Är en Gps alltid pålitlig?

Jag var i Småland i helgen. Åkte ner i fredags efter matchen, direkt när vi var klara med installationen av baslådan i bilen (efter mycket om och men. Äntligen!). Dök in hos päronen vid 22-snåret och somnade kort därefter. Lördag förmiddag spenderade jag och farsan Baloo på det lokala gymmet.

Vid lunch dök resten av packet upp: bror med bättre hälft samt storasyster med familj. Vi åkte i samlad konvoj till Fredriksbergs Herrgård en bit utanför stan. Sammantaget en trevlig tillställning, men framförallt var det kul att hela släkten samlades igen (tyvärr minus lillasyster i Spanien).



Mycket ältande och en nattsömn senare var det så dags för hemfärd. Syrrans kille åkte med mig i fingolfen och syrran med dotter i hennes MG.
När det blev dags för oss att tanka strax efter Nyköping, så ställde vi in min Gps på närmaste OKQ8. Den skulle vara några kilometer bort, och vi svängde således av E4an nästa avfart. Konstigt nog så verkade det fortfarande vara nån kilometer kvar till macken, men vi litade ju på Gpsen och fortsatte över en bro, förbi några åkrar, till och med förbi en Tanka-mack. Där nånstans började vi bli riktigt fundersamma, samtidigt som det började brinna i knutarna eftersom vi inte visste exakt hur mycket som var kvar i tanken.

GPSen hade alltså fel. Tvärfel till och med. Den tyckte att vi skulle svänga in på vändplanen vid en bondgård i skogsbrynet bortom åkrarna och kyrkan. Tror inte det va? Vi rullade försiktigt tillbaka mot Tanka-macken och måste ha klarat oss precis på de sista ångorna fram till pumpen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback