Kuala Lumpur!

I forrgar efter lunch paborjade vi resan till Malaysia och huvudstaden Kuala Lumpur. Vi fick tag pa bat fran Koh Chang till fastlandet, plus taxi fran baten till Bangkok for 350 Baht per person. Gissa om vi var nojda, mer pengar over till shopping i KL!

Dock korde taxichaufforen som en riktig jakla dare. Bade en och tva ganger fick han i princip tvarnita pa motorvagen for att inte kora in i lastbilar framfor som bytte fil. I slutet av resan var vi sa uttrakade att vi slog vad om hur langt det var kvar. Jag gissade pa en timme, K pa en timme och 10 minuter, T pa en timme och 25 minuter. Det tog ganska exakt 1 timme och 2 minuter. Tack tjejer for 40 lattfortjanta Baht!

Vi tog en taxi till hotellet vid flygplatsen som T kollat upp, Novotel. Eller, rattare sagt, vi trodde att hon kollat upp det. Hon missade att kolla prisklassen. Val framme sa var vi sa felplacerade som tre backpackerbrudar kan bli. 5 000 Baht/natten blev tack och hej, dock var portiern sa vanlig att han fixade gratistaxi till ett annat hotell med samma agare, fem minuer bort fran flygplatsen. Halva priset, 2 500 Baht, lat som rena fyndet i jamforelse. Dock var aven detta en lyx vi sallan eller aldrig skadat i Thailand; vaskorna upp pa rummet, dorrar oppnade for oss och roomservice, samt inklusive frukost. Dessutom ingick aven wake-up call och skjuts till flygplatsen. Latt vart.

Flyget Bangkok-KL gick smidigt. Forsta intrycken var att det ar en riktigt cool stad, som ett modernt Bangkok kanske man skulle kunna saga. Shoppingen e grym, inte alls som i Thailand (las: nastan inga kopior) utan mer som hemma fast mer renodlade markesbutiker och mycket billigare!

Boende hittade vi direkt; Prescott Inn. Frascht, nara allt och trevligt fyrbaddsrum for 150 Ringit /natt (ca 300 SEK). Forsta shoppingdagen letade vi oss via den coola "luft-tunnelbanan" (Monorail, den gar ovanfor trafiken i luften och kostar max 5 SEK/resa), till Suria KLCC, vilket ar den enorma shoppinggallerian i anslutning till Twin Towers. Det finns alltsa allt man kan tankas vilja ha i den har staden, till alla planbockers storlekar. Vi ar minst sagt lyriska, och skulle nagon av oss fa chansen att aka hit igen sa hade vi garanterat inte tvekat en sekund.

Skulle jag ens forsoka att ga in pa allt vi handlat, sa hade det har gatt till historiebockerna som langsta blogginlagget ever. Det handlar om allt fran skor och vaskor till klockor, planbocker och klader. Efter heldagen pa Suria, sa letade vi reda pa en restaurang dar en DJ spelade musik. Dyrt var det, men som vi var varda den olen. Dock borjade T med att spilla ut hela olen sa glaset gick sonder, precis efter servitrisen hade hallt upp den. Hon var sedan orolig att T skulle gora om samma tabbe, och sade hela tiden "Be careful, be careful."

Gissa om vi var trotta efter forsta dagens hetsiga shopping.. Men dag tva tog vi i annu mer. Vi hann med tre extrema och osannolika shoppingstallen pa totalt 11 timmar. Forst Times' Square, med ett nojesfalt inbyggt i gallerian, sedan lite lyxigare Pavilion. Sista stoppet blev den nagot mer Bangkok-inspirerade utomhusmarknaden i China Town. Dar shoppade de andra tjejerna vaskor a presenter till hoger och vanster, samtidigt som undertecknad kanske inte var lika lyrisk. Till slut hittade jag dock ett par schyssta solglasogon som prutmastaren K fick ner till under halva utgangspriset.

I Pavilion hittade vi antligen den dar jakla (ursakta spraket) Forever 21 som K tjatat om sedan innan vi ens sags pa Arlanda. I den har butiken fick alltsa Ts favorituttryck "Go nuts" en heeelt ny innebord. T hade shoppingangest, samtidigt som K bodde i provrummet och hann nog egentligen inte ha lika manga vandor i butiken som hon tankt. Jag hittade tre, med tanke pa butiken, helt ovantade inkop. Men nojdast var anda K nar hon insag att killen i kassan missat att ta betalt for hennes dyraste plagg.

Idag har vi mest riktat in oss pa att ordna resan vidare. Ikvall aker vi liggvagn i nattaget till kusten, sedan taxi 15 min och bat 45 min. Sedan ar vi framme pa Malaysias paradis, ogruppen Langkawi. Det ska vara dyrare an Thailand (men det ar ju hela Malaysia, tank pa att vi inte hittat en ol under 40 SEK), men annu finare, annu lugnare och annu mindre exploaterat.

Det finns sa mycket intryck och tankar efter besoket i den har staden som jag skulle kunna skriva, men det finns varken tid eller ord att bli sa pass utsvavande. Ni far istallet halla tillgodo med denna snabbgenomgang, samt Ts bilder och inlagg: imta.blogg.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback