Lördagens fest

Dagens klädsel: Brassarnas hattar,helt klart.
Dagens citat: "Jag känner en booooott,hon heter Annaaa,Annaaa heter hoooon!"
Dagens roliga händelse: Målvaktskollegans påhopp från distans,vilket ledde till årets överlägset snyggaste vurpa.
Dagens tråkiga händelse: Samma målvaktskollegas vattendrickande i slutet,vilket ledde till vatten överallt :P
Dagens sjukaste: Nummer nio såklart; ingen match å ingen fest.
Dagens låt: BassHunter - Botten Anna. På repeat!
Dagens maträtt: Grillat. Världsklass!
Dagens I-landsproblem: Att vi aldrig gick ut. Det hade ju ändå varit ovärt!
Dagens problem: Vattnet från duschen på golvet i hallen,haha.
Dagens kärlek: Kärlek är överskattat har jag ju sagt.
Dagens klantigaste: Grannens vurpa av stolen. Inte fullt lika stilfull som den snygga ovan ;)
Dagens sämsta låt: Det va faktiskt en lugn Westlife nånstans mitt i festen.
Dagens historiska ögonblick: Killarnas min när det spontanstrippades,haha.

Päronbesök

Två dagar före match är vi alltid träningslediga. Denna gång var det kristi himmelsfärd samtidigt så även vanligt folk var lediga. Päronen tog bilen upp från min kära hemstad och infann sig i min lägenhet en stund efter sverigematchen. Eftersom de var trötta efter resan så tog vi det ganska lugnt; först gick vi ut och åt, sen hyrde vi film å kröp ner i soffan.

Morgonen efter blev något senare än tänkt eftersom pappa hade telefonjour på jobbet och blev tvungen att ta ett par viktiga samtal. När vi väl kom iväg så var det mest småsaker till lägenheten som skulle fixas å inhandlas. Eftersom jag skulle träna förhållandevis tidigt så hann vi inte med så mycket till innan det var dags,men päronen var lika glada för det. Dom gillar inte fotboll men dom tycker (antagligen precis som de flesta andra föräldrar) att det är kul att se när jag spelar. Kvällen gick åt till en god middag hemma å sen en utflykt till en mindre ort en bit utanför stan, där mamma har lite släkt.

Lördagen blev lyckad. Jag hämtade päronen på hotellet och sen inledde vi med att se en kompis till mej som spelade match i den pågående brännbollscupen. Därefter började vi turista på ganska hög nivå (vi införskaffade en sevärdhets-broschyr i den lokala turistbyrån dagen innan). Päronen gillar sånt så man får väl ställa upp ;)
Bland annat hann vi med en utomhusutställning, en s.k. laxtrappa och en promenad vid älven. Vi hann nästan inte äta lunch innan det var dags för mig att infinna mej på samlingen till match. De åkte söderut direkt efter segermatchen så vi hann knappt säga hejdå ordentligt. Den efterföljande lagfesten kommenteras i nästföljande inlägg.

För övrigt så är det faktisk tillåtet att kommentera mina blogginlägg. Tankar? Reflektioner? Vad vill ni läsa om?

Ytterligare två filmer

Vet egentligen inte om dom behöver någon närmare presentation,men kan skriva en kort kommentar åtminstone.

Den första filmen e en argentinsk kille som bor i Sverige. Han e grym med bollen som ni ser..även om det egentligen är hans jongleringskunskaper som imponerar mest på mig.
www.jugglingfootballs.com

Den andra filmen ser till en början bara extremt löjlig ut. Det är inte helt omotiverat som tankarna går till Tigger i Nalle Puh.. Men efter en stund blev jag mer och mer imponerad,killarna hoppar framåtvolter över bilar lika ofta som en annan kliver upp ur sängen..
www.hemoves.com

Hagamiddag

Så gick turen återigen till mig. Ikväll ska jag laga middag till de övriga i den s.k. Hagaligan. Vi har infört det som tradition att laga middag på onsdagar,den som förlorar klunsen lagar nästa gång. De som redan lagat i den omgången behöver inte klunsa,och på det sättet flyttar sej turen till alla i sällskapet förr eller senare. Vi började med detta i vintras eftersom vi bor åtta stycken i princip i samma kvarter,alla är singlar och nästan alla kommer utifrån från början. Nu är vi i slutet av runda två (undertecknad är alltså ganska bra på att klunsa,haha). Ett perfekt sätt att slippa laga mat till sig själv i sin ensamhet,och att samtidigt umgås med de kära grannarna :)

Från början var vi nog fem-sex stycken,men när vi kom upp i åtta var vi tvugna att säga stopp. Därmed fick vi säga nej till de som eventuellt gjort anspråk senare,men insåg att vi kunde ha en första reserv som fick "hoppa in" när någon i startåttan fick förhinder. Sagt och gjort,nu har det gått så lång att en av de utländska Hagaligan-medlemmarna på eget initiativ blivit permanent utbytt från Hagamiddagarna mot denne reserv.

Missnöjet och avundsjukan har dock spridit sig bland övriga i truppen och inom klubben. Det har hävdats vid ett flertal tillfällen att det ska bildas Östermalmsmiddagar och liknande,men det har vi ännu inte sett skymten av. För att stilla de heta känslorna hos våra vänner som tyvärr inte bor på Haga,så har vi beslutat att inbjuda samtliga till en grillfest modell större på baksidan av husen där de flesta av oss bor. Om mina kära läsare av en tillfällighet skulle höra att ljudnivån i närheten av Konsum Haga skulle vara högre än vanligt på lördag kväll,så känn lugnet. Det är bara vi ;)

Bland det sjukaste jag har sett

När jag ändå varit inne på att länka till diverse filmer så kan jag bara inte undvika att göra detsamma när jag kom över denna.. Sjukt och galet å snyggt på samma gång! Observera dock att det inte är en vanlig fotboll det rör sig om...men ändå!

http://www.chinlone.com/reel.html

Klassiker

Tror att jag såg den här lilla "filmen" första gången back in the days,när jag gick i skolan. Kom över den av en slump idag å kände att jag skulle dela med mig av mitt fynd,samtidigt som jag sänder en tanke till alla kompisar å familjen där hemma som jag inte träffar så ofta.

http://superlaugh.com/1/cant.swf

Helgen

Vi åkte som sagt ner på lördagsmorgonen,åt på hotellet för att sedan åka till matchen. Oavgjort i paus men vinst vid full tid var välbehövligt trots att spelet verkligen inte fungerar som det ska.. Måste även tillägga att det känns lagom överdimensionerat när man på söndagsmorgonen kunde läsa ungefär "Regerande mästarna på fall" i den lokala blaskan.

Lördagskvällen spenderades på hotellet med god middag,godis och hockey/schlager (hade förmodligen undvikit båda evenemangen i vanliga fall). En ganska tidig morgon i morse och hela resan i ett svep med buss och flyg. Tillbaka nu,lagom sliten efter två resdagar.
Nu ska jag passa på att vara ute i det fina vädret.

Brasiliansk fredagkväll

Efter eftermiddagens träning åkte vi ett par spelare plus eventuella respektive ut till vår äldre brasilianska. Denne bor mycket mysigt,i en liten stuga på gården hos en halvbrasiliansk familj,en bit utanför stan.

När vi sett hur hon bor så gick vi ner mot ån till grillplatsen precis vid huset. Det bjöds på grillad kyckling,grillspett,sallad och ris. Till efterrätt blev det någon brasiliansk "ananastårta" ungefär. Mycket gott!

Även om det var lite kyligt utomhus så höll vi först värmen med hjälp av eldstaden,sen blev vi utmanade på boule. Får väl tillägga att mitt lag faktiskt va pinsamt dåligt utom i en omgång då vi tog fyra poäng. Vi fick minst sagt storstryk..

Detta var en perfekt uppladdning för en lite kortare bortaresa under lördag och söndag. Först flyg och sen buss med det obligatoriska godisstoppet på vägen. Det kommer att bli en bra match mot nuvarande serietrean. Vi sover kvar och åker hela hemresan på söndagen.
Over and out.

Kvällens match

Hemmamatch mot ett av lagen från landets baksida borde vara en enkel utmaning (som alla andra hemmamatcher),men mot just det här laget hade vi iallafall problem förra säsongen. Dom har rustat bra och värvat smart,men måste ändå ses som en stor flopp i inledningen av årets seriespel. Vår startelva ser ut som i premiären.

Efter tillställningen så väntar vad som kunde ha blivit årets match på tv. Som ni förstår så är jag inte riktigt nöjd med vilka lag som kvalificerade sig för finalen. Funderar på att bojkotta matchen av den enkla anledningen. Eller inte!

Kung Zlatan.

Jag kom över en film för ett tag sen som inte behöver närmare presentation än rubriken ovan.

Joga Bonito!!

Katastrofhelg

Tro nu inte att rubriken har det minsta med matchen att göra,för det har den naturligtvis inte. Det har hänt massor sen mitt senaste blogginlägg (en månad sen),och vinsten igår är en av de sakerna.

Rubriken handlar mestadels om två helt skilda händelser:
1. Min underbara mobiltelefon blev mig bestulen. Detta inträffade någon gång mellan det att jag lämnade omklädningsrummet på träningsanläggningen i den (för mig inte länge fullt så kungliga) Hufvudstaden, till ankomsten på hotellet ett par timmar senare. Du kanske känner till ett telefonnummer som jag kan tänkas behöva?

2. Vår coach meddelade minst sagt mindre bra nyheter. För att ta det hela från början så blev jag i höstas i princip lovad att spela matcher genom utlåninsgsystemet i år. Annars hade jag förmodligen inte skrivit på kontraktet.
Tidigare hette det att alla matcher krockade och att båda våra målvakter behövdes på våra matcher. Fine,det köpte jag.
Nu har situationen blivit så att det sydligast belägna av utlåningslagen står utan målvakt i juni och halva juli främst pga skador. De bad vår coach speciellt om att jag skulle få spela dessa matcher eftersom de inte krockade med våra matcher.
Där befann vi oss fram till nu i helgen. Då tidigare nämnde coach meddelade följande: han prioriterar att utespelare får den matchtiden istället,så han bad utlåningslaget att försöka få tag på en målvakt på annat håll. Godnatt.

Avslutningsvis kan meddelas att det enda som gjorde att resten av helgen blev det minsta genomförbar för min del,var ett efterlängtat besök på hotellet av en gammal killkompis.