Midsommarhelgen

Undertecknad började med att skippa det lokala kompisgängets planer för midsommarafton..vilket kanske sågs som mindre uppskattat även om jag är nöjd med valet såhär i efterhand. Istället föll valet på min kompis hemifrån som bildat familj här nere. Middag vid långbord på tomten ute på landet, partytält och femkamp (som mitt lag naturligtvis vann) stog på schemat. Totalt sett en väldigt lyckad kväll även om jag tog det hyfsat lugnt för att orka med den om möjligt än mer efterlängtade midsommardagen.

Efter dusch och mat så mötte jag upp flickorna på en parkering för färd till stugan där vi skulle bo. Väl framme insåg vi att vi var något slitna, vissa tog en välbehövlig powernap samtidigt som vi andra spelade kort och snackade skit.

Strålande solsken kombinerat med grillning på mycket hög nivå, rent av världsklass, samt öl eller halsa vin om man kände för det, gjorde att humöret var på topp! Till slut kom värden och värdinnan med ett förslag; turnering i blåsa-pilar-på-pricktavla-genom-ett-långt-rör (har ingen aning om vad det egentligen heter som ni märker).

Spänningen i turneringen var olidlig, alla presterade över förväntan men utan någon fullträff i bullseye. Tills jag klev in som sista tävlande: pang. En tia direkt. Erkänner såhär i efterhand att jag verkligen inte var ödmjuk i det läget. Men det spelade ingen roll: pang. En tia till. Behöver jag nämna att jag vann tävlingen? ;)

Efter detta förflyttade vi oss till verandan utanför friggeboden som skulle bli vår nattvist. Ölspel och liknande gjorde att stämningen ökade till en om möjligt ännu högre nivå. Många roliga kommentarer som toppades av följande:
-"Vad är en schteekare?"
-"Schteekare? Haha! Stekare..det är typ en brat.."
-"Jasså, en bratt!!"

Till slut lyckades vi ragga skjuts till färjan, och nu kommer vi till helgens mest ovärda. Färjan tog väl exakt 53 sekunder från strand till strand, vilket vi insåg först efteråt..och då hade vi redan betalat! Haha.. Väl framme i kön till stället så fick vi stå och trängas med bratsen i en dryg timme innan vi kom in..för att inse att stället inte va i närheten av fullt. Jaja, det struntade vi ändå i = upp på scen och äga stället. Det måste varit första gången jag varit ute nån annanstans än i hemstaden som jag verkligen älskade musiken på stället, iallafall till en början var det helt magiskt.

Efter ett par timmar kom vi fram till att vi nog börjar bli gamla, eftersom vi kände oss nöjda för kvällen och gick för att en del ville äta innan resan tillbaka till lugnet i friggeboden. Årtusendets dyraste taxiresa (1:- /sekund!! Stark tvåa i helgens mest ovärda) delades av alla icke-raggare.. ;)

När raggaren, sur som ett bi, väl behagade dyka upp i vår enkla boning, så sade hon inte ett ljud utan sprang bokstavligen upp för stegen till loftet och somnade verkligen i farten. Sjukt kul!
Morgonen efter kändes minst sagt tuff på de flesta fronter. Värden och värdinnan bjöd, mycket välkommet, på frukost. Sömntutorna från lördag eftermiddag gjorde ingen besviken utan presterade även ett par timmar dagtid på söndagen.

Tidsfördrivet blev mest segt, men vi lyckades ändå pumpa lite musik och älta kvällen som varit..till slut kände vi oss i form att köra bil men tog inte hela resan hem direkt. Bad- och matstopp var två viktiga detaljer för att man skulle känna sig som en ny människa. Väl hemma var det nog både en och två av flickorna som gick in i den berömda väggen och halvdäckade i respektive soffa.

Sammantaget en fantastiskt helg. Min enda fråga är när det blir favorit i repris? Bilderna kommer vid tillfälle!
Over and out.

Mästerligt

Justin Timberlake är Mr. Boyband innerst inne. Men vilken entertainer! Undertecknad rös i hela kroppen både två och tre gånger.

Men trots allt, J.T. i all ära...gårdagens kung alla kategorier: Timbaland!



..förstår ni varför?

Recensionen är på sin plats:
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=286&a=354558

Mer beach åt folket!

Vi strök fotbollsträningen igår för att istället spela beachvolley-turnering på de närbelägna beachplanerna. Lagen blev indelade efter materialgrupperna och det ödesdigra straffet för en sistaplats i turneringen var en materialvecka extra från vinnarna - usch!!


Lagprestationen får väl sammanfattas som okej men inte mer. Några enkla misstag renderade i billiga poäng till motståndarna, och i någon av matcherna ledde detta till ointagliga försprång. Det hela räckte till slut för en placering i ingenmansland och alltså undvek vi både straff och belöning. En stor låda gott & blandat / salt & blandat delades ut till de trots allt rättvisa vinnarna.


Sommarplaner

Det kommer att bli underbart efterlängtat med semester (8 dagar, 17 timmar, 33 minuter och 34 sekunder kvar i skrivande stund).. But who's counting!?

Semesterplanerna ser ut som följer:
*Först och främst Justin 25 juni. Feta recensioner från Sthlm bådar gott!
*Sista matchen 30 juni, därefter fet lagfest.
*Åker till Roskilde 1 juli med mina brudar!!
*Chill hemma hos päronen och vänner i Underbara Uppsala i över en vecka.


Men innan detta skall en fantastisk midsommarhelg äga rum. Planerna är inte blygsamma på den fronten heller. Fredagen tillika självaste midsommarafton tillbringas på bästa sätt hemma hos min tidigare nämnda gamla skolkompis med familj. På agendan står middag, femkamp och fest tillsammans med över ett tjog fullvuxna plus en handfull knoddar :P
Lördagen, midsommardagen, bär det av till Marstrand med mitt kära Gbg-gäng. Första besöket för undertecknad kommer bli väldigt lyckat, jag känner det redan nu. Flickorna är inte dåliga på att hålla uppe förväntningarna om man säger så!


                
  
                         Roskilde                     Justin                     Marstrand
                         Marstrand                                                Roskilde

Veckans..

..låt: Sean Kingston - Beautiful Girls.
Hörde den för första gången igår. Kärlek vid första lyssningen, sommarens låt för mig redan! Beatet är en underbar sampling av en riktigt gammal filmlåt.


..uttryck: "-Joråsåatteehh.."
En klassiker som återkommer, framförallt i helgen så ältades det ganska bra. Mycket bra utfyllnad.


..pryl: hemmabio.

Undertecknad är i köpartagen. Oj vad trevligt det hade varit med fett ljud i vardagsrummet. Stammis på pricerunner.se? Ehh, ja!


För övrigt..
..så har jag tappat det. Fotbollsmässigt iaf, ska bli underbart med semester!
..så har jag precis kommit hem från en långhelg på Gotland med jobbet. Nice.
..så är min nya dubbelsäng fantastisk. Vill gå och lägga mig nuuu.


After Worken igår

Dagens klädsel: Undertecknad frös i eftermiddagsregnet efter kubbturnering med jobbet och köpte en tröja på väg till AW.
Dagens citat: -"Hon ser ut som Shrek när hon är osminkad!"
Dagens roliga händelse: Att vår festkoordinator blev anklagad för att ha bytt försäkringsbolag som arbetsgivare direkt när det kom fram att hon bangade kvällen. För mig genererade just detta mest skratt under dagen. I tuff konkurrens med drygt 38 miljoner andra händelser.
Dagens tråkiga händelse: Påhoppet av Il Capitano i samband med ett toalettbesök. Som tur var kunde hon mot förmodan fortsätta kvällen trots omständigheterna. Det är ingen lek att få en näsa i ögat!!
Dagens sjukaste: Återigen Il Capitano som helt osannolikt hoppade upp på dansmattan och utmanade sin sambo vid hemkomsten.
Dagens låt: Mange Schmidts nya visslades konstant..
Dagens maträtt: Ett som är säkert är att Dagens maträtt absolut inte var kycklingspettet på haket.. Utan att överdriva, det smakade kråka!
Dagens I-landsproblem: Högsommaren är över redan i juni men alla hängde inte med på det utan gick i shorts till jobbet. För kallt för After Work så vad gjorde inte "lagmamman" tillika Il Capitano om inte åkte hem (på arbetstid) för att ordna ett par jeans. Lagkänsla!
Dagens problem: Hur kom det sig att ljusen på toaletten helt plötsligt slocknat? Fick säga till i baren så att de höjde mysfaktorn igen!
Dagens kärlek: Anna-Karin <3 Dr. Alban.
Dagens klantigaste: Resten av laget som missade kvällens tillställning.
Dagens sämsta låt: Noll musik under kvällen, nackdel.
Dagens historiska ögonblick: Bilderna på min namnes graciösa drink går till historien som århundradets förmodligen mest omtalade.

Revanschlusta

Det är enda ordet i huvudet just nu. Förklaring kommer förmodligen aldrig..däremot ett förlåt för att jag låter sånt här gå ut över mina nära och kära.

Sjukaste målet


Veckans..

..låt: Byz - Hey Där
Befaras bli en dryg sommarplåga först när jag spelat sönder den framåt semestertider. Men i dagsläget räknas den som galet somrig och glädjespridande. Mer sånt!

..uttryck: "..det är aldrig okej."
Ett klassiskt "..det är inte okej." från tiden i norr har gjorts om för att passa den lokala kompisligan. Blir vid överdriven användning smått irriterande men det får man ta med en nypa salt.

..pryl: trådlöst headset.
På måndag byter jag plats på jobbet, flyttar väl sisådär tio meter så det är inga större förändringar. Den största skillnaden blir nya grannar och ett trådlöst headset till min fördel. Väldigt trevligt att få den lyxiga friheten ;)

Ångest

Tre mål på fyra avslut. Skulle du som objektiv och oberoende såga en målvakt efter en sådan insats? Det skulle jag gjort, garanterat. Utan att tveka och stenhårt, vid fotknölarna.

Att målvakten vi nu talar om är jag själv gör inte saken mycket enklare. Djävulen på vänsteraxeln skriker "vilken sopa du är, nästan dags att lägga av med fotbollen nu efter den insatsen" upprepade gånger.. Samtidigt som ängeln på min högelaxel ömt viskar "det gör inget, du har klarat liknande situationer förut. Släpp det och gå vidare så känns det bättre"
Så jävla lätt för dom å säga!!!

Det jobbigaste med dagens match, och anledningen till min ångest, är att om jag hade presterat så hade vi inte förlorat. Känn på den..tänk tanken eller säg orden högt: "hade jag presterat så hade vi inte förlorat."
Det är ändå till syvende och sidst just den enorma pressen som gör det så fantastiskt att vara målvakt.

Det är svårt att leva ett normalt liv resten av helgen efter en svidande och ångestladdad förlust. Men man måste ta sitt fotbollsliv med en nypa salt de gångerna för att överhuvudtaget överleva som människa.

Lagfesten ikväll har varit bokad hela veckan, men även om det förmodligen kommer vara ordentligt avslaget till en början så kan jag ändå garantera att vi kommer att ha kul. För så professionella är vi ändå, att vi försöker skjuta undan ångesten för att gå vidare. Man blir ju inte direkt en bättre fotbollsspelare eller person av att stanna hemma och älta matchen istället..

Klassiker