Eftermiddagstristess

Mail skickat 15:19 en random och boring torsdag eftermiddag. Undertecknad är fruktansvärt uttråkad och skickar följande med glimten i ögat. Adressaten är en kollega som inte varit på jobbet på ett par veckor pga semester och sjukdom.


"jag e besviken på din återkomst

hade ett vagt minne av att du kan va en kul prick

ack så fel man kan ha



Vänliga hälsningar
Johanna Baecklund
Försäkringsspecialist
Customer Service
"


After Work i torsdags

När vi fotbollsspelare väl har en ledig eftermiddag har det näst intill aldrig hänt att även dagen efter är fri från jobb och träning. I torsdags var undantaget som bekräftar regeln, och naturligtvis tog vi inte tillfället i akt för att vila lite.. Påsk följde ju trots allt, vilket för den här gången innebar vila i kubik å kvadrat och allt vad det heter. Sagt och gjort, vi samlade ett gäng ölsugna kompisar/kollegor/lagkompisar och gick all inRestaurang Victoria med öl för 25 spänn.

Diverse för världsordningen ytterst viktiga saker hände, konstaterades och sades. Ett axplock:

Väl på plats, cirka 20 minuter före stället öppnade var det så bråttom med ölbeställningarna att det blev aningen förvirrat: "-Öl? Ja, en flat!" Är det någon mer än T som hört talas om den sorten, eller är det något hon indirekt försöker berätta för oss?

Något senare när samma T insåg att det var hennes tur att bjuda en runda i baren: "-Ni dricker ju som gamar!" Jag har bara hört talas om att dricka som en svamp.. Mental anteckning till framtida följdfråga: exakt hur dricker gamar?

"-Klockan åtta kommer Therèse vara KANANA!" Fortfarande samma T som gör högljudda konstateranden om sig själv i tredje person. Dock inte till oss runt bordet, utan till någon okänd stackare i andra änden av telefonen.

P pratar om något med glimten i ögat: "-Men grejen e den.. Jag har ett förhållande." J som sitter bredvid och inte riktigt lyssnat från början svarar högt och med lite skräckblandad förvåning: "-VA!? Med mig!?"

Kvällens följetong byggde på en ruskigt kryddad story om samma P. Han ska vid okänt tillfälle och i okänt sammanhang frågat T följande: "-Vill du ligga?" Eller hur var det nu.. Hade han verkligen sagt det? Det ältades iallafall i torsdags i alla dess former.

Kvällens absolut viktigaste fråga: Vem fan har en korvinspirerad denniskortlek i handväskan!?

Någonstans bland alla urspårningarna konstaterade vi the affärsidé of affärsidés: Snus under armen. Snälla, fråga inte varför. Eller hur. Vi konstaterade bara att.

"-Klockan e full å jag vill ha sex!" Eller hur var det nu, "Anna-Karin"?

Nånstans när S tar kort åt fel håll och inte förstod det förrän efter typ tredje försöket, så insåg jag att det var dags för mej att säga tack och hej.


Blondinskämt

En blondin kommer in på ett bankkontor i centrala Stockholm och ber att få ett lån. Hon ska till Sydamerika i affärer i två veckor och behöver låna 5000 kronor. Banktjänstemannen ber om någon slags säkerhet för lånet, så blondinen lämnar nycklarna till en ny Rolls Royce som står parkerad på gatan utanför banken.

Detta går bra, banken accepterar bilen som säkerhet för lånet. Banktjänstemannen och hans kollegor på banken får sig alla ett gott skratt åt blondinen som använer en 1 800 000 kronors bil som säkerhet för ett lån på 5000 kronor. Han kör sedan ner Rolls Roycen i bankens garage och parkerar den där.

Två veckor senare kommer blondinen in på banken igen, betalar tillbaka 5000 + ränta på 31:50. Banktjänstemannen säger till blondinen: "-Vi är mycket glada att ni ville låna hos oss, men vi är en smula förbryllade. När ni var borta gjorde vi en kreditupplysning på er och upptäckte att ni är multimiljonär. Det som förbryllar oss är varför ni behövde låna 5000 kronor?" Blondinen svarar: "-Var annars i Stockholm kan jag parkera min bil i två veckor för bara 31:50?"

Rolig fysträning (?)

I onsdags sprang vi som idioter i uppförsbacke på fjället igen. Det har nästan blivit lite av tradition, ett nädvändigt ont mitt i veckan. Efteråt samlas vi alltid i en minimal skolidrottshall för att plågas ytterligare. Vi kör styrka tiden ut, vilket kan variera mellan fem och trettiofem minuter beroende på hur mycket uppförsbackarna dragit ut på tiden.

Just den här onsdagen hann vi med lite mer än vanligt av det goda i idrottshallen. Efter en av de jobbigare övningarna (fällkniven) utbrister en av tjejerna i laget "-Mumma!". Det är fortfarande oklart varför hon tog just det ordet för att förklara sin utmattning.
Samma tjej tyckte att en höft/baksideövning i slutet faktiskt borde ses som vila. "-Hips don't lie, you know!" på bredaste göteborska.
Efter sista övningen när alla andra pustar ut, så tittar hon ner på sina löpartights (hon och ytterligare två spelare brukar köra i det på onsdagar till allas skräckbeblandade förtjusning) och inser att hon har en del vita fläckar på framsidan. "-Men oj, vem har sprutat här!?" säger hon uppriktigt förvånad.

Anledningen till att jag berättar detta såhär utförligt är att ovanståendes namne inte hade tid att lägga märke till alla sköna citat, för ungefär samtidigt förklarar hon varför: "-Blä! Jag har köttfärssås ända hit!" och pekar någonstans på halsen. Mumma!

Stämningshöjare

Jag pratade precis med en störtskön kund. Egentligen ringde han in för att fråga om sin nyligen påställda 1995 års vita Porsche 993, men när jag svarat med hälsningsfrasen utbrast han:

"-Åh, Johanna! I ditt öra vill jag stanna. Haha, jag rimmar idag!"

Något senare när han önskat glad påsk och jag förklarade att den nya fakturan är på väg till honom kom nästa kommentar:

"-Jag längtar redan efter dig ... eller den! Haha!"


Best of Baconi

Ibland händer det att jag letar fram en gammal kär och sönderspelad skiva, ni vet en sån där man kan varenda textrad i sömnen. Oftast handlar det om något album som jag dammar av, men den här gången hittade jag en mapp på datorn: "Best of Baconi". Minns att den skapades när en kompis som är lite för schlagerbiten ville ge min musiksmak en chans. Brände helt enkelt en skiva med det bästa av det bästa, låtar som på något sätt gör mej lycklig eller som påminner om något viktigt. Jag lade försiktigt och förväntansfullt in alla låtar från mappen som en playlist i Media Player. Utan överdrift kan jag minst sagt säga - vilken samling, man kan bli överlycklig av mindre än detta kombinerat med en solig söndag!

Afasi, Filthy & Snook - 1990nånting
Anel Ft. Dirty D - Skåneresan
Beatnuts - Watch out now
Big Brovaz - Nu flow
Chrisitna Aguilera Ft. Lil' Kim - Can't hold us down
de Besche - She said
Fjärde Världen - Brödraskap
Fjärde Världen - För alltid

Kymani Marley - Warriors

Looptroop - Don't hate the player
Nelly - Lovin' me
Petter - Mikrofonkåt
Puff Daddy - I'll be missing you
S1 - Sommar
Shalom - News for you
Timbuktu - The botten is nådd
Tupac - Unconditional love
Winnerbäck - Kom änglar
Xzibit - Paparazzi


Citat från igår #2

Vår assisterande tränare körde en av sina patenterade monologer/peppsnack igår. Han beklagade sig över vår rädsla att missa något ur konkurrenssynpunkt vid skador och sjukdomar, samt ville påpeka vikten av att vila när vi verkligen råkat ut för något. Höjdpunkten kom dock framåt slutet, något med svengelskan gick snett:

"-Det viktigaste, tjejer..det är att ni är 200% fitta i kroppen i april!"


Citat från igår #1

En nyfunnen kompis diskuterade av någon outgrundlig anledning självaste Jesus tillsammans med två av sina kompisar samt den ena kompisens föräldrar. Okristen som jag är så minns jag inte bibeln exakt, men de diskuterade iallafall att han föddes runt jul och dog vid påsk. Varpå min kompis hann kläcka följande snilleblixt innan hon bet sig i tungan:

"-Oj vad mycket han fick uträttat.. Han blev ju bara tre månader gammal!"


Fredagslåten

Titt som tätt dyker följande upp, som minne av alla grymma fredagar i gymnasiet med fotboll i solskenet hela eftermiddagen:

"På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest/
men fredag är ändå den dagen som känns bäst/
...jag vill ha fredag idag!/"

Who's the tevebestämmare now, huh!?


Update

Det blev ingen träning för mig igår heller. Var helt slut sista timmarna på jobbet, svag i kroppen och matt i huvudet. Vilket naturligtvis gav en lätt återgång till dom här tankarna, vare sig jag ville eller ej.

Efter att ha gjort en näst intill perfekt, åtminstone felfri insats på träningsmatchen i söndags (hade massvis att göra trots vinst 6-0!) känns det som hänt sista tiden helt overkligt. Speciellt när hela problemet kom upp till ytan igen i måndags av diverse anledningar. Mental notering för att inte avslöja för mycket innan jag vet exakt vad som gäller: det kan vara ett erbjudande som är för bra för att avböja.
Here we go again för att fräscha upp minnet och känslan med två fantastiskt välskrivna inlägg - kunde inte sagt det bättre med ett enda ord idag:
http://baecklund.blogg.se/2008/february/foljetongen-fortsatter.html
http://baecklund.blogg.se/2008/february/desillusionerad.html

Ni som känner mig sedan länge vet att jag biter en del på naglarna när det är något som påverkar mig negativt. Sista året har jag hållt uppe rätt bra och lyckats låta bli hyfsat, men sista månaden har jag (pga det jag länkar till ovan) tyvärr tappat det. Även "festsnusandet" har övertrasserats, även om jag fortfarande tycker att jag kan ha kontroll över det om jag vill.
För övrigt måste jag komma ihåg att se fram emot den ruskigt efterlängtade hemresan till underbara Uppsala (åtta dagar kvar).

Ovärt med feber

Har fått klagomål om dålig uppdatering av bloggen (inget namn nämnt, J.A!). Får bortförklara mig med att jag legat däckad med feber i två dagar, vilket är mindre kul. Eftersom jag inte varit ordentligt sjuk sen jag bodde i norr, senast var nog för drygt två och ett halvt år sen, så tyckte kroppen att det var dags att fräscha upp minnet. Det var skönt att vara hemma till en början, trots att jag inte fick så mycket mer uträttat än att älta underbara Sopranos.

Men efter två dagar utan jobb/träning och med i princip total social isolering: boring! Utan besök av en kompis som av en tillfällighet (läs: jobb inom vården) var ledig i måndags, hade jag nog avlidit på fläcken. Trots detta kan jag såhär i efterhand, med 48 mail å 32 bevakningar i hög på jobbet samt två ofrivilligt träningsfria dagar, nästan känna efter och tänka: "-Var jag verkligen riktigt sjuk? Kanske skulle ha gått till jobbet ändå? Och träningen, var jag verkligen tvungen att vara hemma båda dagarna?" Hjärnspöket har ordentligt fel ibland, och ovan nämnda exempel är faktiskt ett praktexempel.

Kryptiskt

"Jag känner mig stor, stark och milslång/
med tio ton på min skivstång/
kom, kryp ut ur ditt räkskal/
vid blotta anblicken av mig så blir du knäsvag/"

Googles bildsök

       

Fredagsmail igår

En dag kom en gammal dam på ålderdomshemmet körande fram och tillbaka i

korridoren i sin rullstol.
Hon gjorde hela tiden motorljud så att det skulle låta som hon körde bil.


Precis som hon körde där fram och tillbaka i korridoren hoppade en gammal

man ut ur ett rum och sa myndigt:

"- Ursäkta damen, men ni körde alldeles för fort. Kan jag få se på

körkortet?"

Hon rotar runt i handväskan och får fram ett gammalt tuggummipapper, som

hon räcker honom.

Han tittar noga på det, säger att den här gången får du bara en varning

och skickar iväg henne.

Hon fortsätter sitt ändlösa körande fram och tillbaka.


Plötsligt hoppar farbrorn fram igen och säger allvarligt:

"- Ursäkta damen, men jag såg att ni körde över mittlinjen där borta. Kan

jag få se registreringsbeviset?"

Ett lätt grävande i handväskan gör att hon får tag i ett gammalt kvitto,

som han ser noga på och säger att den här gången blir det bara en

andra varning.

Tanten sticker ivrigt iväg i en rasande fart, fortfarande låtande som en

bil.


Plötsligt hoppar den gamle mannen ut ur ett rum, han är spritt språngande

naken och har ett präktigt stånd.

Tanten i rullstolen får något förskräckt i blicken, gapar och utbrister

olyckligt:

"- Näää inte alkoholmätaren igen!"


Lunchsnack

Jag satt på lunchen med ett par fotbolls- och jobbkollegor och diskuterade träningsmatcherna kommande helg. När vi fastslagit att ena matchen spelas på plan utan läktare, och tipsat en kollega som var sugen på att komma och titta om att ta med en ihopfällbar stol, händer det oväntade. Hon utbrister missnöjt och något högljutt:

"-Men jag kan ju inte ta med en stol! Det är väl lite väl gay?"

Påminner om något

"Trelleborgs förhoppning är att fyra andra spelare ska lämna klubben."
"..och har dessutom blivit uppmanade att söka sig till andra klubbar."
"Att leta ny klubb i mars är inte det enklaste.

- Tajmingen är helt fel, säger Cetinkaya till Trelleborgs Allehanda."

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/allsvenskan/trelleborg/article1976980.ab


Grym helg

I lördags spelade vi match några mil söderut. Megastorm och iskallt till trots, vi åkte hem med en efter förutsättningarna gedigen insats och vinst 0-3. En välförtjänt nolla!

Kvällen spenderades med en sedan länge inbokad fest med Thailandgänget + två "snyltgäster". Sammantaget en fantastisk kväll med otippade pizzor, autografer på de mest oväntade ställen och som vanligt många skratt. Husesyn på småtimmarna, bortglömda vad och sköna/obehagliga taxichaufförer.

Jag älskar dessa bakissöndagar när goda vänner samlas, i det här fallet hemma hos mig, för att älta/äta/umgås och se film/sova i soffan. Mycket roligt sades, trots att den ena var mer huggen än den andra innan maten. Roligaste kommentaren kom nog ändå oväntat från en tillfälligt halvdöv:

A.R om K.M-R: "-Man bråkar inte med teskedsgumman ostraffat.."
E.S tror sig förstå: "-Haha, nää, tv-bestämmaren e inte å leka med!"