Veckans..

(Kom av mej lite med detta sen sist.. Gör ett nytt försök)

..låt: Richard Marx - Should've Known Better
Motivering: Ångest när den är som bäst.

..uttryck: "Joråsatt-ehh.."
Motivering: Ett gammalt uttryck som dammats av å återuppstått. Klockrent att säga när man egentligen inte har nåt att säga. Perfekt att variera med olika betoning eller olika paus mellan de egentliga orden.

..pryl: Skrållan - den talande dockan
Motivering: Systerdotter fick en sån i julklapp.. Ganska söt grej som säger "Jag tycker om dig.." på bebisspråk om man kommer åt den. Hade det funnits såna här när jag va liten så hade det kanske inte varit så svårt å få mej å leka med dockor ;)


Intervjuad

Blev intervjuad av Anders Andersson (normalt ansvarig för uikfans.se) till hans blogg. Läs här.


Födelsedagsfirande

..och nej,det är inte jag som fyller år ;) 29 dagar kvar till det,hehe..

Storasyster fyller 27. Det har (bortsett från ett kräkande barn i natt) varit ett hyfsat smärtfritt firande. Familjen å syrrans bästa kompis + fantastisk mat å grym tårta. De e allt jag begär för en lyckad födelsedag (presenterna va ju ändå inte till mej,haha).

Idag har jag genomfört ett pass på gymet (sååå skönt när det blir färre reps) å sen försökt boka tid tillsammans med en kompis hos tatueraren. Nä,det trodde inte de kära bloggläsarna om mig? Thougt so.. Skenet bedrar ;) men nu ska det snart bli av var det tänkt. Haken är dock att det inte fanns tid på det stället förrän om två veckor. Då är jag som bekant i norr. Får fundera vidare på hur det blir..

Over and out.

Göteborg på nyår!

Så var beslutet taget. Ringde min vän i Götet igår,och kom överrens om att jag åker ner dit på nyårsafton. Ska bli så kul! Har även hittat en ganska billig resa,så jag e nöjd. Ska bli underbart å se hur hon har det!

Syrran å hennes dotter sov över i natt,men lillskrutten blev magsjuk :S så nu ska vi titta på film: Superhjältarna (hennes favorit för övrigt). Återkommer förmodligen senare under dagen med ännu ett spännande inlägg ;)

En vinnare hatar att förlora

Har fått en hel del pikar av familjen de senaste dagarna när vi haft frågesport å så.. De har jättesvårt att förstå att man verkligen kan hata att förlora.. Men för mig handlar tävlande om så mycket mer.. När det gäller sådant så tävlar jag förvisso,precis som alla andra,för att umgås å ha trevligt.. Men samtidigt handlar själva tävlingsmomentet alltid om att vinna. Ingen tävlar väl för att det är roligt att förlora?

Jag skulle aldrig kunna delta i någon form av tävling för att sedan vara nöjd med att inte ha vunnit. Det är så fantastiskt kul att tävla och vinna så att man vill uppleva den känslan gång på gång. Som slutsats av detta tar jag för givet att det är den driften att vinna som gör en elitidrottare till en elitidrottare. Vad skulle annars vara syftet med att lägga ner så mycket tid som man faktiskt gör?

Tro nu inte att jag e superdryg å spela kort mot eller så.. E faktiskt ganska mänsklig ändå ;)

Julen har varit fantastiskt mysig. Som jag säkerligen skrivit tidigare så tycker jag att all form av julhets är fantastiskt överskattad. Vi brukar åka till släktens hus i södra delen av landet å fira ganska okomplicerat,det passar mig perfekt. Men i år blev det inte av,utan vi stannade istället hemma hos päronen. Lillasyster i England å systerdotter som firade med sin pappa i år va de enda som inte närvarade,annars var det fullt hus! :)
Detta ledde till att det blev en mer vardaglig jul. Var även ute på juldagen,det var i princip hur kul som helst! Träffade en hel del gamla kompisar å så..

Har lite problem med att planera nyårsafton. Vill egentligen ta det billigaste alternativet,men det som dykt upp hittills är följande: Göteborg (favoritkompisen från skolan bor där med sin kille. Skulle vara kul å se hur hon har det), Sälen (gammal kompis vars kompisar bor där.. Känns nog minst aktuellt), Holland (kompis pojkvän bor där. Skulle va kul å följa med henne ner), Österrike (kompisar som säsongsarbetar. Lär inte hända,åker ner senare i vinter istället).. Hade helst sett att något dyker upp mer i närheten.. Inget av dom här alternativen passar in på budgeten.. Har du något förslag så säg till ;)

Over and out.

Baecklundskt julstök

(Eftersom blogg.se inte alltid fungerar helt klanderfritt så publicerar jag härmed ett inlägg jag skrev igår kväll.. Förmodligen något förvirrande,men inget någon kan göra något åt..)

Först å främst måste jag ifrågasätta enkelheten i att genomföra ett löppass (15 x 45 sek i 80% fart,vila 30 sek) på tösnorhala (?) gånvägar (elljusspåret var inte att tänka på - blötsnö till knäna? Nej tack..).. Fick faktiskt med mej farsan,han hakade på rätt bra. Men måste påstå att det var omöjligt å hålla farten när man var tvungen å hålla koll på underlaget hela passet.. Brukar ha fullt upp med å ha koll på tiden i vanliga fall haha.. Men med ett pass i gymmet i morse å detta nu ikväll så känner man sej lite duktig iaf :)

Vi julstökar lite här idag. Jag,päronen å storasyster har kokat knäck (mums! Lätt mest underskattade julgrejen!),lyssnat på
www.spraydio.com/jul (helt okej) å pysslat lite. Är absolut inget stort fan av julhets egentligen.. Men nu känns det okej,när jag e klar me alla julkappar tidigare än nånsin så kan man kosta på sej nån dag iaf ;)

Glögg nu,sömn om en stund,jobb å träning imorgon.

Over and out.

Med glimten i ögat

Hittade detta någonstans på internet:

Joppansökan
Till OK i Jukkasjärvi

Tå ja såk i annons att ni sökte pensinmacksföreståndare
Då tänkte ja, joppet är mitt!
Ja har pra meriter sen titikare, nu räknar ja tom:

1.Folkskola klass 1,2,3,4,5,6 å halva suan

2.Joppet: Ja hat inte joppat på pensinmack förut men ja har dankat mikke
met pilen.

NU JA UNDRA;
Lönen, met mina meriter grävs en hök lön, ganse 40 000 kr/mån och
sänstepil kräver jag, samma som sefen, ja dror på jämlikhet.

Ja har kått många kurser, nu räkna ja tom:

1.Säljkurs halva veckan
2.ABF-kurs, lär dig pela gitarr för nypörjare
3.Konkurs, de va en konsti kurs
4.Datautpildning

Ja ser fram att få åka mer kurser helst till tammerfors, där är pra drag.
Hoppas no kan pestämma snappt, stämplingen tar snart slut.
Dveka ej, nästa vecka har ja säkert nutt jopp.

Julhälsning

Det damp ner ett gulligt litet julvykort i mailboxen under kvällen. Trevligt,mer sånt ;)

Inför 2006

Nu har jag alltså avslutat den något utdragna säsongssammanfattningen. Det känns bra,och nu är det dags att blicka framåt. Det är ett viktigt och spännande år vi står inför. Som regerande mästarinnor är vi laget alla vill slå,och samtidigt kommer vi att matchas ännu hårdare med spel i Europacupen.

För mig personligen hoppas jag på mer speltid. På vilken nivå spelar mindre roll,men jag behöver kontinuerlig matchträning som en följd av den utmärkta träning jag får. Utvecklingskurvan har pekat ganska rakt uppåt senaste tiden,och om den ska fortsätta i samma riktning så är det matcherna som saknas. Ett s.k. farmarlag (högst div. II) eller det från förbundet utlovade utlåningssystemet till div. I är det jag närmast hoppas mest på. Då är jag med på samma sätt som förra året,samtidigt som jag får en match med jämna mellanrum.

"Inför 2006" är den sista renodlade fotbollstexten på ett tag framöver. I fortsättningen skall bloggen bli lite mer personlig,ungefär på samma sätt som i början av dess livstid ;)

Testar å blogga med mobilen.

DSC00069
Testar å blogga med mobilen.

Säsongssammanfattning del fyra

Under hösten måste jag faktiskt påstå att det mesta rullade på mer eller mindre smärtfritt. Vi fortsatte att krossa allt motstånd,och gick fram som en ångvält både i serien och i cupen. Trots detta så kom inte serievinsten utan anstränging,då vår sydligaste seriekonkurrent körde vidare på ett liknande sätt,dock inte med fullt lika övertygande siffror.

För mig personligen blev det inte speciellt mycket matchande. Det är ju självklart tråkigt i sig,men samtidigt är det inte något som jag inte visste om innan. Jag hade bestämt mig för att göra det bästa av de spelminuter jag fick,och det tycker jag att jag gjorde. Har fortfarande inte släppt in något mål i en tävlingsmatch för klubben. ;)

Sammantaget blev det ett antal tränings- och uppvisningmatcher plus två i cupen och en i serien. Detta gjorde på ett naturligt sätt att man kände sig mer delaktig i cupframgångarna än de i serien (två av fem matcher mot en av 22). Även om man måste komma ihåg såhär i efterhand att vi som spelade minst på ett sätt är mest delaktiga,eftersom vi egentligen drog det riktigt "tunga" lasset. Det är lätt att vara given å spela match efter match,men det allra svåraste som lagidrottare är att hålla kvalitén uppe på allt när man är utanför laget.

Avslutningen på säsongen blev enorm. De regerande mästarinnorna (som haft en mindre bra säsong) vann mot vår värsta konkurrent i söder,och då var det i princip klart. Vi gick genom serien utan att förlora en match,med bara två tappade poäng. Cupfinalen däremot blev kanske inte vad vi hoppats på.. Sista månaden bestod mest av lätta träningar och massor av firande: guldfester och fotbollsgalor till höger å vänster. Alltså en mycket trevlig avslutning på ett fantastiskt fotbollsår! :)

Fotnot: Missade du de tre första delarna? Klicka på "November 2005" under "Arkiv" i spalten till vänster så hittar du dom!

Fotboll är det roligaste som finns

Jag har lovat mig själv att skriva nästa del av säsongssammanfattningen innan denna vecka är över. Får se om det blir så! ;)

Har tränat ganska massa-mycket fys senaste tiden.. Bor i princip på gymet eller i elljusspåret när jag inte varit å jobbat. Det är naturligtvis nästan alltid kul å träna,även om individuell fys kanske inte är det mest spännande.. Har dock lyckats "lura" med mej syrran till gymet å farsan till elljusspåret så de e inte så farligt ändå (även om vi inte kör samma grejer så känns det skönt å ha nån med så att man verkligen kommer iväg).

Att få träningsbehovet stillat har gjort att jag inte tänkt så mycket på fotbollsabstinensen,som tidigare var olidlig. För att få något extra pass i veckan så ringde jag min gamla klassföreståndare,tillika tränare i den lokala seriekonkurrenten. Första passet idag,och min absolut största känsla efteråt (trots att jag va ganska risig + att tempot å den individuella skickligheten är milsavstånd från vad jag numera blivit "bortskämd" med) var: hur kul är det inte med fotboll egentligen? Helt underbart roligt!! Blev påmind om att detta är det absolut roligaste som finns. Hur kan man egentligen leva utan att få spela fotboll?


Lillasyster

Måste säga att det känns väldigt konstigt å hänga såhär pass mycket med päronen utan att lillasyster åtminstone dyker upp ibland.. Kom verkligen å tänka på det,jag har aldrig umgåtts med päronen utan lillasyster i närheten.. Hon har ju alltid liksom bara funnits här..

Som bekant så befinner hon sig i England som utbytesstudent i ett år. Hon bor mitt ute på den engelska vischan i Paignton som ligger utanför den mer (i Sverige) kända hålan Torquay. Aha,tänker ni,suparresa. Absolut inte. Vad jag har förstått så är Paignton stendött på vintern,för att bli i klass med nån mer välbekant håla här hemma i Sverige mellan Uppsala å Sthlm där nämnda lillasyster växt upp. Så jag är inte orolig ;)

Pyster,om du läser: saknar dig!!

Till sist: hor-adriano. Får man säga så? 93:e!? Åhh..

Veckans..

Kände att det var dags för ett nytt grepp.. Bloggen har blivit lite formell, opersonlig och tråkig senaste tiden.. Har liksom inte orkat ta tag i det :-P

Men nu är det ändring på gång! Rubriken syftar på att jag kommer att utse diverse "Veckans.." ungefär en gång i veckan framöver, med start här å nu. Varning utfärdas för mycket jobbtankar just denna vecka.

..låt: Jah Cure - Longing For
motivering: Storasyster å jag lyssnade sönder denna sommarsköna låt i somras när hon var på besök i norr. Blev lagom förvånade när vi hörde den för första gången på radio på jobbet i veckan!

..uttryck: "-Aj aj!"
motivering: Kollegan på lagret säger så om det mesta.. Med småländsk entusiasm blir det fantastiskt roligt när man är trött ;)

..pryl: Doseringsbanan, aka spene
motviering: Tänk en ketchupgrej på närmaste gatukök.. Det man trycker på för att få ut ketchupen är en doseringsbanan, även kallad spene. Dom fanns på lagret jag jobbade på i veckan, och var kollegans favoritgrej. Därav utnämningen, vi hade fantastiskt roligt åt doseringsbananena hahaha.

"Äta då å sova då"

Såhär ser mina dagar ut den här veckan:
sova äta jobba träna. Varken mer eller mindre.

Hade egentligen tänkt lyckas klämma in nästa del av säsongssammanfattningen i veckan.. Får se om jag hinner,internet e spärrat på jobbet ;)

UIK 2006

Så var det i princip klart. Jag stannar! Klubben släpper förmodligen pressmeddelandet under morgondagen. Kontraktet är dock inte påskrivet än,det är några få detaljer kvar. Men beslutet är taget och det känns fantastiskt skönt,som jag skrivit tidigare.

Kom ihåg var du läste det först! ;-)

Media

Som jag skrev tidigare så ringde den ena lokala tidningen.. Fick höra att man idag kunde läsa att dom skrivit att deras "källor" sagt att jag ska gå till konkurrentklubben å alltså inte stanna kvar. Samtidigt så citerade dom mig faktiskt korrekt. Intressant.

Allt blir officiellt imorgon.

Vad hände?

Svaret på den frågan blir uppskjuten.

Det har nu gått snart 49 timmar sedan min utlovade 48:a.. Beslutet är taget och det känns helt fantastiskt underbart. Anledningen till att det inte är officiellt än är densamma som jag sade till den ena lokalblaskan: jag har inte pratat klart med alla inblandade ännu.

Så enkelt är det.

Tålamod,gott folk.