Julstök

I helgen bakade vi pepparkakor. Lillasyster och jag+storasyster med dotter. Riktigt mysigt,dessa brudar vet hur man fixar julstämning så att den till och med smittar av sig på mig!

I veckan var det Lucia. Hela familjen var på systerdotters firande i skolan (hon går i ettan). De sjöng fler låtar på en dryg halvtimme än jag någonsin kunnat texten på!
På själva Lucianatten såg jag film med en kompis istället för att gå ut på krogen..funkar bra det med :)

Får väl skryta med att jag redan köpt alla julklappar.. Dan före julafton ska vi åka till familjens hus i Småland. Firar oftast jul där,päronen å syskonen med eventuella familjer. Alltid lika mysigt att komma dit,fast i år verkar det som att vi får klara oss utan snö!?

Juldan är given utgång om vi hinner hem innan,det måste jag göra i år för mina underbara kompisar som bor i Oslo kommer närvara både då och på nyår!
..nackdelen med utgång på juldan är att det brukar kunna va galet mycket folk (sådär att man bara lyfter benen i luften å "står kvar" ändå för att det är så trångt)..
Nyårsafton är bokad. Hon som ska flytta ner för att plugga (läs förra inlägget),hennes syster och pojkvän och några till har hyrt lokal och bjudit in massa folk. 350 spänn för middag,lite dricka och en sjutusans fest..känns helt okej :)

Så ser ledigheten ut i korta drag. Lägg till en himla massa träningar och lite sånt så kommer det kännas som att det är januari imorgon,inte om två veckor. Första dagarna efter nyår ska jag norrut för att städa ur lägenheten och fixa det sista. Ett par dagar senare hoppas jag ha fått komma in i min nya lägenhet. Sen är flytten klappad och klar!

"Det går bra nu.."

Citerar en låt som jag egentligen inte tycker om för att sätta ord på känslan de senaste dagarna. Det är alltid en underbar lättnad när man gjort klart för nästa år,men den här gången känns det ännu mer speciellt.

En av mina närmaste kompisar i gymnasiet flyttade dit jag är på väg för lite mer än ett år sen. Hon bor med sin nybildade familj ett stenkast utanför storstan,det var där jag firade förra nyår.
Ytterligare en av mina närmaste kompisar,men alla kategorier denna gång,är precis som jag påväg söderut. Hon fick för ett par dagar sen reda på att hon kommit in på universitetet i samma stad! Hon tar med sig pojkvännen och flyttar en dryg månad efter undertecknad.
Utöver detta så kommer en forward jag spelat med de två sista åren att ansluta till samma nya lag som jag.
Med allt detta vill jag ha sagt att redan från dag ett kommer jag att ha ett socialt nätverk som jag inte var i närheten av ens det första halvåret i min förra stad. Snacka om räkmacka!

På tal om min förra stad så har jag nu bokat flytten och resan upp för att ordna det allra sista...kommer kännas konstigt att vara där "sista gången"..för den här gången iaf!

Framtiden

Beslutet är taget sen ett par dagar tillbaka. Det har varit officiellt i två dygn redan,ändå kommer det som utlovat vara här man kan läsa det först. Anledningen att jag inte skrivit det här tidigare är något så enkelt som tekniska problem hos min bloggvärd.. Mindre populärt!

Efter nyår flyttar jag mer än 100 mil söderut,till landets näst största stad för att spela med stadens näst största klubb. Har du inte redan listat ut vad det rör sig om,så kan jag tala om att det är på Sveriges "baksida" och att klubben faktiskt åkte ur högsta serien i höstas.

Anledningarna till mitt beslut är så många att det hade blivit galet långrandigt att rabbla dom alla här i bloggen. Men de viktigaste tar jag i vilket fall. Först och främst handlar det om något så enkelt men viktigt (se flertalet tidigare inlägg) som speltid. Egentligen hade jag kunnat sluta berätta där,speltiden är anledningen till att jag lämnar min nuvarande klubb samtidigt som det är anledningen till att jag väljer just denna klubb istället. Men i samband med detta kunde min nya klubb erbjuda en ruskigt bra helhetslösning. I princip omöjligt att tacka nej till.

Allsvenskan 2008 var bland det första klubbrepresentanterna pratade om med mig,det är egentligen det enda som räknas. Och vi har enorma möjligheter att lyckas med det,i princip hela truppen verkar stanna kvar. Jag hade börjat räkna ner minuterna till första matchen redan nu om speldatumet hade varit bestämt. Så revanchsugen och laddad är jag! Men först är det mycket annat som ska hända: flytten,nya jobbet och nya lägenheten. Plus en lååång försäsong. Allt går att läsa om här framöver. Men när gräset är grönt och det väl är dags,då kommer jag att vara beredd!

Lugnet efter stormen

Mycket har hänt sen sist..men ändå inte. Största skillnaden är att jag är hemma hos föräldrarna och vilar upp mig i underbara Uppsala..samt att mestadelen av ångesten har lagt sig. Festerna och utlandssemestern är avklarade och mitt beslut är mycket nära. Det står väl på sätt och vis mellan fyra klubbar,två i ettan och två i allsvenskan. Det som gör att beslutet känns förhållandevis enkelt nu jämfört med förra året är att ett alternativ är överlägset på i princip alla,men iaf de flesta plan.

Håll till godo,ni vet mycket väl vart ni kommer att kunna läsa beslutet först ;)