Thailand del 5

I forrgar gick jag hem solokvist direkt efter middagen med misstankt feber. Sag en film, Redbelt, och somnade ratt tidigt. Efter en timmes somn brakar tjejerna in pa rummet med Klaras nygjorda tatuering i hogsta hugg. De hade valt en nykter kvall trots allt och vi somnade in med vetskapen att det skulle bli Bamboo Island med vara bundsforvanter Emil och Jonas.

Tji fick vi, killarna flyttade in i ett rum pa Jong's pa morgonen och rapporterade att Emil blivit magsjuk under natten. Vi tog med oss Jonas till en heldag pa stranden har istallet. Framat kvallen blev aven Klara ordentligt krasslig och fick baddas ner i sjuksangen. Dock stod hon for hogljudda protester nar hon insag att jag, Tessan och Jonas tankte dricka Chang utan henne.

Sagt och gjort, vi korde olspelet pa Khun Va, dar vi fick reda pa av Tessan att det finns en spritsort som heter Bramhults. ..och jag som alltid trott det var juice dom salde pa Ica Maxi!
Vi gick vidare till ett, tyvarr, stendott Carlitos. Vi tog vart fornuft till fanga och testade istallet Hippies lite langre bort pa stranden. Lika dott dar, vilket resulterade i att vi faktiskt hittade en stor tradgunga pa stranden dar vi blev sittandes med varsin ol. Efter en stund sprang jag och Tessan ivag pa den ruskigt ofrascha sta-toan utanfor Hippies, dar man till och med betalar 5 Baht for att ga.
Val tillbaka vid gungan hittade vi inte Jonas nagonstans. Hans skor var kvar, sa han e val bara i vattenbrynet och kissar eller nat? Na, da hor vi ett pip uppifran. Dom av var forvaning nar vi da ser Jonas uppflugen pa en gren hogt upp i tradet. Han hade blivit sugen pa att klattra mitt i natten, tydligen. Han lyckades med ett ratt graciost hopp ner fran tradet, sina tva pajade knan till trots.

Lite senare nar Tessan ska ta fart pa gungan, sa tar hon i for kung och fosterland utan att halla i sig. Bra ide? Kanske inte, med tanke pa att hon gjorde en praktvurpa baklanges pa nacken och ner i sanden. Dock oskadd den har gangen, men det sag extremt roligt ut.

Pa tal om vurpor, sa kunde Jonas inte lata bli att testa eldhopprepet pa Hippies. Han var faktiskt ganska duktig, klarade ett par vandor och tog sig ut oskadd. Dock lyckades han med konststycket att snubbla baklanges ner fran kanten som utgor dansgolvet, ner pa ryggen i sanden, en bakatkullerbytta och sen upp till staende igen, med handerna i luften. Det sag nastan ut som att det akrobatiska konststycket var meningen, snyggt var det och sandig blev han.
Vi hann aven med ett besok pa Apache, men det var lika dott dar. Trots allt som hann handa under kvallen sa var vi hemma vid midnatt, hoppfulla om att fa aka till Bamboo Island ifall sjuklingarna madde battre.

Joda, idag har vi varit pa Bamboo. Bade Klara och Emil var piggare imorse, sa vi gick till andra stranden for att ta en Longtailboat. Forsta killen vi fragade ville ha 2000 Baht for alla fem, vilket alla utom Tessan tyckte lat ratt dyrt. Istallet for att pruta fragar hon:
"-Is it both forward and backward?" pa sin oklanderliga engelska. Nar skrattsalvorna lagt sig och vi konstaterat att priset gallde fram och tillbaka, sa hon snabbt "-We take it!" utan att blinka.

Bamboo ar en riktig paradiso, dess vita sand och turkosbla vatten paminner litegrann om Chicken Island, for er som var med dar forra aret. Vi snorklade, korde gris, stekte och skrattade. Storsta skrattet kom nog nar en gubbe, gissningsvis 70-taggare, skulle ta kort pa sin fru i vattnet. Hon posar och han sager sa hela stranden hor, utan krusiduller: "-Berit, dra in magen."
Jonas tyckte att det var sa fantastiskt underbart pa Bamboo, med all ratt ska tillaggas, att han lat oss hora det cirka 50 ganger under dagen.

Eftersom vi av egen erfarenhet vet att kungens fodelsedag renderar i ett stendott Phi Phi, sa festar vi ikvall och chillar imorgon precis som thailandarna for att hedra kungen. Sa nu ska jag upp och vacka Klara och Tessan fran deras dagliga "powernap" pa cirka 2,5 timmar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback