Rolig konversation

Jag har en kompis som troligtvis har nån lätt typ av talfel. Skämt åsido, ofta när hon ska säga ett långt ord går det lite snett och det kan bli helt galet kul. Har tex aldrig hört henne, trots många försök, att säga "Nationalencyklopedin" utan att staka sig eller att säga fel på slutet. Detta kan ofta bli fantastiskt roligt och vi som lyssnar kan få ett gott skratt. Exempel på detta igår, när kompisen ringde för att beklaga sig:

E: "-Asså det va nån på radion som pratade sådär fult som T:s kusin gör! Vad är det den dialekten heter? Västuppländska? Eller västsköterska?"
J: "-Haha! Västsköterska? Västuppländska? Det finns inte ens nåt som heter det, vad får du allt ifrån! Snarare östgötska eftersom hon e från Östergötland.."
E: "-Jaha.. Östsköterska.."
J: "-Haha, nää, fel igen. Östgötska! Jag tycker också att det kan va lite knepigt att säga.."
E: "Össsstcchööööttsskaaa!!"

Skön helg

I fredags efter träningen kände jag att det var mycket att fixa och ta tag i den här helgen. Jag började med att "storhandla" mat å sånt tjafs. Åkte hem för att äta middag och svängde sen snabbt förbi en kompis för att betala månadens räkningar. Min dator har kastat in handduken, även om det är väldigt irriterande så blir det ett framtidsprojekt att fixa den. Två avbockade punkter på att-göra-listan.

På lördagens lista fanns det aningen mer. Nån timme på gymmet och sen till min nya favorit:
Hollywood Outlet. Samma grymma produkter till halva priset renderade i ett par skor, en tjocktröja och en tischa. Nöjd! Sen brummade silverpilen några mil nordost till min vuxenpoängsstinne vän från skolan back in the days. Villa, Volvo, fästman, en underbar dotter och en till på väg gör att jag nästan känner mig lite omogen.. Vi hade iallafall väldigt trevligt: kollade fotboll och grillade med familjen B.A tillsammans med skolkompisens kusin som blev ett kärt återseende.

Att sitta på läktaren på söndagens hemmapremiär var väl inte riktigt enligt planerna, men hellre det + b-lagsmatch än bänken och ingen match. I dagens motstånd återfinns en skön gammal lagkompis från när jag bodde hemma, och hon såg till att komma till Mölndal lite tidigare än övriga laget för att hinna hänga lite. Trevligt! Efter debaclet (det är redan glömt och förlåtet, truppen har siktet inställt på nästa match), åkte vi hem till K i Frölunda för godis och horisontalläge i soffan. 

Matchen med b-laget i måndags blev en skön och välförjänt vinst. Jag är nöjd med min insats och har fortfarande en skön känsla och inställning till mit fotbollsspelande. Fortsätter det såhär så kan de inte fortsätta att hålla mig utanför startelvan eftersom det är en stabil form jag har hittat under försäsongen och planerar att hålla fast vid, så jag ser trots allt fram emot vårensäsongen.


Sista april

Sista april är en fantastisk dag i underbara Uppsala. Folk går man ur huse för att fira in våren, och just den här dagen gör alla som kommer från, har någon anknytning till, eller nån gång bott i staden precis allt för att komma dit och delta i festligheterna.

Traditionen innebär inledningsvis s.k. champagnefrukost runt 7.30-snåret, följt av promenad till Fyrisån för att se Forsränningen. Diverse studenter och annat löst folk klär ut sig och bygger båtar av varierande kvalité för att tävla genom stan. Därefter vallfärdar folket till Stadsparken för att umgås, dricka lite och äta jordgubbar i solen. Orkar man trängas med folk så blir det ett besök i Karolinabacken vid 15 för att se galna studenter som kastar mössor och springer glatt utför hela backen.

Alltsammans i goda vänners lag och med en kall öl i handen. Kan det bli bättre? Japp. En grym hemmafest avslutar dagen och fortsätter till långt in på morgonkvisten. Sista april i underbara Uppsala är nog med lite krydda lycka personifierad!

Undertecknad är naturligtvis bitter över å vara tvungen att jobba, träna och ha spelarmöte idag. Ledig först efter gissningsvis 21 innebär att det inte blir något större firande för mig idag.. Men mina tankar är idag hos vänner och bekanta som får möjligheten att vara där!

image95

Bilen i GP


Kundcitat

Idag har det börjat ringa ordentligt på jobbet, månadsdragning i kombination med strålande väder gissas vara anledningen. Pratade precis med en bror till en kund som gått bort i en villabrand, ruskig historia. Jag fick hjälpa till med att ordna betalningen av försäkringen tills vidare, så att utredning och liknande skulle gå att slutföra. När samtalet närmade sitt slut utbrast han glatt:

"Tack för ditt gudomliga tålamod!"

Högsäsong?

När våren äntligen har kommit så passar folk naturligtvis på att ställa på motorcyklar, husbilar och sommarbilar. Alternativt köper nytt eller flyttar. Det är alltså många försäkringar som ska ses över och därför borde min bransch vara överröst med jobb.

Så är dock inte fallet. Just nu har vi en av de lugnaste veckorna sen jag började här för över ett år sedan. Egentligen är det fruktansvärt konstigt, men samtidigt klagar jag inte på att få chilla lite mellan samtalen med kunderna. Noll i kö hela dagarna innebär många stunder utan arbetsuppgift. När man surfat runt alla sidor man kan komma på två-tre gånger plus avhandlat det senaste med kollegorna så är det inte riktigt lika roligt längre.

Därför måste jag utnämna bästa tidsfördriv just nu:
www.addictinggames.com


Skumt spel

Hittade den här länken:
http://baconi.myminicity.com

Det är tydligen ett spel som går ut på att få besökare till "staden" man skapat. För varje besökare kommer man närmare målen, tex är steg ett att skaffa invånare och steg två att bygga industrier. Det verkar som att det kan vara ruskigt likt ett av mina favoritspel när jag var knatte: "Sim City 2000". Underhållningsvärdet i den här gratisvarianten på nätet återstår att upptäcka, men jag beslutade mig för att iallafall ge det en chans.

Frustration

En vecka före första laguttagningen skrev jag följande på bloggen direkt efter en träningsmatch:
"Däremot går det inte att komma ifrån att den här matchen kommer att användas emot mig i fråga om laguttagningarna framöver. Det säger tyvärr sig självt att en målvakt som släpper in mål, oavsett anledning, inte spelar från start i en konkurrenssituation. Därav rubriken. Det är den orättvisa sanningen i en målvakts vardag, man lastas allt som oftast för andras misstag. Befogat ellet inte, och ja, just nu är jag faktiskt jävligt bitter."

Behöver jag ens nämna att jag hade rätt? Problemet är att jag aldrig har varit såhär jämn under en försäsong. Visst, något billigt misstag får jag väl ta på mig, men på det stora hela är jag nöjd. Trots att jag aldrig känt mig så vass i en konkurrenssituation (ensam målvakt som tränat hela vintern, främst ensam om hela april), så blev det ingen förstatröja den här matchen iallafall..

Eftersom jag minst sagt har fått min beskärda del av bänknötande (läs: två år i världens förmodligen bästa klubblag), så är jag grymt frustrerad nu eftersom jag sett vissa signaler tidigt och tagit en diskussion. Exempelvis har tränarens förstaval inte spelat en enda träningsmatch med b-laget. Då jag ifrågasatt detta har jag fått väldigt sympatiska och lugnande svar, vilket nu alltså visat sig ha varit rena lögner. Godnatt.

Delfiner vs särskrivning

På bussen från matchen i söndags kom vi att prata om en sida där människor som tror sig vara en delfin möts. Jag var tvungen att leta reda på den: http://www.freewebs.com/svedimf/
"Jag drömde om den delfinhona jag sett, i flera veckor. När alla tjejer och killar började intressera sig för varandra och fråga chans, tillbringade jag min tid på djurparken, och tittade drömskt på delfinerna, som rumlade runt av livsglädje."

Nyss retade jag mig på ett praktexempel av särskrivning här på jobbet, varpå en anti-särskrivningssida kom på tal. Efter lite sökande så hittade vi den: http://www.skrivihop.nu/
"RÖK FRITT - bolma på bara!
NACKA NAPRAPATERNA - ta livet av dem!
SNOR KRÅKA - stjäl en fågel.
SKYGG LAPP - skraj same?"

Konstig länk

När det begav sig på kungliga hufvudstadens inneställen (läs: fotbollsgalans efterfest på Brolins bar Undici), så lånade en lagkompis till mig en slips som hon satte runt huvudet och dansade runt med. Slipsen tillhörde den då FC Z-aktuelle Tore. Minns ni honom?

Tore har iallafall på något sätt letat upp mig på Facebook, trots att jag inte pratat med honom mer än två minuter i vimlet på ovan nämda efterfest. Idag fick jag iallafall en länk av honom. Vad hände där?

Gästbloggare: Upp till bevis

Efter mycket tjat om att jag ska gör min blogg offentlig även för Er göteborgare, har jag valt att vika. Så dagen är historisk och jag välkomnar mig själv in i bloggarvärlden.

Bacon och jag har beslutat att det är på hennes blogg som det historiska ska ske. Kan det bli bättre. Tror inte det.

Så nu till de som är intresserade (finns det någon?) så kommer min superhemliga adress.
IMTA
image92  En Stor APPLÅD för mig


Bortamatch ger minnen

Jag vann sm-guld med min dåvarande klubb på samma arena som vi började den långa resan tillbaka till Allsvenskan på igår. Arenan framkallade ett helt gäng härliga minnen, inte minst från omklädningsrummet. Av en slump hittade jag ett bildbevis på detta idag där champagnen flödar:

image73

Gästbloggare på ingång

Jag har en charmig vän som bloggat i hemlighet en tid. Av en slump kom jag över adressen och har därför varit en flitig läsare av hennes blogg de senaste månaderna. Nu börjar det bli dags för bloggadressen att bli officiell, något som ska bli galet spännande att följa.

Så håll ut, inom kort kommer gästinlägget som etern väntat på i en evighet!

Word.

"- De allra bästa spelarna hjälper till att föra utvecklingen framåt men i många fall är jag tveksam till om importerna är bättre än vad vi själva har att välja på bland svenska spelare", säger F 18-19-landslagens förbundskapten Calle Barrling.
"- Klubbarna värvar av rädsla att inte prestera bra och tar då hit spelare med olika meriter hellre än att satsa på en ung oprövad som kanske behöver lite tid på sig....."

Källa: damfotboll.com

Officiell ursäkt

Jag har inte bloggat på flera dagar. Jag vet att irritationen bland folket är total. Därför ber jag nu om ursäkt å det andligaste och djupaste. Anledningen till torkan på inläggsfronten är att blogg.se har fungerat under all kritik den gångna veckan. Har knappt kunnat läsa mina favoritbloggar för att få inspiration. Kaos!

[Observera ironin, dels för att bara skriva något och dels för att det är sant.
Äntligen vår. Äntligen fredag!]

Spontanutgång lördag

I fredags fick jag ett spontant infall att bjuda hem lite vänner till lördagskvällen för en spontanutgång modell något blöt. Feberförhinder och diverse dåliga bortförklaringar till trots så lyckades vi slutligen bli ett gäng som skrålade och skålade i goda vänners lag. Vissa sköna kommentarer drogs under kvällen, och naturligtvis var undertecknad framme och noterade alltsammans:

K och C diskuterar nån grabb: "-Men du är inte riktigt inne i honom väl?"
Varpå E ser tillfället och inflikar glatt: "-Haha, inne har han redan varit.."

Det sjöngs Singstar av någon otrevlig anledning. Höjdpunkten, när E vann mot K:
"Woho, jag har aldrig vunnit mot K. Hello, my nejm is Vittnejj!"

Efter svidande läppglans som vår långväga besökare bjöd på, så insåg vi att det var dags för utgång när C ramlade av stolen.. Det blev Hard Rock och undertecknad var missnöjd eftersom jag föredrar musiken på Sticky alla dar i veckan. Detta förstärktes i ett sms från en kollega senare under natten:
"Bästa kvällen på Sticky sen -97!"


Dataproblem på jobbet

image61

This is for me

Har en vän som e kvar hemma i underbara Uppsala. Det är en sån där vän som man kanske inte hörs med så ofta som man borde, men som man ändå alltid vet finns där. Ett lysande exempel på detta är något galet motiverande som jag nu hittat på vännens blogg:


"this is for you

Fotboll är en konkurrenssport, trots att det finns 11 +ca 4 platser att tillgå. Dock består oftast inte en trupp av 15-16 spelare som kontinuerligt och rättvist får dela på platserna. Alltså är truppantalet alltid större än antalet spelare som blir kallade till match. Sånt kan vara bra i form av att alla spelare höjer sig på träningar och matcher för att visa att de ska få spela. Därför kan konkurrens vara good shit.

Konkurrens kan även vara botten. Som när man blir petad. Detta är särskilt drygt som målvakt då misstagen syns så otroligt mkt mer än om en forward kollrar bort sig. Målvakter får färre chanser, även om det är så att det är mittbackarna som surfat och därför ställt till det. Det känns ju inte särskilt objektivt.

Det här inlägget är till en vän, som fanimej är en av de mest färgstarka personer jag känner. Hon for till Umeå för att ge fotbollen chansen i europas förmodligen bästa damlag. Yeah, du vet vilket lag jag talar om. Sedan,, när hon kände att hon ville få mer speltid för att kunna utvecklas, återvände hon inte till det gamla laget utan for landet igenom till Götet för att de hade det bästa erbjudandet. DET är att vilja satsa och inte nöja sig.

Du är värd allt, tjejen. Även om jag gärna skulle vilja ha tillbaka dig i underbara Uppsala så att man kan hänga med dig mer. Det vore fresh. Men jag får väl vänta tills du känner att du har gjort ditt och längtar hem, då är det läge för oss att spela tillsammans igen. Ge järnet och visa dem nu!
'Cuz we're the toughtest girls I know.. Haha.


/m."

Klockren kommentar

Måste bara publicera den sjukt roliga kommentaren jag fick av min kära bildelarkompis (btw..snälla, nån som vill köpa vår Clio?) på förra inlägget angående min Dagens outfit.. Hon är ironins okrönta drottning, och det är inte för inte som hon kallas Kryddan:

"Åååh shit. Bara inte det här hände. Bac bjuder på en dagens outfit.
JAG DÖR!! och går och hänger mig samtidigt."

Sneakersnörd

Undra hur många gånger jag dissat/gäspat till/skrattat åt modenördar som bombarderar sina bloggar med Dagens outfit-inlägg samt kommenterar varandras bloggar med moderiktiga nördord som cravings.

Egentligen är jag väl till viss del en lika god kålsupare, även om mitt klädintresse skiljer sig från modenördarnas redan just vid ordet klädintresse. Vad som syns på catwalken i N.Y eller Milano berör mig inte det minsta, och jag har aldrig haft den minsta förståelse för diverse trender och övergående flugor i modebranschen.

Fördelen med mitt klädintresse är att det mesta (läs: allt) finns på internet: junkyard.se / boardstore.se / zoovillage.se / hollywood.se / t12.se är bara ett litet urval. Så det är lätt att nörda loss å skicka bilder och grejer på msn till det fåtal kompisar som kör samma stil. Tills nu har intresset hållit sig utanför bloggen, eftersom det egentligen inte kommer trender på samma sätt som i modenördsvärlden. "Dagens outfit." Håll i er nu:

   

Vykort till Bacon

Sånt här värmer dagen efter igår:

image56

"Hälsning:


Hej lilla vännen!
Ville bara säga att SKIT i resultatet igår. Ta inte på dig förlusten. Det är 15 spelare i en trupp vettu ;) Tyckte du hade många bra utrusningar i båda halvlekarna, kändes bra att du var med bakom mig och alltid kom ut, jag som inte var i form så att säga ;) KRAM


Från:
Norpan"


Godnatt

Egentligen finns det inte ord för den frustration jag känner just nu. Men ska göra mitt bästa för att beskriva den. Har precis spelat träningsmatch mot ett medelmåttigt lag. Som lag underpresterade vi så grovt att jag för första gången i klubbens färger verkligen skämdes. Jag har aldrig använt ett så starkt och nästan elakt uttryck om det egna lagets prestseion tidigare som det jag använde idag. Men det finns ingen anledning att publicera det här.

Det sjuka är, att trots nästan tvåsiffrigt (jag slutade faktiskt räkna till slut, tror inte att det hänt tidigare), så har jag en ganska bra känsla av mitt eget spel. De avslut de hade var faktiskt riktigt bra, jag borde naturligtvis ha tagit nåt men som sagt, på det stora hela så kändes det ganska bra. Som exempel är jag helnöjd med mitt spel med fötterna samt det jag presterade på genomskärarna in i straffområdet, två delar i mitt spel där jag brukar vara svagast och ha störst problem.

Däremot går det inte att komma ifrån att den här matchen kommer att användas emot mig i fråga om laguttagningarna framöver. Det säger tyvärr sig självt att en målvakt som släpper in mål, oavsett anledning, inte spelar från start i en konkurrenssituation. Därav rubriken. Det är den orättvisa sanningen i en målvakts vardag, man lastas allt som oftast för andras misstag. Befogat ellet inte, och ja, just nu är jag faktiskt jävligt bitter.

Googles bildsök

      

Dagens mest förvirrade

Man skulle lätt kunna tro att det jag nu kommer att berätta utspelar sig i en viss virrpannas liv, närmare bestämt virrpannan vid namn Tessan. Så är dock inte fallet.

Äran tilldelas istället min bildelarkompis, som tycker att sin killkompis Oskar påminner om Adam Tensta trots Oskars bleka ansikte och blonda hår.

I morse fick hon ett sms: "Oskar är på The Voice! Men han är väldigt solbränd, undra om han har varit utomlands?" varpå min bildelarkompis ringer upp Oskar och frågar varför han var med där. Döm om hennes förvåning när hon inser att det faktiskt var Adam Tensta på programmet och inte Oskar. Han vet naturligtvis inte om hennes åsikt, vilket gör att jag hade gjort rätt mycket för att ha fått höra den bortförklaringen!


Dagens citat

En kollega som omnämnts på bloggen ett par gånger tidigare stod för en klockren kommentar till en engelskspråkig kund idag. Av någon anledning skulle hon förklara för kunden att han skulle gå in på if.se, vilket gick sådär med hennes "sväng engelska" som hon ovetande kallade svengelska på en träning förra veckan:

"-You can do that on our home side!"

Beroendeframkallande

Man kan bli galen av mindre! Jag har fastnat på fråga 63.. Hur långt kommer du? Kommentera!

http://www.addictinggames.com/theimpossiblequiz.html

Årets bild: Fjortistessan


Tre anledningar att inte skriva Högskoleprovet

1. Vikten av att få sova ut en ledig lördagmorgon.
2. Jag är absolut inte förberedd.
3. Det går fler tåg, även om jag inte vet om jag är ledig nästa gång.

Nackdel: En ansökan till Polishögskolan accepteras inte utan ett resultat från ovan nämnda prov. Suck.


För övrigt... Dagens I-landsproblem: K.M-R på morgonkvisten..
"-Men asså jag fattar inte hur min rena tvätt på två stora kassar ska få plats i garderoben..
Den är överfull redan nu!"


Kanske inte mitt mest meningsfulla blogginlägg någonsin. Men det orkar jag inte lägga nån energi på nu..

Givande arbetsdag

Vi har något så fantastiskt som Verksamhetsutveckling på vår arbetsplats. Det innebär att alla medarbetare delas in i små grupper där vi ska slå våra kloka huvuden ihop. Resultatet blir allt möjligt i idéväg som kan göra företaget eller vår vardag ännu lite bättre. Min första VU-period är precis avklarad. Jag förstår till viss del muttret från kollegor som varit med tidigare i konceptet. Det är inte lättarbetat utan de allra flesta idéer rinner ut i sanden som ogenomförbara eller för kostsamma eller..ja. Ni förstår.

Min grupp har som av en händelse valt min och två kollegors idé till gruppens bästa..och som av en händelse har min grupp valt mig som författare av artikeln om idén till den vällästa VU-tidningen..och som av en händelse skjuter jag upp skrivandet till allra sista dagen (idag)..och som av en händelse känner jag för att publicera artikeln på bloggen. HA! Som att nån skulle läsa. Men det skiter jag fullständigt i :-)


Vi är bäst på skador - var ser vi och kunden det?

  

Med uppgiften att bevara gamla kunder diskuterade vår grupp sig fram till att vi länge fått höra att If är bäst på skador. Problemet är att det inte finns något konkret underlag som bevisar eller styrker detta påstående, varken för oss medarbetare eller för våra kunder.


Med ett slumpmässigt urval frågade vår VU-grupp kunderna under en kort period: "Känner du till att If är bäst på skadereglering?" I de allra flesta fall fick vi ett tveksamt svar i linje med "ja, det säger ju alla försäkringsbolag att dom är" eller "det är klart att ni säger det". Redan där är en tydlig signal att vår punkt är befogad, informationen måste nå ut till kunderna i en större utsträckning.



Det första vi gjorde innan vi fortsatte undersöka möjligheterna att faktiskt bevisa att vi är bäst på skador, var att jämföra med konkurrenterna på marknaden. Vad har de för lättillgänglig information? Det varierade mycket, kan konstateras såhär i efterhand:


¤ Trygg Hansa:

Från sökningen i Google syns texten "Trygg Hansa, försäkringsbolag med skadereglering i världsklass." När man klickar på länken går det inte att återfinna påståendet. Inne på bolagets förstasida finns istället enbart "..snabb och enkel skadehantering.."


¤ Folksam:

Vi hittar ingenting om Folksams skadereglering, varken via Google eller direkt på hemsidan.


¤ Länsförsäkringar:

Inget återfunnet på Google, men väl inne på hemsidan ger sökningen följande resultat: "Skadereglering - det kan vi! Vi strävar ständigt efter att göra skaderegleringen ännu bättre."


Jämförelsen med konkurrenterna gav insikten att inget bolag har något konkret att visa sina kunder. Varken vi på If eller Folksam nämnde ens sin skadereglering på hemsidorna, samtidigt som Trygg Hansa och Länsförsäkringar slår sig på bröstet utan att presentera varför exempelvis Trygg Hansa skulle ha "skadereglering i världsklass".



Efter att ha fastslagit i vilka forum vi vill förmedla detta till kunderna, så började det tunga arbetet. Vi kontaktade flertalet personer för att få fram exakt statistik på vad vi vill visa samt vad det egentligen är vi vill förmedla till kunderna. Gällande information på försäkringsbrevet, exempelvis en "bäst-i-test" stämpel, så fick vi ett blankt nej med informationen om att det inte får plats.


Allt krut gick nu istället till att få in information till våra kunder på hemsidan. En mycket bra kontakt upprättades med främst Anna Jonsson på marknad, men även Erik Kring på civilskador samt Carolina Siljö på motorskador. Dessvärre finns inga konkreta och uppdaterade siffror att tillgå vad gäller kundnöjdhet vid skadereglering ännu. Likadant när det kommer till jämförelser med andra bolag, det finns inget som tydligt visar vår fördel. Däremot är tanken att något, i stil med ett räkneverk som räknar hur många skador If har reglerat just idag, ska komma in på hemsidan. Men detta först när if.se gjorts om, något som ingen vet exakt när det blir. Som påvisat i redovisningsfilmen så ligger även denna punkt i "the pipe".


Aprilskämt

Igår kväll samlade vi ett par kompisar för att laga mat å se Champions League hos mig. Tessan kokade ihop receptet och inköpslistan, samt lämpade över på Rybban att införskaffa det som saknades. Följande mailkonverstaion utspelade sig mina kollegor emellan:


"Hallå Tessan..

Va menar du med mexikansk grönsaks mix är det findus du menar el?


Vänliga hälsningar
Rybban
Försäkringsspecialist
Customer Service"


"halllåååå rybban...

Jag tror det är findus ligger i frys disken för frysta gönsaker =)

skrev bacon att du skulle köpa mozzarellaost och rumpish (en italiensk kryddmix) Du är grym =)


Vänliga hälsningar
Tessan
Försäkringsspecialist
Customer Service"



"italiensk kryddmix??? harre my good va avancerat!!!

Vänliga hälsningar
Rybban
Försäkringsspecialist
Customer Service"



"nej då.. den finns i kryddhyllan... =)

Nu ska du få smaka på tessans bästa =) Kan nästan kalla mig för

superkock efter dagens matlagning.'Du kommer böna och be för att jag ska laga till dig igen =D


Vänliga hälsningar
Tessan
Försäkringsspecialist
Customer Service"



"e d på burk el påse???

Vänliga hälsningar
Rybban
Försäkringsspecialist
Customer Service"



"en påse från santa maria

Fan vad trög du är ha ha ha


Vänliga hälsningar
Tessan
Försäkringsspecialist
Customer Service"



"haha great...men om dem inte har den va tar ja då??

Vänliga hälsningar
Rybban
Försäkringsspecialist
Customer Service"


"då kan du ta basilika eller timjan och så får jag freestyla lite

från bacons kryddhylla (som för övrigt suger) =)


Vänliga hälsningar
Tessan
Försäkringsspecialist
Customer Service"


Redan här är hela grejen ganska rolig, förutsatt att Rybban gick på konceptet. Jag och Tessan var naturligtvis nöjda med idén, men kom på i efterhand att vi borde sagt att vi var tvugna att ha "Rumpish" för att laga maten.. För när Rybban anlände till min kungliga residens, så är det första hon säger: "Men asså.. Det fanns ingen såndär kryddmix.. Så jag tog timjan istället."
Varpå tre av oss i princip ligger på golvet och asgarvar. Först då förstår Rybban att alltsammans var ett dåligt aprilskämt, och naturligtvis får hon resten av kvällen utstå pikar i stil med "Maten är god, men det är något som saknas.. Lite av den italienska kryddmixen Rumpish hade gjort susen!"


Googles bildsök

       

Dagens tanke..

..går idag till min bror. Jag älskar dig och respekterar dig. Alltid oavsett.

Hemresa över påsk

Tidigt på fredagen, något sliten av bravaderna på after worken dagen innan, satte jag mig på tåget hem till underbara Uppsala. Vanligtvis föredrar jag snabbare och smidigare färdmedel (läs: flyg eller bil), men den här gången gjorde min ekonomi något oväntade glädjeskutt inför bokningen. Under 300 kronor fram och tillbaka är nästan pinsamt billigt.

Väl framme på eftermiddagen bjöd päron och lillasyster på mat samt trevligt sällskap. Trots detta kunde jag inte undvika att somna en stund i soffan, men vem kan hålla sej vaken under Let's dance? Tyvärr åkte dom till Småland morgonen efter, så det blev allt för den gången.

Jag har en skön gammal lagkompis som flyttat hemifrån och jag har av diverse anledningar inte varit på besök i lyan ännu. Något det blev ändring på under lördagen: några timmar med smoothie och digestive (underskattad kombination), skitsnack och uppdateringar + lite Guitar Hero.

Under kvällen blev det fler kära återseenden, storasyster med kille bjöd på middag + återigen lite Guitar Hero och sen mötte vi upp storebror med fästmö. Lite bowling och en del öl gjorde en helkväll som bestod av diverse ältande av familjen, tidiga hemgångar och snygga vurpor. Senare mötte jag upp en saknad (trots att även hon bor i Götet numera) födelsedagsfirande kompis med sällskap.

När dusch och mat med syrran + kille var avklarat på söndagen så blev det några horisontella timmar i deras mysiga lägenhet..soffa och film närmare bestämt. När energin kom tillbaka hyfsat så åkte jag till den kompis som näst efter familjen saknar mig mest i underbara Uppsala. Jag får ofta den bestämda frågan "-När ska du flytta hem?". Hon pluggar till sjukgymnast och lirar i tvåan. Hon och hennes kille hyr en lägenhet i andrahand i bra läge.. Vi spelade Fifa på Xbox 360 (noterar 360 på den mentala inköpslistan), skrattade åt deras knasiga nyinförskaffade kanin och åt gott.

Måndag och sista dagen hemma för den här gången hade jag egentligen inga planer förutom att hämta upp min efterlängtade iPhone! Mer om den i ett senare inlägg. Återigen bjöd storasyster, hennes kille å hans kompisar upp till mat och filmer. Tre stycken närmare bestämt, och efter det kände jag att helgen verkligen var maximerad.
Trots det var det med en stark känsla av vemod som jag satte mig på tåget tillbaka till västkusten och verkligheten på tisdagmorgonen..


Matchhelg

Japp. Tre dagar i sköna Skåneland med laget.. Mer info om vad vi gjorde och hur det gick:
Kryddans blogg eller Fridays blogg.

Det enda jag tänker bidra med ut i bloggetern är ett citat som är sjukt roligt (iaf just där och just då). På lördagkvällen efter bowlingen i buffékön så sitter det tre stora klockor på väggen. Ovanför står det "New York", "Copenhagen" och "Malmoe". Den första klockan har ett antal timmar i skillnad jämfört med de sista två, vilket ter sig rätt naturligt för oss internationellt pålästa.

För vissa andra kan hela konceptet verka ytterst besynnerligt. Som exempel: tidigare omnämnda virrpannan T stod länge och begrundade klockorna och skyltarna ovanför. Då hon inte kommer fram till något på egen hand så ber hon oss vänliga och välvilliga lagkompisar om assistans:


"-Tjejer.. Det här "Mall - moo - eeee".. Vart ligger det?
Det låter som nåt ställe i Frankrike.."