Citat

Sjöbo IFs tränare Niklas Ohlsson svarar på frågan:
Ni har släppt in 10 mål på de två senaste matcherna. Vilket lag är svårast att möta, Kristianstad eller Jitex?
- "Jitex, då blev vi rejält utspelade."

Asså bara..vad hände!?

Jag som trodde att jag stått för årets tavla i bortamatchen för ett par veckor sedan, men denna tar priset från mig med milsvid marginal!
http://www.fxt.no/toppserien/article1060434.ece

"Vilken jääädra smäll"

För er som inte känner igen citatet så kommer det från Dynamit-Harry i Jönssonligan. I sammanhanget passar den ruskigt bra eftersom det är just vad det var..en jädra smäll. Vad var det då som hände? Jo,undertecknad skulle enkelt plocka upp en hård men dåligt slagen straff som gick mitt på mål.. Varpå bollen studsar rakt upp på den gropiga planen och knockar mej!

Följderna blev groggy, huvudvärk och näsblod (blöder aldrig näsblod - tillfällena genom alla tider går att räkna på ena handens fingrar). Blev naturligtvis kommenderad en lugn kväll och att inte sova ensam..turligt nog erbjöd sig en sjuksköterskestuderande vän att ställa upp å sova på min magnifika soffa. Sånt uppskattas,kände mej minst sagt trygg när jag somnade in :)

Dagen efter är skallebanken kvar i en obehagligt krypande känsla..näsa och överläpp är lagom svullna och jag e lite mer småförvirrad än vanligt. Trots det är lättnaden över att det trots allt inte var allvarligare den övergripande känslan..

Tråååkigt

Vi har haft tävling hela våren på jobbet. De 18 på kundtjänst som säljer bäst får åka en långhelg till Gotland i juni. Undertecknad har hela tiden legat på rätt sida "strecket" med placeringar mellan 8-18 ungefär..idag insåg jag att nittondeplatsen är ett faktum. Detta först sista veckan på tävlingen!! Dålig tajming, och framförallt en minst sagt fullgod anledning att lägga in en klassisk slutspurt.

Den frustrationskombinerade motgången är fullkomlig när jag kommer tillbaka från lunchen och inser att systemet ligger nere. Förmiddagen gick trots allt som beräknat för slutspurten men samtidigt är det inget värt om eftermiddagen inte flyter på..fyra timmar senare har jag halva blocket fullkladdat med ärenden som ska åtgärdas, vilket inte varit möjligt när systemet varit nere. Poäng för sälj är bara att glömma, ingenting fungerar!

Fotbollspropaganda

Fotboll är underbart och enkelt. Matchen igår var vinst med 0-6, utklassning och närmare 0-10 än 1-6. Utan överdrift. Vi spann vidare på spelet från tisdagens debacle, varierat och underhållande anfallsspel kombinerat med kassaskåpsäkert försvar. Frågan är bara varför det inte har kännts såhär enkelt tidigare..


Gårdagskvällen

Efter träningen bjöd jag hem lite kompisar för att se finalen i Uefacupen i min undebrara soffa. Eftersom vi åkte direkt så beställdes det hem god mat, och till slut satt vi tio tjejer i min lilla etta och åt, såg fotboll och skrattade. Trots att det var väldigt trevligt så kunde jag inte låta bli att se fram emot den stundande flytten (datumet är ändrat till självaste nationaldagen), då jag kommer känna att det verkligen finns plats för liknande aktiviteter.

För övrigt har jag en helledig dag, röd dag innebär ledigt från jobbet. Detta i kombination med att vi har bortamatch i Svenska Cupen mot ett lag från en lägre division, vilken jag inte är uttagen till, har resulterat i en dag helt fri från uppbokning. Det är minst sagt uppskattat emellanåt!

Sant som det var sagt

Dagens citat för gårdagen, ironiskt sagt minuterna efter machen:

"Jodå, det e tjo å tjim och glasstårta.."


Tomhet

Det var perfekt. Vi rullade boll, rörelsen var fenomenal, anfallsspelet varierat och vi vann i princip varenda andraboll. Vädret var, bortsett från blåsten, som gjort för att spela fotboll. Mattan ska vi inte prata om..närmare golfgreen går inte att komma, utan tvekan topp tre planer jag spelat på. Perfektionism på alla plan alltså.

Efteråt kändes det oerhört tomt. Tidigare har vi inte presterat men vunnit ändå, nu gjorde vi allt rätt..men förlorade på tilläggstid. Hur gick det till?

Dagen efter känns som en baksmälla. Sömnbrist kombinerad med en krypande men något dämpad ångest är anledningen. Tomheten är som bortblåst, enda känslan just nu är revanschlusta. Serien är på intet sätt avgjord, vi har 18 omgångar kvar vilket innebär 54 poäng att spela om.

Många positiva besked igår, många individuella prestationer men framförallt laget - vilken match vi gör. Spelet fungerade verkligen, som capitano uttryckte det för några minuter sen: vi har aldrig spelat såhär bra.

Ledig helg

Sen jag flyttade till stan så har jag inte,vad jag kan minnas,haft en enda helledig helg. De flesta andra som inte är härifrån passar naturligtvis på att åka hem den här helgen,men jag har inget behov av det än. Detta är främst pga att mina närmaste kompisar är i Asien sen ett halvår tillbaka,och har en planerad hemkomst om ett par veckor. Min tanke är istället att passa på att åka hem några dagar i samband med det.

Gårdagskvällen började med ett ikeabesök direkt efter jobbet med två kompisar. Provsittning av soffor och provliggning av sängar stog på programmet,två av oss som var där ska flytta till sommaren. Helkvällen avslutades med mat,godis och chips. Väldigt trevligt.

Planerna för resten av helgen är väldigt svävande,vilket är ganska skönt. Det måste vara såhär vanligt folk känner inför en helg! Dagen kommer gå åt till städning av lägenheten (det var trots allt ett tag sen) och ett besök på gymmet. I övrigt är det ju folkfest i stan idag,och jag har en gammal kompis som är här av den anledningen.
Morgondagen är om möjligt ännu mer obokad än dagen med träning tidig kväll som enda "måstet".
Glassigt! Over and out.

Målet på världens läppar


Ventilerat

Kom precis hem från dagens träning, som för övrigt var galet rolig. Vi hade spelarmöte efteråt för att ventilera alla interna grejer som jag nämnde i förra inlägget. Såhär direkt på rak arm känns det riktigt skönt att vi har pratat om det som behövs,för att i det långa loppet bli ruskigt starka som grupp.

I samma veva passade undertecknad på att ta upp den obefogade kritiken med källan, och det visade sig att det i princip blivit uppförstorat. Skönt att ha det ur världen. Problematiskt att posta detta tidigare ikväll,därför något försenat.
Ciao.

Chockartat lättnad

Det är hur jag vill omnämna känslan efter helgens match. Vi vänder helt osannolikt ett 2-1 underläge till vinst med ett par minuter kvar på matchklockan. Alldeles, alldeles...underbart.
Eftersnacket har förmodligen mest handlat om interna grejer som jag inte kan ta upp här, spelarrådsmöte ikväll och därefter en del att ta upp i gruppen.

Anledningen till det här inlägget är dock att ventilera frustrationen jag känner efter att ha fått höra en liten detalj jag fått kritik för. Extremt obefogad kritik även, och det tolererar jag absolut inte! Att samtidigt ha fått höra det bakvägen gör mig bara ännu argare. Tycker eller tror någon något så kom till mig och säg det, prata inte med någon om det som sen inte ens vågar säga vem det kommer från ursprungligen.


Jag ska dominera på träningen idag!

Ett ilsket over and out.


Kommunikationsutbildning

Torsdag och fredag förra veckan gick jag en kommunikationsutbildning på jobbet. Den går ut på att man ska bli medveten om vad man säger och hur man säger det,samt vad i samtal med kunden som man kan förändra till det bättre. Detta genom att prata om olika situationer och genom att spela in samtal för att sedan gå igenom dom med två andra kursdeltagare + läraren.

Direkt efter kursen kände jag mej "stor stark å milslång..med tio ton på min skivstång" för att citera en skön låt. Oslagbar med andra ord. Fullpumpad med adrenalin, självförtroende och säljargument tillsammans med vägar att lösa problem och att kommunicera på rätt sätt.

Det hela resulterade i.....platt fall. Eller nästan iallafall. Det har varit riktigt segt både måndag och onsdag på jobbet. Inga katastrofsiffror säljmässigt dock,men helhetskänslan har varit förvirrad och otydlig istället för glasklar och lättförstådd.

Anledningen är naturligtvis att jag tagit till mej för mycket information på en gång,velat utnyttja alla knep och tips på samma gång vilket till slut blev för mycket att tänka på. Mitt mål,åtminstone till nästa vecka,är att strukturera upp tankegångarna så att jag tar ett steg i taget på vägen mot en fortsatt framgång.


Lördagens utgång

Dagens klädsel: Slipsen på förfesten samlade pluspoäng.
Dagens citat: Precis innan en av kompisarna somnade på soffan,på den bredaste göteborgskan man kan tänka sej: "Alla e så eeelakaaa mot meeej!"
Dagens roliga händelse: På småtimmarna vaknar vi av att samma härliga kompis e i kylskåpet och rotar.. "Jag hiiittar inteee!" varpå frågan: "Men vart skaaa duuu? Toan e där ute!" ..det hela resulterar i en vända i städskrubben innan hon slutligen hittade rätt. Galet kul!
Dagens tråkiga händelse: Två medtävlanden under ölspelet hamnade nästan i catfight på grund av skiljda meningar om huruvida Mjölby är en stad eller inte. Fruktansvärt roligt att älta såhär i efterhand!
Dagens sjukaste: Taxichaffisens blick när han tände lampan (!) i baksätet för att titta på oss som satt där.. Hjälp!
Dagens låt: Frida - Dunka mig gul och blå. Den gick på repeat ett tag..
Dagens maträtt: Återigen något från den världsberömda lokala pizzerian.. Den här gången blev det en kebabrulle.
Dagens I-landsproblem: Jag måste ta upp det igen.. Vad spelar det för roll om man ser Mjölby som en stad eller inte? Haha, 20 000 invånare var tydligen ett viktigt argument..
Dagens problem: En borttappad plånbok. Undra hur det gick till? Tur i oturen att det inte var min.
Dagens kärlek: Kubbspelet. Strålande present från jobbet! I övrigt står jag fast vid att kärlek är överskattat.
Dagens klantigaste: Det måste bli undertecknad som, efter mycket hetsande om efterfest i taxin hem,bjöd en av kompisarna i sällskapet på en mumsig Jägermeister..som inte alls uppskattades vilket resulterade i att den spottades ut (!) i slasken. Dåligt!
Dagens sämsta låt: Överlag måste det klagas på musiken ute på stället. Den höll inte ens lågstadiedisco-klass..
Dagens historiska ögonblick: Att mitt lag vann kubbspelet trots en näst intill fatal svacka i slutskedet av matchen. Extremt viktig seger! Lagbild kommer inom kort.