska illa efter ett tag..längtar efter de nya!). Min skånska granne kom förbi och såg Prison Break 1.13 (det sista i den hittills enda säsongen),och bemötte upplösningen med samma ångestblandade upprymdhet som jag gjorde för nån vecka sen när jag såg avsnittet för första gången.

Framåt kvällen (när tvättandet väl var avklarat) begav det sig hemifrån för första gången idag. Jag lånade bilen av nämnda granne,åkte å hämtade upp två kompisar å sen åkte vi å såg basket. Då just den sporten inte hör till vanligheterna för min del så måste jag påpeka att det var ganska trevligt,även om man inte hängde med i alla avblåsningar.. Efter matchen (rätt lag vann) så bar det av till pizzerian,mums! Som avslutning på den bästa vilodagen hittills på året så hyrde vi film,köpte lite godis å kröp ner i soffan.

Nu när jag är hemma igen så ska jag bara passa på att säga god natt. Nästa vecka blir minst lika tuff som den föregående,dock med två plus i kanten: undertecknad fyller meningslösa 21 (även om en kompis försökte påstå att det var viktigt "för då kommer man in på alla uteställen",vilket inte stämmer,jag har inte blivit nekad å komma in nånstans sen jag fyllde 20 åtminstone..).. Det andra pluset? Vi har kick off med laget i helgen. Hoppas det blir trevligt!

Laul #5

Hej!

Nu när det är så varmt i stan, kan man ju fundera på resor till svalare områden.
Ett resetips:
http://www.albinoblacksheep.com/flash/lapland.php

Hehe. ;-)

/Stefan J



..han syftar naturligtvis på att det varit en hel massa minusgrader i Umeå de senaste dagarna.. Låten sätter sig faktiskt på hjärnan efter ett tag..men vet inte finnarna om att Lappland även sträcker sig till Sverige (och Norge?)..
Aja..länken e pubilcerad iaf.

Coopertestet

För er som inte vet: ett Coopertest går ut på att man springer 3 kilometer så sjukt fort man klarar av. Helst lite snabbare ändå. (Det finns även en variant när man springer 12 minuter så långt man kan,men vi körde den första).

Med hetskrav från ledningen så blev de flesta rätt oroliga innan testet.. Jag personligen känner såhär när det gäller kondition: så länge den inte hämmar mig på fotbollsplanen så behöver jag inte ha någon monsterkondition.

Sammanfattningsvis kan jag säga att det gick något lättare än väntat (trots en missräkning i slutet),med ungefär samma tid som jag hoppades på innan. Många klarade hetskraven,så alla va i princip nöjda.

Nu är det..

..fruktansvärt,oundvikligt nära.

På återseende...dvs om jag överlever det stundande coopertestet..

Roligt minne

På tal om att vara bitter singel (nej inte här,skämtade om det med en kompis irl),så hittade jag ett ganska roligt minne i bakhuvudet nånstans..

För två år sen var jag tillsammans med en kille från Skåne. Bra förhållande i sig,men distans är inte att rekommendera.. Nåväl,poängen var ju minnet:
Min brorsdotter fyllde 1 år och killen skulle träffa resten av min släkt för första gången.

Det första farmor säger när hon hälsat på honom är "jaha,så du har kommit upp hit för att lära dej lite riktig svenska,haha" och syftar på hans breda skånska. Alla i rummet börjar såklart skratta,killen oxå även om han varken vet vad han ska säga eller var han ska ta vägen.

Han kom på först dagen efter att han borde svarat "nej,jag är här för att lära ut riktig svenska,haha".. Måste tillägga till denna småkomiska (och ytterst sanna) historia att farmor ringde efteråt å bad om ursäkt ifall han tog illa upp. Hon är faktiskt inte sån egentligen.

Till sist: det har blivit riktigt "inne" att ladda hem tv-serier.. Men eftersom jag är en oskyldig ängel så håller jag inte på med sånt ;)
Hur bra är egentligen inte Prison Break!? Lätt bästa serien någonsin. Du blir bannad från min blogg direkt om du inte följer den slaviskt ;)

Veckans..

..låt: CK - Finaste
Motivering: Gillar egentligen inte fjortishiphop,men denna e skön som sjutton. Missade du På Rosa Moln för nåt år sen med samma kille? Illa.

..uttryck: "Håll käften innan jag slår dej på käften"
Motivering: Låter väl inte speciellt trevligt å säga egentligen.. Men min kära målvaktskollega har kört med det här en del senaste veckan.. Blir rätt kul med rätt sinnesstämning å rätt betoning. Dock inget som någon lär höra mig säga :)

..pryl: loftsäng
Motivering: Svårt val denna vecka.. Men loftsängen är en ständig lyckospridare.. Hur skönt är det inte att krypa upp dit å zzz..blir som ett annat rum där uppe,perfekt när man har liten lägenhet.

Lite off..

Har kommit in i en tillfällig bloggsvacka såhär veckan in på försäsongen. Förmodligen en naturlig reaktion när man har mycket annat att tänka på i vardagen. Det har även varit en hel del sociala happenings inledningsvis. Jag trivs som fisken i vattnet,både fysiskt och psykiskt. Klart att det är tung träning,men jag är så fantastiskt mycket bättre förberedd nu mot förra året.

Nu ska jag vidare igen. Be patient ;)

Veckans..

..låt: Fronda - Miljoner Indianer
Motivering: Skönt gung och klockren text. Smakprov:
"allt blev annorlunda jag känner mig instängd
jag vill bli kramad av en drakes vingbredd
om jag var rik hade ni fått en ö var
men gåvan blev till fotfängsel i en spökstad"


..uttryck: "..men jag är inte bitter.."
Motivering: Efter att ha varit bubblare alldeles för länge. Perfekt att använda om man klagar över något som egentligen inte spelar så stor roll.

..pryl: SonyEricsson W800i
Motivering: Det går inte en dag utan att jag förundras av kapaciteten hos min favoritpryl. Går numera även under smeknamnet "min bäbis" hahaha..

Fystester dag två

Idag började vi med harres. Den är optimal när man är liten och snabb,vilket undertecknad som bekant inte är. Spänsten gick en aning över förväntan,även om jag inte kört ett enda hopp på två månader.

Snabbheten är inte min starkaste sida,men ska bli intressant å se hur den utvecklas till nästa testomgång. Bänkpress nästa,måste påstå att jag blev lite positivt överraskad eftersom jag inte kört det förut (problemet var inte tyngden,utan tekniken och balansen).

Sista tuffa (läs: omöjligt skitjobbiga) testet var jojo.. Hört talas om beeptest? Samma princip,men jojotestet är en aning mer fotbollsanpassat. Det gick bra,men tempot var sjukt högt eftersom vi började på åttan å inte på ettan.. Slutade med att jag inte hängde med i tempot å fick gå av därför,inte för att jag var slut. Avslutningsövningen var gripen,mäter styrkan i handen och ska tydligen spegla den generella styrkan i överkroppen (detta tvivlar jag starkt på,men det är ju inte jag som tillverkat testet :P).

Sammanfattningsvis så var det ju såklart inte så farligt med fysprofilen som kanske målats upp innan.. Tycker väl att jag klarade mig okej,även om jag måste jobba på vissa övningar till nästa testtillfälle.

Gårdagskvällen var nice (glömde att skriva det igår) med middag och sportens årskrönika hemma hos en i grannligan. Nu ska jag hem till min kära målvaktskollega,denne håller på att flyttar å greja.. Ska blir spännande å se hur dom fixat det :)

Fystester dag ett

Måste bara få sammanfatta dagens övningar lite kort. Till att börja med var det riktigt kul att träffa laget igen! Känns konstigt att inte ha träffat dom på över en månad när man e van å ses varje dag. Okej då,får väl erkänna att jag saknat dom lite :P

Första övningarna var chins och dips. Säger inte mer om resultatet på dessa än att självförtroendet fick sej en liten törn innan benböjen - min (på förhand iaf) starkaste gren. Problemet med denna var att man skulle gå ner 90 grader mot golvet,alltså inte i knäleden som vanligt. Har mina kära läsare testat att maxa benböj när man går ner så långt? Det är inte lätt eftersom man inte har några krafter längst ner att ta sig upp med. Nu låter det kanske som att jag försöker bortförklara ett mindre bra resultat än jag hoppats på,men så är inte fallet. Tror faktiskt att jag blev bäst i laget till slut :)

Brutalbänken nästa. Klarade ungefär som jag trodde innan,även om jag inte kört den förut. Sista övningen för dagen var "150 meter". Idioten med fyra koner,vila 3 minuter,samma idioten igen. På tid naturligtvis. Behöver jag säga mer än mjölksyra upp till hårfästet? :P kände mig iaf förhållandevis pigg i benen på första halvan. Bådar (peppar peppar) gott inför morgondagens fortsättning.

Over and out.

Laul #4

några saker att tänka på inför nyårsfirandet:
- tare lungt med alkohooolen, då kanske du inte behöver försöka minnas nedanstående. 
- lampskärmar ska sitta på glödlampor, inte på ljushuven.
- spring inte ut för att titta på raketer i bara strumpor. det är snö ute, snö är kallt och blött.
- akta dig för golv, de hoppar högt. (de är ena riktiga jävlar att attackera när man minst anar det).
- om golvet attackerat dig och du känner dig som fast i en karusell med åksjuka, lägg dig i skyddsställning (ihoprullad till en boll) under närmaste bord och vänta på att det ska gå över. 
- kvart-i-tolv-ragg är minst lika illa som kvart-i/över-fyra-ragg, och minst lika desperata. 
- var rädd om dina fingrar, du får inga fler (lika bra fungerande i alla fall).
- maten i magen ska stanna där den är. (på golvet el. dyl. uppfyller den ingen som helst funkion).
- om du trots allt känner den fina nyårssupén traska uppför svalget, försök då (för din egen skull) avlägsna dig så värdigt och nonchalant som möjligt från rummet och in på närmaste toalett (för värdens skull) för att låta den forna middagen ta vägen förbi vattenreningsverket.
- är sällskapet tråkigt kan du alltid tala med bokhyllan. testa med namnet Billy.
;D
Hoppas du får en trevlig nyårskväll PuckGullo.
Vi får höras någon dag och hitta på ngt nu under ledigheten.
mkt Kaerlek till Baecklundskan
/Svensson



Fick detta mail av en gammal lagkompis dagen före nyårsafton,hon är en riktigt rolig prick. Observera dock att denne näst intill aldrig festat tillsammans med mig ;) mailets ämne? "Restriktioner inför nyår."

Nytt år

Jag åkte till Göteborg på nyårsafton,kom fram fem ungefär. Bara att göra sig iordning,en timme senare kom middagsgästerna. Kvällen blev riktigt nice,även om festen vi åkte till efter middagen inte var världsklass så hade vi skoj. Det var även riktigt kul å se hur min favoritkompis från skolan hade det med lägenhet å kille å allt. Åkte tillbaka till staden i mitt hjärta på annandagen (vet att det är fel,men jag är envis hehe). Sammantaget en riktigt bra resa även om själva resandet va lite drygt. Men det är en helt annan historia.

Ett skämt som florerade en hel del i samband med nyårshelgen var att det nu blir noll sex.. Man syftade alltså på den andra betydelsen,inte årtalet. Huruvida detta var roligt eller inte vägrar jag att kommentera ;)

Nu är det nära.. Tillbaka till verkligheten. Åker upp på torsdag. På fredag drar det igång ordentligt med fystester direkt. Hade ju kunnat haft en roligare start,men samtidigt är det ju skönt å få det avklarat. Känns lite avlägset att komma tillbaka till allt. Det känns som en helt annan värld.

Anledningen till att det tog tid innan jag fick upp årets första blogginlägg är att jag hade svårt att bestämma mig för hur jag skall gå vidare. Ska jag förändra bloggen något inför det nya året? Svaret: nej. Fortsätter på samma spår. Like it or not ;)